Nevena Kokanova

Acteur

Nevena Kokanova is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tazi houbava zryala vuzrast

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Hacho Boyadjiev. Met o.a. Kosta Tsonev, Vanya Tsvetkova, Nevena Kokanova, Katya Paskaleva en Dossyo Dossev.

Een zeer gerespecteerde toneelcriticus bezoekt zijn geboortestad en ontdekt daar dat zijn respect wordt getart wanneer een jonge acteur voor zijn autoriteit in het stof kruipt. Voor de criticus is dit incident nog pijnlijker omdat het hem herinnert aan zijn eigen jeugd. Een moralistisch verhaal met goed spel van Kosta Tzonev. USA-titel: THIS FINE AGE OF MATURITY.

Spasenijeto

1983 | Oorlogsfilm

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Borislav Punchev. Met o.a. Kosta Tsonev, Jan Nowicki, Nevena Kokanova, Michal Bajor en Filip Trifonov.

Een oorlogsfilm, gebaseerd op een authentieke gebeurtenis, zoals die verteld wordt in een roman van Serafim Severniak. In oktober 1944 hielpen de inwoners van Okrida 25 krijgsgevangenen ontsnappen en betaalden voor hun leven en de veiligheid van de stad met 10 kilo goud, die ze onderling bijeenbrachten. Een dramatisch verhaal, dat jammer genoeg op een nogal monumentale wijze is verfilmd.

Dami kanyat

1981 | Komedie

Bulgarije 1981. Komedie van Ivan Andonov. Met o.a. Stefan Danailov, Nevena Kokanova, Tzvetana Maneva, Mariya Statulova en Mariana Dimitrova.

Deze satirische komedie brengt de morele corruptie aan het licht in verschillende sociale groepen die worden bezocht door de knappe rij-instructeur Yaki die zijn vrouwelijke leerlingen verleidt. Zijn ontsnapping aan het feestje ter ere van het einde van de lessen wordt een nachtmerrie wanneer hij, onopgemerkt door de zich amuserende vrouwen, bijna verdrinkt. Vaak dolkomisch verhaal, met een vleugje eigenzinnige ironie in beeld gebracht door acteur/regisseur Andonov.

The Peach Thief

1964 | Romantiek

Bulgarije 1964. Romantiek van Vulo Radev. Met o.a. Nevena Kokanova, Rade Markovich, Mihail Mihailov en Vassil Vachev.

De film vertelt het verhaal van de liefde tussen een Bulgaarse vrouw en een Servische officier tijdens de dramatische dagen aan het einde van WO I. Zij, de vrouw van een kolonel die de commandant van de stad is, wordt verliefd op een krijgsgevangene, die in het dagelijks leven muziekleraar was. Deze prachtige film geeft de uitzichtloosheid van hun liefdesaffaire door toedoen van een vijandige omgeving op zeer overtuigende wijze weer.

The Inspector and the Night

1963 | Misdaad

Bulgarije 1963. Misdaad van Ranghel Vulchanov. Met o.a. Georgi Kaloyanchev, Nevena Kokanova, Leo Conforti, Konstantin Kotsev en Ivan Andonov.

Het voormalige hoofd van een detectivebureau wordt dood aangetroffen. Er is sprake van een aantal verdachten. De politie- rechercheur die met de zaak belast wordt, gaat niet alleen logisch te werk, maar is ook een filosoof en een leraar. Deze laatste eigenschappen komen hem goed van pas bij het oplossen van de moord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nevena Kokanova op televisie komt.

Reageer