Gaetano Amato

Acteur

Gaetano Amato is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dossier mortel

1994 | Misdaad

Italië/Frankrijk/Zwitserland 1994. Misdaad van José Maria Sanchez. Met o.a. Vanessa Gravina, François Montagut, Marina Polla, Victor Cavallo en Pao Pei Andreoli.

Op het centraal station Roma Termini zijn een stel Afrikanen op wrede wijze vermoord. Een jonge journaliste (Gravina) die voor haar eerste baan bij een populair dagblad werkt, en haar fotograaf zijn ter plaatse. Ze zijn ervan overtuigd de voorpagina te halen met hun reportage, maar dan blijkt de aangekondigde moord op een rijke financier belangrijker te zijn. Hij was de minnaar van de dochter van een machtig politicus. Een misdaadfilm met een sterke, dreigende sfeer, die kenmerkend was voor Italië in de beginjaren 1990. Het scenario van Franco Bernini kan minder overtuigen, want het beeld van de pers, die geen zee te hoog is om sensationele verhalen af te drukken, zolang er maar er maar kranten worden verkocht, is overbekend. Het camerawerk is van Carlo Tafani.

La Posta in gioco

1987 | Drama, Mysterie, Misdaad

Italië 1987. Drama van Sergio Nasca. Met o.a. Lina Sastri, Pier Paolo Capponi, Turri Ferro, Gaetano Amato en Christian Brando.

Gebaseerd op een ware gebeurtenis, die plaatsvond in 1984 in de Zuiditaliaanse provincie Puglia. Na een zitting van de gemeenteraad wordt het lichaam van Renata Fonta, de cultureel adviseuse, gevonden. Rechter Bellomo begint zijn onderzoek in de moordzaak en dagvaardt de echtegenoot van het slachtoffer. Geleidelijk aan, naarmate de zaak de ontknoping nadert, wordt het verhaal steeds boeiender en onheilspellender. Eersterangs acteurs en dito script, maar matige regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gaetano Amato op televisie komt.

Reageer