André Duin

Acteur, Componist

André Duin is acteur en componist.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

2017 | Komedie

Nederland 2017. Komedie van Met o.a. Kees Hulst, André Duin, Olga Zuiderhoek, Rob van de Meeberg en Ad van Kempen.

De Boezemvriend

1982 | Komedie

Nederland 1982. Komedie van Dimitri Frenkel Frank. Met o.a. André van Duin, Leen Jongewaard, Geert de Jong, Vanessa en Manouk van der Meulen.

André van Duin op de top van zijn roem deed met zijn film De boezemvriend Danny Kaye's The Inspector General na. Kaye had het op zijn beurt van Gogol. In allebei de films zijn alle scherpe kantjes van Gogols satirische toneelstuk afgeschuurd. In de peperdure productie De boezemvriend (drie miljoen net niet terugverdiende guldens) speelt Van Duin kiezentrekker Pasdupain, een kwakzalver die het aanlegt met krijgsheer Napoleon. In de marge schitteren onder andere Ischa Meijer als commissaris, André Hazes als waard, Vanessa als Mercedes, en de onvolprezen Leen Jongewaard in de rol van kolonel.

Ik ben Joep Meloen

1981 | Komedie

Nederland 1981. Komedie van Guus Verstraete Jr. Met o.a. André van Duin, Corrie van Gorp, Frans van Dusschoten, Doris van Caneghem en Peter Tuinman.

André van Duin als ambitieuze pianostemmer: een bekend gegeven uit de variététheaters van honderd jaar geleden, en van Duin wijst dan ook graag naar Chaplin en Laurel & Hardy als zijn grote voorbeelden, maar... zij werkten zelf eerst keihard aan een scenario. Van Duin heeft beslist acteertalent, maar de regie lijkt ook dat nog telkens te willen wegpoetsen. Alleen voor door-de-wol-geverfde van Duin-fans dus.

André van Duin's pretfilm

1976 | Komedie

Nederland 1976. Komedie van Robert Kaesen. Met o.a. André van Duin, Corrie van Gorp, Donald Jones en Frans van Dusschoten.

Montage van sketches uit André van Duin's tv-shows. Voor de liefhebbers zeker erg leuk, maar weinig speelfilm.

Andre Van Duin's Pretfilm

1976 | Komedie

Nederland 1976. Komedie van Robert Kaesen. Met o.a. Frans van Dusschoten, Donald Jones, Corrie van Gorp en André van Duin.

Montage van sketches uit André van Duin's tv-shows. Voor de liefhebbers zeker erg leuk, maar weinig speelfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Duin op televisie komt.

Reageer