Li Bao-Tian

Acteur

Li Bao-Tian is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Yao a yao, yao dao wai pei quiao

1995 | Drama, Romantiek, Misdaad

Frankrijk/China 1995. Drama van Zhang Yimou. Met o.a. Gong Li, Li Bao-Tian, Shun Chun, Wang Xiao-Xiao en Li Xui-Jian.

1930. Een 14-jarige jongen (Xiao-Xiao, Boy in de exportversies) wordt door zijn oom Liu (Li Xuejian) naar Shanghai gehaald om bediende te worden van de mooie Xiao Janbao (Bijou in exportversies, gespeeld door Gong Li), danseres-zangeres en mainten[KA1]ee van de machtigste peetvader van de stad (Li Bao- Tian). $GMisdaad

Ju Dou

1991 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Japan/China 1991. Drama van Zhang Yimou, Yang Feng-Liang en Yang Fengliang. Met o.a. Gong Li, Li Bao-Tian, Li Wei, Zhang Yi en Zhen Ju-An.

Omstreeks 1925 wordt Ju Dou, een mooie jonge vrouw, gekocht door de oude eigenaar van een textielververij in China. Hij hoopt dat zij hem een erfgenaam zal schenken, maar hij mishandelt en vernedert haar. Ze zoekt troost bij zijn aangenomen zoon en uiteindelijk zal deze een zoon bij haar verwekken. Wanneer de oude man bij een ongeval verlamd raakt, denken beide minnaars het rijk voor zich te hebben. Dit doodgewone melodrama werd door de makers spiritueel en betoverend in beeld gebracht, optimaal gebruik makend van de besloten wereld van de stoffenververij. Bovendien kregen ze de medewerking van enkele uitstekende acteurs. Een film vol onwezenlijk mooie momenten, in schitterende kleuren gefilmd door Gu Chang-Wei en Yang Lun. Het scenario is van de hand van Liu Heng. Dit po√ętische noodlotsdrama werd in 1991 genomineerd voor de Oscar van de beste buitenlandse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Li Bao-Tian op televisie komt.

Reageer