María Eugenia San Martín is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Los lobas del ring

1964 | Sportfilm

Mexico 1964. Sportfilm van René Cardona. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, María Eugenia San Martín en Sonia Infante.

Twee groepen vrouwelijke worstelaars, 'Las limpias' en 'Las sucias' komen tegen elkaar uit bij een wedstrijd, maar in beide kampen zijn verraadsters. De derde film die Cardona maakte over vrouwelijke worstelaars, een soort vervolg op LAS LUCHADORAS CONTRA EL MÉDICO ASESINO en LAS LUCHADORAS CONTRA LA MOMIA. De vrouwen zien er in ieder geval prachtig uit.

Luna de miel para nueve

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Begoña Palacios, María Eugenia San Martín, Martha Elena Cervantes en Norma Mora.

Een pasgetrouwd stel wil de wittebroodsweken in een afgelegen hut doorbrengen. Er duiken zeven personen op die om beschutting tegen de regen vragen. Vaudeville zonder enige charme.

Twist locura de juventud

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Enrique Guzmán, María Eugenia San Martín en Carmen Molina.

Een bekende dancing waar men de 'twist' danst dreigt gesloten te worden door de 'Vereniging voor Geestelijke Gezondheid', die de bezoekers beschuldigt van ondermijning van de moraal en de goede zeden. De film eindigt met de kernachtige uitspraak: 'Wij danken alles aan de twist'. De twist kun je de oneindige banaliteit van deze film niet aanrekenen.

El terror de la frontera

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Piporro, María Eugenia San Martín, Lucha Villa en Tito Junco.

Een man wordt om een vrouw in de rug neergeschoten. Na een tijdje besluit zijn tweelingbroer, vergezeld van een meisje, hem te wreken. Jammer dat de regisseur de talenten van de komiek 'Piporro' niet wist te benutten in deze western met parodiërende trekken.

Jóvenes y bellas

1961 | Komedie, Musical

Mexico 1961. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gastón Santos, María Eugenia San Martín, Alfonso Mejía en María Duval.

Een paar jonge meisjes worden door hun ouders naar het platteland gestuurd, waar zij moeten leren goede huisvrouwen te worden. Daar ontvangen zij de welbekende lessen van wilde, edelmoedige, gezonde en sterke jongens. Een flater van formaat.

El Zorro Vengador

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, María Eugenia San Martín, Jaime Fernández en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Een geheimzinnige gemaskerde verdedigt een dorp tegen een bende struikrovers. Aguilar vertolkt voor de zoveelste keer de rechtvaardige gemaskerde held.

Mañana serán hombres

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Alfonso Mejía, Silvia Fournier en María Eugenia San Martín.

Een jonge regisseur haalt tijdens het opnemen van een film over opstandelingen zijn eigen ervaringen met de acteurs en de fictie van de film door elkaar. Een zeldzaam knoeierig en grotesk melodrama over de jeugd, die hier als idioot (de opstandelingen) of als fantastisch (de brave studenten en gezagsgetrouwen) bestempeld wordt. Het geheel is een moralistisch betoog.

El Aviador fenómeno

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Eugenia San Martín, David Silva en Pedro de Aguillón.

Twee privé-detectives onderzoeken een zaak waarin een aantal mannen hoge verzekeringspolissen hebben afgesloten alvorens zelfmoord te plegen. Een intelligente komedie waarin zeer goed gespeeld wordt door 'Resortes', ondanks de routineuze aanpak van de regisseur. Gebaseerd op een beroemd werk van Stevenson.

Estos años violentos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Silvia Fournier, María Eugenia San Martín en Augusto Benedico.

De strijd van een arts om zijn dochter van haar drugsverslaving af te helpen. Zeer hypocriete en platvloerse film. Reactionair, hoewel het tegenovergestelde de bedoeling was.

Ellas también son rebeldes

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes, Silvia Suárez en María Eugenia San Martín.

Een meisje wordt dood aangetroffen in een auto. Haar vriendin wordt verhoord. Deze laatste wordt belasterd door journalisten, als gevolg waarvan haar verhouding met haar vriend uitgaat. De zwaar moraliserende toon doet alle goede kwaliteiten te niet van een regisseur die veel betere films gemaakt heeft. Vertoond op het festival van Mar del Plata in 1961, tot groot leedvermaak van het publiek.