Sonja Savic is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kruh in mleko

2001 | Drama, Komedie

Slovenië 2001. Drama van Jan Cvitkovic. Met o.a. Peter Musevski, Sonja Savic, Tadej Troha, Perica Radonjic-Pepi en Andraz Istenic.

Ivan (Musevski) is ontslagen uit een ontwenningskliniek, waar hij behandeld werd om van zijn drankzucht af te komen. Het was omdat de doktoren staakten, en niet omdat hij genezen was. Zijn vrouw Sonja (Savic) ontvangt hem met een brede glimlach in de hoop dat hij zijn slechte gewoonte heeft afgekickt. De volgende morgen vraagt ze hem om een litertje melk en een brood te halen. Onderweg komt hij zijn oude schoolvriend Armando (Radonjic-Pepi) tegen. Armando dringt er op aan om hun weerzien te vieren in de kroeg. Ivan laat zich meeslepen en als hij hoort dat Armando met Sonja naar bed is geweest lang voordat ze met Ivan trouwde, slaat hij de ene borrel na de andere achterover. Ondertussen neemt zijn zoon zestien-jarige Robi (Troha), in de toiletten een shot heroïne. Als Sonja hem 's avonds uit het café wil halen, wordt ze gearresteerd wegens huisvredebreuk! Het regiedebuut van de 35-jarige Cvitkovic, die zijn eigen scenario schreef is gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis. In 1985 maakte een zuiplap met een liter melk en een brood de balans op van zijn mislukte leven. Hij zakte aan de bar in elkaar en was dood. Musevski is heel overtuigend als slappeling die de alcohol niet kan weerstaan en Savic komt sterk naar voren als rots in de branding die haar gezin wil redden. Troha symboliseert de ontreddering. De film is kort, verloopt vlot, al zijn bepaalde situaties niet goed uitgewerkt. Cvitkovic kreeg de Luigi Laurentiis prijs voor de regie op het filmfestival van Venetië. Het camerawerk van Toni Laznik in zwart-wit is heel efficiënt.

The Dark Side of the Sun

1988 | Romantiek, Drama

Joegoslavi00EB/Verenigde Staten/Canada 1988. Romantiek van Bozidar 'Bota' Nikolic. Met o.a. Guy Boyd, Brad Pitt, Cheryl Pollak, Constantin Nitchoff en Milena Dravic.

De jonge Rick (Pitt), is begin twintig, en lijdt aan een zeldzame vorm van een huidziekte. Als hij met licht in aanraking komt, verergert zijn toestand en kan de dood tot gevolg hebben. Zijn rijke vader (Boyd) is ten einde raad. Hij heeft gehoord dat er in Joegoslavië een wondergenezer (Nitchoff) is, die Rick wellicht kan genezen. In Montenegro zegt de heler dat Rick drie dagen kan worden blootgesteld aan het licht. Eindelijk is het eventjes voorbij met het dragen van een latex masker overdag. Op het moment dat Rick met zijn vader in Montenegro is, reist Frances (Pollak) rond met haar toneelgezelschap. De avond te voren had zij de blik opgevangen van een mysterieuze vreemdeling die zijn gelaat verborgen hield. Haar nieuwsgierigheid was gewekt en ze heeft in het donker de wildste fantasieën. Ze wordt bij daglicht aangesproken door Rick, die nu eens de bloemetjes buiten zet, flink uit de bol wil gaan en als het eventjes kan, ook uit de broek. Frances vindt Rick wel aardig, want hij doet haar denken aan haar droom... Deze film met een rammelend scenario van Andrew Horton en Zeljko Mijanov naar een verhaal van Nikol Lovanovic werd gedraaid voor de Joegoslavische tv. Hij werd in 1988 vlak voordat de kunstmatige federatie van maarschalk Tito uit elkaar viel in Servië vertoond. Het was een van de eerste films van Pitt, die niet tegenvalt, maar hij zit verder gevangen in een drakerig verhaal.

Davitelj protiv Davitelja

1984 |

Joegoslavi00EB 1984. Slobodan Sijan. Met o.a. Tasko Nacic, Nikoa Simic, Srdjan Saper, Sonja Savic en Rahela Ferari.

Geestige en bijzonder vlot gemaakte komedie van de maker van KO TO TAMO PEVA? De intrige van deze parodie op de horrorfilm wordt o.a. bevolkt door een bloemenverkoper die er uitziet als Peter Lorre en iedereen de nek omdraait die het waagt een opmerking te maken over zijn rode anjers, zijn oude moeder die zo uit PSYCHO weggelopen lijkt te zijn en een politie-inspecteur die in de PINK PANTHER-serie thuishoort. Leuk, en voor de liefhebbers van het genre die alle knipoogjes weten te plaatsen vermoedelijk nog leuker. USA/GB-titel STRANGLER VS. STRANGLER.

Balkanski Spijun

1984 | Film noir, Komedie

Joegoslavi00EB 1984. Film noir van Boza Nikolic. Met o.a. Dusan Kovacevic, Danilo-Bata Stojkovic, Mira Banjac, Bora Todorovic en Zvonko Lepetic.

Geestige satire over een brave burger die door de veiligheidspolitie wordt ondervraagd over zijn benedenbuur. Hij raakt door de hele zaak geobsedeerd en uiteindelijk bespiedt hij, totaal paranoïde, dag en nacht zijn buurman. Een aantal subplots rond de tweelingbroer van de brave burger en hun stalinistische verleden komt nogal gezocht over en de politieke toespelingen zijn niet altijd even duidelijk, maar het geheel blijft gelukkig constant lichtvoetig en onderhoudend.