Rami Dannon

Acteur

Rami Dannon is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Wasserman - Der singende Hund

1995 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1995. Komedie van Peter Lilienthal. Met o.a. Biene, Tal Feingold, Jill Feingold, Roy Nathanson en Rusty Jacobs.

Tali (Tal Feingold) treft op straat een verwaarloosde hond aan. Ze ontfermt zich over het arme beest, dat ze Wasserman noemt. Het klikt tussen beiden. Als de hond herstelt, blijkt hij over zangtalent te beschikken en wordt in heel Isra[KA3]el beroemd en goud waard, waarop zijn gemene eigenaar zich onmiddellijk meldt. Tali weigert echter Wasserman terug te geven. Als de dierenbeul niet snel genoeg zijn zin krijgt, doet hij aangifte bij de politie, die zich gedwongen voelt Tali op te pakken, maar die laat zich niet zomaar pakken. Een aandoenlijke film over mens en dier, gebracht met een lach en een traan. Biene, een vrouwtjes-Labrador, speelt de hoofdrol. Ze doet het heel goed na een tweetalige (Duits en Engels) training van drie maanden door Joe Bodemann. Naar de Israëlische bestseller van Yoram Kaniuk. Eersteklas camerawerk van Gerard Vandenberg. In Israël opgenomen.

Eretz Hadasha

1994 | Drama, Oorlogsfilm

Israël 1994. Drama van Orna Ben-Dor Niv. Met o.a. Ania Bukstein, Michael Phelman, Eti Ankri, Shuli Rand en Rami Dannon.

Jan (Phelman) en zijn acht-jarige zusje Anna (Bukstein) komen vier jaar na afloop van WO II terecht in een transitkamp voor vluchtelingen in Isra[KA3]el na allerlei omzwervingen door Europa. Ze hopen dat hun moeder niet is omgekomen in een concentratiekamp en maken kennis met allerlei mensen, die gelijkwaardige problemen hebben. Het leven in het kamp is hard en de kleine misdaad (inlcusief prostitutie) tiert welig. Jan wil eruit en krijgt zijn kans om naar een kibboets te gaan, maar Anna is te jong. Ze voelt zich door Jan verraden en weigert zich te laten adopteren. Tenslotte komt er ook voor haar een oplossing. Het speelfilmdebuut van Niv, die eerst documentaires maakte, staat stijf van de sentimentele clichés, die het allemaal zeer ongeloofwaardig maken. Ook de spelprestaties zijn maar zo- zo. Het scenario is van Kobi Niv en het camerawerk is van Amnon Zlayet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rami Dannon op televisie komt.

Reageer