Jérémie Covillaut

Acteur

Jérémie Covillaut is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jeux dangereux

2012 | Thriller

Frankrijk 2012. Thriller van Régis Musset. Met o.a. Sam Karmann, Bernard Lanneau, Jérémie Covillaut, Gaëla Le Déhévat en Hélène Degy.

Antonin Brecht, een jonge, naïeve ingenieur, verandert in een paar maanden tijd in een machtswellusteling. Zijn weg naar de top gaat nog sneller als zijn voornaamste concurrenten één voor één op geheimzinnige manier overlijden.

Joséphine, ange gardien : Une santé d'enfer

1999 | Komedie, Fantasy

België/Frankrijk 1999. Komedie van Henri Helman. Met o.a. Mimie Mathy, Elisabeth Vitali, Eva Mazauric, Gabrielle Forest en Yvon Back.

Engelbewaarster Jos[KA1]ephine (Mathy) arriveert in een textielfabriek waar de werkomstandigheden alles behalve gezond te noemen zijn. De bedrijfsarts Camille Monin (Vitali) stelt bij steeds meer werkneemsters een longziekte vast, maar deze weigeren immer weer verder onderzoek uit angst hun werk te verliezen. Camille is ervan overtuigd dat het oplosmiddel DH4, dat gebruikt wordt om textiel te verven, de oorzaak is. Al jaren voert ze een bittere strijd om dit te laten verbieden, temeer daar ze ervan overtuigd is dat de dood van haar moeder hieraan te wijten is. Maar steeds weer vangt ze bot, niemand wil naar haar luisteren. Tot Joséphine haar hulp aanbiedt tenminste. Een aartsengel werpt zich in de arena van de chemische vergiftiging. Een edele strijd in een warme, humane film met een hartveroverd personage in de hoofdrol. Je neemt enkele onlogische plotwendingen er gerust bij om de onbetaalbare Mathy aan het werk te zien. Als wat meer politiekers zich door zulk een personage zouden laten leiden zou onze wereld er veel mooier uitzien. Marie Hélène Saller en Hélène Woillot schreven het scenario. Fotografie is van Bernard Malaisy. Stereo.

Les six compagnons et le cigare volant

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1989. Familiefilm van Didier Lannoy. Met o.a. Pénélope Schellenberg, Jérémie Covillaut, Régis Ignonnet, Cédric Bessière en Jérôme Gamet.

De zes jongeren in kwestie helpen een boer van een sinister individu af te komen, die alles in het werk stelt om zijn boerderij van hem terug te kopen. Deze film, vervaardigd voor een publiek van ongeveer acht tot twaalf jaar, bereikt zijn doel met een waas van geheimzinnigheid in het plot en de ongedwongenheid van de jeugdige spelers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jérémie Covillaut op televisie komt.

Reageer