Vibeke Gad

Regisseur, Scenarist

Vibeke Gad is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Tøsepiger

1996 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Denemarken 1996. Jeugdfilm van Vibeke Gad. Met o.a. Stephanie Leon, Laura Christensen, Pernille Højmark, Stina Ekblad en Lars Simonsen.

De vriendinnen Majbrit en Christina wonen bij elkaar in de straat, maar ze hebben een heel verschillende achtergrond: Majbrits ouders zijn werkloos, Christina komt uit een rijk gezin. De vader van Majbrit is duivenhouder. Als zijn grootste prijswinnaar een vleugel breekt is er geen geld voor de dierenarts. De meisjes besluiten hem - in het geheim - te gaan helpen. Tegen de achtergrond van dit verhaal plaatst regisseur en scenarioschrijver Gad tal van subplotjes over verliefdheid, ruziënde ouders, vooroordelen en vriendschap. De toon is terloops, grappig en realistisch en de jonge acteurs spelen geweldig.

Superdame

1992 | Komedie

Denemarken 1992. Komedie van Vibeke Gad. Met o.a. Pernille Højmark, Søren Gericke, Malene Clante, Mira Wanting en Marie Schou Nielsen.

Line (H[KL23]jmark) is moeder van vier kinderen. Overdag wint zij de kost als cassi[KA2]ere in een supermarkt en `s avonds bestiert zij haar gezin. Slappe echtgenoot Tom (Gericke) wordt verpleegd in een zenuwinrichting en komt tijdens het weekend naar huis. Tamelijk zwart-wit afgeschilderde film met een lach en een traan over het sterke, vrouwelijke geslacht versus het zwakke, mannelijke geslacht dat een reeds lang achterhaalde boodschap uitbrengt, zeker voor het land van herkomst. Scenario van Lise Lotte Timmer en regisseuse Gad. Het camerawerk is van Ole Schultz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vibeke Gad op televisie komt.

Reageer