Yoshiko Kayama

Acteur

Yoshiko Kayama is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Nemureru Bijo

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Takahiro Tamura, Yoshiko Kayama, Kikko Matsuoka en Sanae Nakahara.

Een oudere romanschrijver wijdt zich samen met twee vrienden van zijn eigen leeftijd aan het bezoeken van een soort bordeel, waar alleen maar jonge meisjes zijn die verslaafd zijn aan de drugs, zodat ze voortdurend lijken te slapen. De klanten, die allen oud zijn, mogen hen slechts bekijken of liefkozen. Een van de schandelijke en smerige psycho-drama's, zoals er veel tussen 1960 en 1970 in Japan gemaakt zijn; dit keer dan ook nog geschreven door de regisseur Kanet Shindo.

Sekishun

1968 | Komedie

Japan 1968. Komedie van Noboru Nakamura. Met o.a. Michiyo Aratama, Yoshiko Kayama, Mariko Kaga en Mitsuko Mori.

Na de dood van een ambachtsman, vechten drie zusjes om de erfenis. Een tragie-komedie, geïnspireerd op King Lear, met als sterkste kanten een genuanceerde visie op het generatieconflict.

Kono Koe naki Sakebi

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Hirokazu Ichimura. Met o.a. Yoshiko Kayama, Masakazu Tamura, Keisuke Sonoi, Takashi Shimura en Chishû Ryû.

Een doofstomme jongen wordt ervan beschuldigd zijn moeder vergiftigd te hebben. Door zijn handicap kan hij zich niet verdedigen voor het gerecht. Een melodrama, gemaakt in de tijd dat dit genre hoogtij vierde. Vermeldenswaard is het spel van Chishu Ryu, bekend door zijn veelvuldige rollen in het werk van Ozu.

Arashi o yobu juhachinin

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Takumi Ogawa. Met o.a. Tamotsu Hayakawa, Yoshiko Kayama, Eiji Matsui, Takashi Kondo en Koji Ikushima.

Gespierd drama met Hayakawa als opzichter op een scheepswerf waar een gewelddadige staking uitbreekt. De hem toevertrouwde groep van achttien jongelui slaat aan het muiten en verkracht een meisje. Aangrijpend portret van losgelaten jongeren, dat kan bogen op een sterk scenario en uitstekende vertolkingen. Ook bekend als EIGHTEEN ROUGHS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshiko Kayama op televisie komt.

Reageer