Elise Caron: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

L'oeil de l'astronome

2012 | Biografie, Drama, Historische film

Frankrijk 2012. Biografie van Stan Neumann. Met o.a. Denis Lavant, Airy Routier, Max Baissette de Malglaive, Elise Caron en Jean-Claude Bolle-Reddat.

Praag 1610. Tien nachten lang beschikt Johannes Kepler, astronoom aan het hof van Rudolf II, over een van de eerste telescopen naar Galilei-ontwerp. Die korte periode, waarover de geleerde later een traktaat schrijft, vormt het narratief van een fascinerende filmkroniek. Het bedaarde tempo, de sobere dramaturgie en toneelmatige regiestijl van Neumann - van oorsprong documentairemaker - scheppen volop ruimte voor een welhaast magische sfeer van verwondering. Geheel gedraaid in een oude fabriekshal in Noord-Frankrijk. Bijrol van spaghettiwesterncoryfee Lou Castel.

Un jour d'été

2006 | Drama

Frankrijk 2006. Drama van Franck Guérin. Met o.a. Baptiste Bertin, Catherine Mouchet, Jean-François Stévenin, Théo Frilet en Brice Hillairet.

De jonge Mickaël sterft nadat een voetbaldoel op zijn hoofd is beland. Natuurlijk is er rouw in het provinciestadje. 'Ouders horen hun kinderen niet te overleven,' mijmert zijn moeder. Er is ook veel onopgehelderd mysterie. Rond zijn beste vriend Sébastien met zijn schijnbaar onvervuld seksueel verlangen. Rond de burgemeester en zijn schijnbaar schuldgevoel. De mooie zonnige beelden en mysterieuze jaloersheden wijzen naar The Talented Mr. Ripley en oa het hoge interpretatiegehalte doet denken aan Twin Peaks. Het knappe van cineast Guérin is dat hij in Un jour d'été geen richting in dwingt, maar wel constant suggereert, wat de spanning erin houdt.

L'amour conjugal

1995 | Romantiek, Historische film, Drama

Frankrijk 1995. Romantiek van Benoît Barbier. Met o.a. Sami Frey, Caroline Silhol, Pierre Richard, Mathieu Carrière en François Marthouret.

In 1629 raakt ridder Nathan Le Cerf (Frey) vrouw en kinderen kwijt door de builenpest. In de buurt van Toulouse sluit hij zich aan bij graaf Anchire (Carri[KA2]ere) om aan diens zijde tegen Italiaanse rijkjes en steden te vechten. Anchire is verslingerd aan het kaartspel, maar een slechte verliezer. Als hij een geringe som kwijtraakt, geeft hij Nathan opdracht zijn overwinnaar uit te dagen voor een duel en hem te doden, terwijl hij donders goed weet dat de Franse koning Lodewijk de Dertiende duelleren verboden heeft en wie er zich schuldig aan maakt, laat onthoofden. Nathan doet zijn werk (maar laat zijn slachtoffer met een verwonding echter lopen) en de verraderlijke edelman Anchire geeft hem aan, maar Nathan ontsnapt. Op zijn omzwervingen verbergt hij zich eerst bij een jeugdvriend (Richard) en leert daarna de op zwart zaad zittende jonkvrouwe Marthe De Lairac (Sihol) kennen. Tussen hen beiden ontwikkelt zich een hartstochtelijke liefdesrelatie. Nathan trouwt haar en bereidt zich voor op een zoete wraak (die hij ook neemt) op de adderachtige Anchire. Het regiedebuut van ex-cameraman en setfotograaf Barbier is geslaagd dankzij het uitstekend spel van de hoofdrollen (inclusief een verrassende Richard, die nu niet eens de nar uithangt), de fraaie opnamen van Eduardo Serra en de passende muziek van Sonia Wieder Atherton, waardoor je het trage tempo van de film op de koop toe neemt. Het scenario is van Pascal Quignard, die zijn eigen novelle Tous les matins du monde bewerkte. Gefilmd in Aveyron en Parijs.

Soleil d'automne

1992 | Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk 1992. Drama van Jacques Ertaud. Met o.a. Philippe Rouleau, Anny Romand, Faye Anastasia, Roger Souza en Elise Caron.

Na tien jaar samengewoond te hebben besluiten Bernard en Michel eindelijk te trouwen. Michel leeft al jaren in onenigheid met haar vader Rouleau, die hun dochtertje Anastasia nog nooit gezien heeft. Tijdens de huwelijksreis slaat het noodlot toe. De pasgehuwden komen om bij een auto-ongeval. Rouleau wil uiteindelijk toch de begrafenis van zijn dochter bijwonen. Hier wordt hij voor de eerste maal geconfronteerd met zijn kleindochter, die hem koel ontvangt. Aangrijpend gezinsdrama dat niet vervalt in overdreven sentimenteel gedoe. Zeer gevoelig vertolkt door Rouleau en de jonge Anastasia die het langzaam naar elkaar toegroeien, prachtig uitbeelden. Het scenario is van Ertaud en Didier Cohen, gebaseerd op een verhaal van Christian Signol. Mooie beelden van Charlie Gaëta.

Douce enquête sur la violence

1982 | Misdaad

Frankrijk 1982. Misdaad van Gérard Guérin. Met o.a. Michael Lonsdale, Prune Bergé, Elise Caron, Mustapha Ami en Caro.

Vreemde titel voor een verhaal over een financier die door terrorsiten wordt ontvoerd, opgesloten en achtergelaten in de kelder van een van zijn eigen gebouwen waar de honden van zijn lijfwachten hem in stuken scheuren! Kennelijk een overpeinzing over terrorisme, maar de verwaande en slordige achronologische opbouw van de film, de onwezenlijke personages en het ijskoude intellectualisme van de cineast hebben als resultaat een lege en onverschillige film.

Cocktail molotov

1979 | Drama, Komedie

Frankrijk 1979. Drama van Diane Kurys. Met o.a. Elise Caron, Philippe Lebas, François Cluzet, Geneviève Fontanel en Henri Garcin.

17-jarigen zijn verliefd op elkaar, over het verzet van hun ouders en de sociale verschillen heen. Samen met een vriend vluchten ze naar Venetië, om van daaruit naar Israël te vertrekken, maar de jongen schrikt terug voor deze stap. Ze liften terug naar Parijs - mei 1968 - en het meisje laat zich aborteren. Soort vervolg - in periode en leeftijd van de personages - op Kurys' debuut DIABOLO MENTHE stelt ietwat teleur, omdat het scenario en een nietszeggende dialoog zeer aan de oppervlakte van de geschetste omstandigheden blijven, waardoor de conflicten nietsbeduidend worden. Spontaan acteren houdt de aandacht vast bij doelloze personages in doelloze tragikomedie.