René Steinke: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Eine Prinzessin zum Verlieben

2005 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2005. Komedie van Franziska Meyer Price. Met o.a. Thomas Fritsch, René Steinke en Muriel Baumeister.

Die Braut von der Tankstelle

2005 | Komedie

Duitsland 2005. Komedie van Josh Broecker. Met o.a. Peter Fitz, Floriane Daniel en René Steinke.

Barbara Wood - Lockruf der Vergangenheit

2004 | Mysterie, Romantiek, Historische film

Duitsland 2004. Mysterie van Marco Serafini. Met o.a. Eva Habermann, René Steinke, Eva Pflug, Jürgen Hentsch en Ellen Schwiers.

Traumprinz in Farbe

2003 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2003. Komedie van Oliver Dommenget. Met o.a. René Steinke, Katja Woywood, Sophie Schütt en Kai Ivo Baulitz.

Der Ferienarzt...in der Wachau

2003 |

Duitsland 2003. Hans-Jürgen Tögel. Met o.a. Alexander Löffler, Susanne Michel en René Steinke.

Unser Charly - Ferien im Traumhotel

1998 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1998. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Regina Lemnitz, Aurelio Malfa, Nick Wilder, Ursula Buschhorn en Sky du Mont.

Ich liebe eine Hure

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Ernst Josef Lauscher. Met o.a. Uwe Bohm, Alexandra Kamp, Ronja Muth, Gertrud Roll en René Steinke.

Eine Familie zum Küssen

1998 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1998. Drama van Hans Werner. Met o.a. Gerhart Lippert, Monika Baumgartner, Christine Mayn, Marc Bennert en Janina Flieger.

Polizeiruf 110 - Heißkalte Liebe

1997 | Mysterie

Duitsland 1997. Mysterie van Rolf Liccini. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Peter Gavajda en Rita Feldmeier.

Seitensprung in den Tod

1996 | Romantiek, Drama

Duitsland 1996. Romantiek van Gabriel Barylli. Met o.a. Gabriel Barylli, Constanze Engelbrecht, Katja Weitzenböck, Michael Gampe en Heinrich Schafmeister.

Nikolaikirche

1995 |

Duitsland 1995. Frank Beyer. Met o.a. Barbara Auer, Ulrich Matthes, Annemone Haase-Wolf, Günter Naumann en Daniel Minetti.

Familiekroniek gesitueerd in het Leipzig van de DDR tussen 1987 en 1989 met als decor de geweldloze opstand van duizenden Oost-Duitsers die een einde willen maken aan het communistische regime dat net zijn veertig-jarig bestaan had gevierd. Astrid Protter-Bacher (Auer), de dochter van de vooraanstaande politie- officier Albert Bacher (Naumann), begint door de dood van haar vader haar leven en dat van haar gezin in twijfel te trekken. Zij sluit zich aan bij de gelovigen van de Nikolaikirche, waar het wekelijkse gebed op maandag de vorm van een vredes- en protestbeweging heeft aangenomen. Astrid krijgt het aan de stok met haar broer Alexander (Matthes) die bij de Stasi is. Haar zus Marianne (Haase) die vrienden uit het Westen ontvangt, wekt argwaan bij de Stasi. Broer Alexander krijgt van zijn meerderen bevel zijn moeder te bespioneren. Leugens en bedrog maken zich meester van de situatie, hoop wordt vervangen door angst en machtsmisbruik is schering en inslag. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling als op 9 oktober 1989 Astrid, haar man Harald (Minetti) en hun dochter Silke (Braun) deelnemen aan de eerste grote vredesmanifestatie. De politie komt niet tussenbeide: het begin van een niet te stoppen beweging die een einde maakte aan de Oost-Duitse staat. Naar de gelijknamige roman van Erich Loest, gedraaid door de ex-Tsjech Beyer, die eerder al interessante tv-films draaide: DAS GRO[KL29]E FEST (1993) en WENN DIE DEUTSCHEN SCHLAFEN (1995). Thomas Plenert en Peter Badel bemanden de camera. In januari 1996 in Leipzig in de bioscoop uitgekomen en met 40m bekort.

Imken, Anna und Maria, oder Besuch in der Zone

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Gunther Scholz. Met o.a. Magdalena Ritter, Gila von Weitershausen, Ruth Glöss, Klaus Manchen en Manfred Zetzsché.

De drie vrouwen uit de titel behoren elk tot een verschillende generatie en hebben te maken met de overschakeling van een metaalverwerkingsbedrijf in de voormalige DDR bij de overgang naar de vrije markteconomie. Ritter is Imken, een bedrijfsadviseuse uit Hamburg die naar Graifenhain in het Ertsgebergte trekt om er te helpen bij de privatisering. Von Weitershausen (Anna) is een politica die met de burgemeester over de stadsontwikkeling onderhandelt en de zeventig-jarige Glöss wil ter plekke ook helpen. Actie zit er nauwelijks in, er wordt wel aardig gebakkeleid tussen Ossis en Wessis, fatsoenlijke lieden maar ook zogeheten profiteurs van de Duitse hereniging na 1990, herenigingscriminelen, en Stasi-slachtoffers. Geschreven door Dieter Meichsner, een van de succesrijkste televisieschrijvers, die geen blad voor de mond neemt en zowel de DDR als het westen beschuldigt van dilettantisme, onwetenheid en slordigheden. Camerawerk van Roland Dressel. Wordt op tv meestal uitgezonden in drie delen.