Barbara Sass

Regisseur

Barbara Sass is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

W klatce

1988 | Drama

Polen 1988. Drama van Barbara Sass. Met o.a. Krzysztof Jedrysek, Maria Ciunelis, Katarzyna Figura, Jan Englert en Danuta Kowalska.

Sass, een laatdunkende feministe, maakte een film over mannen vanuit het oogpunt van vrouwen. Wladyslaw, een bankbediende, heeft een slap karakter en kan zijn plotselinge, onverdiende bekendheid niet verwerken. Hij is ongelukkig in de liefde, raakt aan de drank, verliest huis en baan en eindigt in een tehuis. Hij wordt gevolgd door Maria, het meisje dat een dubbele zelfmoord arrangeert. De stemming in deze vreemde film is zowel hysterisch als meeslepend, maar kan niet verhelen dat de film niet veel om het lijf heeft.

Rajska jabło[KA1]n

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Barbara Sass. Met o.a. Izabela Drobotowicz-Orkisz, Ewa Kasprzyk, Marta Klubowicz, Piotr Bajor en Krzysztof Kolberger.

Het vervolg op DZIEWCZETA Z NOWOLIPEK, gebaseerd op de in het begin van de jaren twintig spelende sociale roman van Pola Gojawiczynska. De drie meisjes, ooit goede vriendinnen, raken gedesillusioneerd: Bronka verlaat haar vriend, die een politieke loopbaan ambieert, Kwiryna raakt door kanker haar beminde maar ontrouwe man kwijt, en Amelka vergiftigt haar oudere echtgenoot. Openlijk melodramatische vrouwenfilm van Barabara Sass.

Dziewcz[KA12]eta z Nowolipek

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Barbara Sass. Met o.a. Maria Ciunelis, Izabela Drobotowicz-Orkisz, Ewa Ksprzyk, Marta Klubowicz en Piotr Bajor.

Herverfilming van de klassieke film uit 1937 van Józef Lejtes, gebaseerd op de bestseller van Pola Gojawiczynska. Het verhaal van vier meisjes uit een achterbuurt die streven naar een beter leven en liefdesgeluk, speelt aan de vooravond van WO I. Een vrouwenfilm, strak geregisseerd door Barbara Sass.

Bez milosci

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Barbara Sass. Met o.a. Dorota Stalinska, Zdzislaw Wardejn, Wladyslaw Kowalski, Malgorzata Zajaczkowska en Emilian Kaminski.

Dit sterke debuut van Barbara Sass wordt beschouwd als een van de beste Poolse vrouwenfilms. Ewa, een meedogenloze journaliste die carrière maakt, exploiteert zonder scrupules een aan de alcohol verslaafd arbeidersmeisje die haar om hulp had gevraagd. Het meisje doet een zelfmoordpoging, terwijl onverwachte omstandigheden Ewa's succes ongedaan maken en haar als een moreel gebroken mens achterlaten. Intense film met een strak tempo en een ongelooflijke rol van Dorota Stalinska.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barbara Sass op televisie komt.

Reageer