Henry Kolarz: scenario en schrijver.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Roten Elefanten

1986 | Avonturenfilm

Duitsland 1986. Avonturenfilm van Wolf Dietrich. Met o.a. Wolf Roth, Silvia Janisch, Sydney Chama, Joe Stewardson en Winston Gama.

Onderhoudende zeven-delige mini-serie naar de gelijknamige roman van Henry Kolarz door hem zelf tot scenario bewerkt. Centraal staan jager-op-groot-wild Roth, een voormalige arts Stewardson, autochtoon Gama, en kapitein Chama. Samen vormen ze met een biologe de organisatie MAPSU in een denkbeeldige Afrikaanse republiek, die constant strijd moeten leveren met allerlei bendes en horden wilden die het voorzien hebben op het ivoor van olifanten. Wordt ook uitgezonden in een bekorte driedelige versie van totaal 270m. Het spectaculaire camerawerk is van Peter H.W. Tost en is op locatie geschoten.

Tatort - Finderlohn

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Dan Mastacan, Sonja Pflüger, Claus Jurichs, Lisi Mangold en Constanze.

Twee meisjes zijn toevallig getuige hoe een auto te water raakt. Later horen ze dat een inzittende die bij het ongeluk verdronken zou zijn, allang dood was. Ze besluiten van de bestuurder van het voertuig `vindersloon` op te eisen. Ze krijgen er spijt van, maar dan is het al te laat. Gelukkig dat Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) zich met het geval bezig houdt en op tijd hun hachje redt. Het scenario is van Henry Kolarz. Aflevering nummer 74 en de vijfde zaak van Gerber.

Tatort - Wodka Bitter Lemon

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Eickelbaum, Claudia Amm, Heinz Bennent en Willy Semmelrogge.

In het park vindt de politie het lijk van Irene Lersch. Men stelt vrij snel vast dat zij vergiftigd werd. Irene werkte als leerling (Von Maydell) in de fabriek van Koenen (Bennent), een man op middelbare leeftijd. Terwijl de politie haar laatste gangen tracht te reconstrueren, weet de kijker inmiddels dat zij door Koenen is meegenomen, toen zij uit disco kwam, en met hem mee naar huis is gegaan. Nadat hij haar iets te drinken had ingeschonken, is hij even de kamer uitgegaan. Toen hij terugkwam lag Irene levenloos op de grond. In paniek sleepte Koenen haar het huis uit. Haferkamp (Felmy) is er snel achter dat Koenen haar het laatst in levende lijve gezien moet hebben, maar vindt het niet logisch dat Koenen de dader is, al sluit hij een poging tot chantage van Irene niet uit. Hij wil liever een beetje spioneren op het leven van de heer en mevrouw Koenen (Amm) en krijgt zijn charmante ex-vrouw Ingrid (Eikelbaum) zover om zich te gaan bewegen in het society-kringetje van Petra Koenen. Ingrid bezorgt haar man aanwijzingen die bevestigen dat zijn speudersinstincten juist waren. Het scenario voor deze wie-is-de-dader-achtige aflevering werd geschreven door Henry Kolarz. Als de oude mevrouw Koenen herkennen we veteraan-actrice Dagover. De commissaris die we als gast in deze aflevering te zien krijgen, is Veigl (Bayrhammer) uit München. De titel doet denken aan een drankje uit lang vervlogen dagen, dat in de jaren 1970 verschrikkelijk populair was. Vierde zaak van Kommissar Haferkamp. Aflevering 50.

Die Gentlemen bitten zur Kasse

1966 | Misdaad, Drama

Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.