Enrique Irazoqui

Acteur

Enrique Irazoqui is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un Día con Sergio

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Florinda Chico, Alfredo Mayo en Serena Vergano.

Een eenvoudig meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een dagje uit met een filmster. Een uitgangspunt met veel kansen die echter ongebruikt zijn blijven liggen.

Noche de vino tinto

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van José María Nunes. Met o.a. Serena Vergano, Enrique Irazoqui, Annie Settimo en Rafael Arcos.

Teleurgesteld door hun beider partners gaan een jongen en een meisje een nacht samen stappen. Een film die destijds een juichende kritiek oogstte, vanwege de onrustgevoelens die hij losmaakte.

Il vangelo secondo Matteo

1964 | Drama, Experimenteel

Italië/Frankrijk 1964. Drama van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Enrique Irazoqui, Margherita Caruso, Suzanna Pasolini, Mario Socrate en Marcello Morante.

Het leven van Christus in zuivere cinéma vérité-stijl verteld door overtuigd marxist Pasolini, is sober en zonder de pracht en praal die men er graag in religieuze milieus aan toevoegt. De film is wel aan de lange kant en gecombineerd met de onopgesmukte productie, nogal saai en droog. Voor de rolbezetting koos de cineast voor amateurspelers, wat de echtheid van het geheel zeer ten goede komt. Christus wordt voorgesteld als een gedoemd revolutionair strijder en dat viel destijds geheel niet in goede aarde in kerkelijke kringen. De rel die hij ontlokte is vergelijkbaar met de ontsteltenis die jaren later volgde op de release van de overigens uitstekende rolprent THE LAST TEMPTATION OF CHRIST van Scorsese. In Amerika werd de film trouwens 7m ingekort. Ook al baseerde hij zijn score op thema's van Bach, Mozart en Prokofiev, toch hield componist Bacalov er een Oscarnominatie aan over. Ook bekend als THE GOSPEL ACCORDING TO ST. MATTHEW.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enrique Irazoqui op televisie komt.

Reageer