René Ray

Acteur

René Ray is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Street Song

1995 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Bernhard Vorhaus. Met o.a. John Garrick, René Ray, Laurence Hanray, Wally Patch en John Singer.

Een vrouw helpt uit medelijden een straatzanger, die zich schuldig maakt aan kleine vergrijpen. Zij wordt door hem meegetrokken naar de zelfkant van de maatschappij, al probeert zij tevergeefs hem op het rechte pad te krijgen. Tenslotte wordt hij gepakt voor een misdaad die hij niet begaan heeft en zijn reddende engel moet werkloos toezien hoe hij in het verderf wordt gestort. Een competent gemaakte second-feature van Vorhaus, die in Duitsland geboren was en later (1937) naar de V.S. emigreerde. Hij werd slachtoffer van de heksenjacht van McCarthy en kwam als communist op de zwarte lijst te staan door verklaringen van collega`s (o.a. Edward Dmytryk en Frank Tuttle); hij moest wegens onamerikaanse activiteiten in 1951 zijn nieuwe vaderland weer verlaten. Hij draaide daarna nog één film in Italië en toen was het met zijn carrière gedaan.

Women of Twilight

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Gordon Parry. Met o.a. Freda Jackson, René Ray, Lois Maxwell, Joan Dowling en Dora Bryan.

Een reeks van ongehuwde moeders worden het slachtoffer van professionele, vrouwelijke 'babyfarmer'. Vreselijk prulwerk naar toneelstuk van Sylvia Rayman, maar wel de filmdoorbraak van Harvey als het schofterige vriendje van één van de vrouwen. Ook bekend als TWILIGHT WOMEN.

His Lordship

1936 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1936. Drama van Herbert Mason. Met o.a. George Arliss, René Ray, Romilly Lunge, Jessie Winter en John Ford.

Moorddadige Arabieren vermoorden hun leider, schuiven de schuld op een Brit en eisen genoegdoening. George Arliss is op zijn best in een dubbelrol als tweelingbroers, waarvan er eentje de natie redt. Moeizame regie. Ook bekend als MAN OF AFFAIRES.

The Passing of the Third Floor Back

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Berthold Viertel. Met o.a. Conrad Veidt, Anna Lee en René Ray.

Een vreemdeling oefent invloed uit op de ontevreden bewoners van een pension. Prachtige acteurs en mooi aangekleed. Naar het boek van Jerome K. Jerome uit het Victoriaanse tijdperk. Een vreemd maar interessant verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer René Ray op televisie komt.

Reageer