Philippe Lavalette

Cameraman

Philippe Lavalette is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Un jour mon prince

2016 | Komedie

Frankrijk 2016. Komedie van Flavia Coste. Met o.a. Sarah-Jeanne Labrosse, Mylène St-Sauveur, Pierre-François Martin-Laval, Catherine Jacob en Jean-Luc Couchard.

Als Doornroosje, bijna honderd jaar in diepe slaap, niet spoedig wakker wordt gekust, verdwijnt het feeënrijk. Daarom worden Blondine en Mélusine naar hedendaags Parijs gezonden om de prins te vinden die de levensreddende kus kan geven. Regiedebuut van Coste, met het aanstekelijk komieke Frans-Canadese duo Labrosse/St-Sauveur als naïevelingetjes op aardse missie, huppelt heliumlicht door een eigentijds sprookjesscenario. Kitschallergische kijkers kunnen tijdens dit frontaaloffensief van de giechelbrigade niettemin beter even in de kroeg gaan zitten. Bijrolletjes van de filmmaakster en coscenarist Gábor Rassov.

Inch'Allah

2012 | Drama

Canada/Frankrijk 2012. Drama van Anaïs Barbeau-Lavalette. Met o.a. Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Yousef 'Joe' Sweid, Carlo Brandt en Sivan Levy.

Drama van Anaïs Barbeau-Lavalette over Canadese dokter die pendelt tussen Jeruzalem en Ramallah en wanhopig probeert beide kampen dichter bij elkaar te brengen.

Aline et Michel

1992 | Romantiek, Komedie

België/Canada 1992. Romantiek van Carole Laganière en Carole Laganiere. Met o.a. Philippe Volter, Véronique Quinn-Ghasis, Dominique Leduc, Rodrigue Proteau en Véronie Quinn-Ghasis.

De tien-jarige Aline heeft een vader, die tot onbezonnen daden overgaat, geplaagd als hij wordt door liefdesverdriet. Michel, die gescheiden is, ontvoert zijn dochter om naar de walvissen te gaan kijken. Tijdens deze reis over de wegen van Quebec leren vader en dochter elkaar kennen, aan de hand van plekjes en ontmoetingen. Ondanks enkele zwakheden in de stijl en de vertelling, is Langanière erin geslaagd een roerende eerste film te maken. Volter zet een ontroerende vader neer, die goed de wanhoop van de generatie van vijfendertig tot veertig jaar weergeeft, op zoek is naar verloren waarden. De kleine Véronique Quinn-Ghasis weet haar frisheid en de dynamische spontaniteit van een kind goed over te brengen. Scenario van regisseuse Laganière. Camerawerk van Philippe Lavalette.

Lola Zipper

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Ilan Duran Cohen. Met o.a. Judith Reval, Jean-Paul Comart, Arielle Dombasle, François Perrot en Thibault de Montalembert.

Comart werkt op een casting-bureau; hij wordt met ontslag bedreigd als hij niet gauw met oogverblindend nieuw talent op de proppen komt. Hij wedt met zijn baas dat hij de eerste de beste zwerfster van de straat kan omtoveren in een filmster. En dat wordt dan de achttien-jarige Reval (in haar speelfilmdebuut). Helaas blijkt dat niet alleen kleren, inclusief opmaak en verzorging, de vrouw maken. Reval blijkt een ongelikte vrouwtjes- beer, die het telkens weer verpest, behalve de laatste keer. Dom verhaal, dom gespeeld en dom geregisseerd door Duran Cohen, die ook het scenario schreef. Het camerawerk is van Philippe Lavalette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Lavalette op televisie komt.

Reageer