Carl Svenson

Acteur

Carl Svenson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Icebreaker

1999 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1999. Actiefilm van David Giancola. Met o.a. Sean Astin, Bruce Campbell, Stacy Keach, Suzanne Turner en Howie Zack.

In de buurt van de wintersportplaats Killington Mountain (nomen est omen!) is een vliegtuig neergestort met gestolen plutonium aan boord. Carl Grieg (Campbell), een grote schurk, zoekt met zijn maten naar het spul. Ranger Matt Foster (Astin) loopt Grieg voor de voeten en dat wordt totaal niet gewaardeerd. Hierdoor komt Matt te laat voor de lunchafspraak met zijn verloofde Meg (Turner) en haar vader Bill (Keach). Ondertussen besluit de woedende Grieg de bezoekers van het restaurant, een soort arendsnest op de berg, te gijzelen omdat hij zijn zin sneller wil krijgen. Matt moet nu heen en weer racen om erger te voorkomen, want als het plutonium ontploft, is er geen bergtop meer, geen Meg, en vallen er nog een heel stel doden. Na veel geschiet, geski, snowboarding en omlaag snellende skiliften met bommen loopt deze actiefilm, die een goedkope kruising is van CLIFFHANGER en DIE HARD goed af voor degenen die aan de goede kant van de wet staan. De schurken krijgen hun verdiende loon. Deze laag bij de grondse rolprent is uiterst geschikt voor niet al te veeleisende actiefilmfans en onvoorwaardelijke volgelingen van medehoofdrol Campbell. De rolprent is eerder dreigend dan gewelddadig, hij ziet er in zijn soort redelijk uit, heeft een uiterst zwak, onbedoeld grappig scenario en wordt heel slapjes gespeeld. Het camerawerk is van Grosvenor Miles Hafela.

Großvaters Reise

1992 | Familiefilm

Zweden/Duitsland 1992. Familiefilm van Staffan Lam. Met o.a. Max von Sydow, Carl Svenson, Kai Zetterling, Marika Lagercrantz en Ina-Miriam Rosenbaum.

Zeer intimistische film met een verrassende Von Sydow. Stockholm in de herfst 1945. Enkele dagen uit het leven van de acht-jarige Göran en zijn grootvader, een joodse professor in de litteratuur. Sinds de scheiding van zijn ouders is zijn opa de belangrijkste persoon in zijn leven. Grootvader vertelt fantastische verhalen en kent prachtige gedichten. Wellicht te verheven, te statisch en te moeilijk voor kinderen, die algauw moeite zullen krijgen om stil te blijven zitten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Svenson op televisie komt.

Reageer