Erol Demiröz

Acteur

Erol Demiröz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Günesi gördüm

2009 | Drama

Turkije 2009. Drama van Mahsun Kirmizigül. Met o.a. Mahsun Kirmizigül, Erol Demiröz, Altan Erkekli, Emre Kinay en Yildiz Kultur.

Avci

1998 | Fantasy

Turkije/Hongarije 1998. Fantasy van Erden Kiral. Met o.a. Jale Arikan, Ahmet Ugurlu, Fikret Kuskan, Tomris Oguzalp en Erol Demiröz.

Jong gehuwden gaan per kano door een moeras en worden gevolgd door de bruiloftsgasten. Het gebruik wil dat Zala uit het water opstijgt en het paar een verhaal vertelt, maar het is eerst Osman (Ugurlu), bijgenaamd de edele, die zijn verhaal doet. Hij vertelt hoe hij, toen hij nog jong was, met zijn bruid Zala (Arikan) te paard onderweg was en voor een onweer moest schuilen in een hut in het bos, alwaar een jonge jager (Kuskan) zich bij hen voegde. Zala lonkt naar de jonge jager en beleeft achter de rug van Osman een hartstochtelijke nacht, waarop Osman de verleider van zijn vrouw doodslaat en zonder dat hij het beseft de ziel van van de ontrouwe Zala vermoordt, die voortaan niet meer van hem houdt. De versie van hetzelfde verhaal van Zala is geheel anders. De jonge jager is meer een gemene struikrover die Osman opzettelijk misleidt, waarop hij in een diepe put valt en verdrinkt. Vervolgens verkracht hij Zala. De vernederde Zala duwt daarop uit wraak de belager van Osman in de put, zodat hem hetzelfde lot treft. Het spel is voortreffelijk, de film is sfeervol en beangstigend. Toch is het teveel van het goede, waardoor het resultaat omgekeerd evenredig aan de prestaties is. Expliciete seksscène's, wat heel wat voor een Turkse film is; islamitische geestelijken en godsdienstfanatici zullen in hun graf omdraaien als ze gestikt zijn van woede bij zoveel bloot. Prachtig camerawerk van Jürgen Jürges.

Hakkari de bir Mevsim

1982 | Drama

Turkije 1982. Drama van Erden Kiral. Met o.a. Genco Erkal, Serif Sezer, Erkan Yüzel, Rana Cabbar en Erol Demiröz.

Onderwijzer Erkal wordt voor straf uit het westerse Istanboel verplaatst naar de bergen van Anatolië, waar hij aan de grens met Iran in een gehucht, dat door de sneeuw van de buitenwereld is afgesneden, onderricht moet geven aan een Koerdische minderheid. Als het voorjaar wordt, kan hij terugkeren, maar onderwijl is bij hem de twijfel opgekomen of het wel zo'n goed idee was over de 'beschaving' te onderwijzen. Een ingetogen film - de derde van de regisseur - met fraaie opnamen en weinig dialoog. Naar de autobiografische roman van Ferit Edgü, die door Onat Kutlar tot scenario bewerkt werd. Het mooie camerawerk is van Kenan Ormanlar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erol Demiröz op televisie komt.

Reageer