Michèle Girardon (1938-1975): cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Mais qui donc m'a fait ce bébé?

1971 | Komedie

Frankrijk 1971. Komedie van Michel Gérard. Met o.a. Vincent Gauthier, Noël Roquevert, Harry-Max, Fred Pasquali en Denise Grey.

Een schreeuwlelijke Franse boulevardkomedie met Gauthier als een man die op het punt staat te trouwen als hij plots in een supermarkt een baby in zijn handen gestopt krijgt. Samen met zijn toekomstige schoonvader en een gepensioneerde politie-inspecteur probeert hij de moeder terug te vinden alvorens zijn aanstaande het kind te zien krijgt. Voorspelbaar en niet leuk, maar wat een schitterende titel!

Les Petites filles modèles

1971 | Erotiek

Frankrijk 1971. Erotiek van Jean-Claude Roy. Met o.a. Michèle Girardon, Bella Darvi, Béatrice Arnac, Marie-Georges Pascal en Jessica Dorn.

De weduwe gravin Fleurville en haar dochters vervelen zich op hun kasteel en beginnen te experimenteren met liefdeselixers. Zonder mannen wordt het echter niets en de dochters beijveren zich om geschikte exemplaren in huis te halen. De film wordt bijeengeacteerd door een cast die voor ruim 98% uit erogene zones bestaat.

Alyse et Chloé

1970 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1970. Drama van René Gainville. Met o.a. Katrin Jacobsen, Michèle Girardon, Christian Kerville, Karyn Balm en Ella Pebrin.

Een fotomodel heeft een ongecompliceerde verhouding met een jongeman tot de lesbische directrice van een reclamebureau haar verleidingskunsten op het meisje loslaat. Dit onaangename sensatiewerkje heft regelmatig het waarschuwende vingertje, maar stoort zich daar zelf niet aan.

Vendo cara la pelle

1968 | Western, Thriller

Italië 1968. Western van Ettore M. Fizzarotti. Met o.a. Mike Marshall, Michèle Girardon, Valerio Bartoleschi en Dane Savours.

Een scherpschutter zit een moordenaar op de hielen en raakt bij dit avontuur bevriend met een klein jochie. Bovendien wordt diens moeder ook nog verliefd op hem. Aangezien de scherpschutter 'Shane' heet is er niet eens moeite gedaan om te verbergen waar het idee vandaan kwam.

Rose rosse per Angelica

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1966. Avonturenfilm van Steno. Met o.a. Jacques Perrin, Raffaella Carrà, Michèle Girardon, Carlos Estrada en Jacques Castelot.

Een aristocraat wiens enige interesse het kweken van rozen is, wordt door zijn verliefdheid op een volksmeisje een tweede Robin Hood die aan het hoofd van een bende rechtvaardigheid voor minder bedeelden zoekt en rijke edelen berooft. Zijn belangrijkste opponent is het hoofd van de politie met wiens dochter hij ooit verloofd was. Deze romantische avonturenfilm heeft kraak noch smaak, werd zonder vaart gefilmd en er werd zonder overtuigingskracht geacteerd, waardoor de poging om het Italiaans succesgenre uit de jaren vijftig nieuw leven in te blazen zonder gevolg bleef.

Die Pyramide des Sonnengottes

1965 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1965. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Lex Barker, Michèle Girardon, Rik Battaglia, Hans Nielsen en Gérard Barray.

Vervolg op Der Schatz der Azteken (1965). De Duitse wetenschapper Sternau (Barker) kent het geheim van de oude Aztekenschat. Femme fatale Josefa (Girardon), die elke smerige streek uit het boek kent, probeert gesteund door de meedogenloze rebellenleider van de Mexicaanse burgeroorlog (Battaglia) hem het geheim te ontfutselen. De misdaad loont echter niet. Een matige verfilming van een roman van Karl May.

Der Schatz der Azteken

1965 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1965. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Lex Barker, Rik Battaglia, Gérard Barray en Michèle Girardon.

Tijdens de Mexicaanse burgeroorlog van 1864 stuurt de Amerikaanse president Lincoln een Duitse arts (Barker) naar Juarez om te bemiddelen. Deze raakt verwikkeld in de strijd om een Aztekenschat en ontmoet afstammelingen van een oud koningsgeslacht. Gemiddelde actie, en een vleugje romantiek. Opgenomen in het voormalige Joegoslavië. Scenario van Ladislas Fodor, Robert A. Stemmle en Georg Marischka.

Mercante di schiave

1964 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1964. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Michèle Girardon, Kirk Morris, Renato Baldini, José Jaspe en Manuel Galliardo.

De oosterse prinses Soraya weet aan het komplot van een moorddadige verrader te ontsnappen, maar valt in handen van een slavenhandelaar. Een dappere partizaan redt haar en weet met zijn medestanders haar op de troon te brengen. De in Algerije opgenomen co-produktie werd een primitief prentenboek, waarin spelers noch de bordpapieren decors enigszins overtuigend Moors werken en de hele couleur locale zich beperkt tot één buikdanseres. Niet zonder vaart of variatie, maar uitermate krakkemikkig.

Il Magnifico cornuto

1964 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1964. Komedie van Antonio Pietrangeli en Antonioni Pietrangeli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Claudia Cardinale, Paul Guers, Bernard Blier en Michèle Girardon.

Een getrouwde man ontdekt tijdens een slippertje met hoeveel raffinement zijn vriendin haar echtgenoot weet te sussen en gaat twijfelen aan de trouw van zijn eigen wederhelft. De Italiaanse bewerking van LE COCU MAGNIFIQUE heeft een bravoure-rol van Tognazzi, maar zijn jaloerse fantasieën zijn op den duur pikant noch leuk.

La máscara de Scaramouche

1963 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Gérard Barray, Michèle Girardon, Gianna Maria Canale, Alberto de Mendoza en Yvette Lebon.

De onwettige zoon van een aristocraat is de populaire ster van een komediantengezelschap. Een scharreltje met de geliefde van een corrupte markies haalt hem diens haat op de hals, maar hij weet aan alle valstrikken te ontkomen en hem te ontmaskeren. Dit cape-en-degen-avontuur haalt het niet bij de gelijknamige Hollywood-film, maar heeft vaart en ironie en een spectaculaire schermfinale.

La Boulangère de Monceau

1963 | Experimenteel

Frankrijk 1963. Experimenteel van Eric Rohmer. Met o.a. Michèle Girardon, Claudine Soubrier en Barbet Schroeder.

De onwettige zoon van een aristocraat is de populaire ster van een komediantengezelschap. Een scharreltje met de geliefde van een corrupte markies haalt hem diens haat op de hals, maar hij weet aan alle valstrikken te ontkomen en hem te ontmaskeren. Dit cape-en-degen-avontuur haalt het niet bij de gelijknamige Hollywood-film, maar heeft vaart en ironie en een spectaculaire schermfinale.

Les sept péchés capitaux

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Sylvain d' Homme, Philippe de Broca, Jacques Demy, Claude Chabrol en Edouard Molinaro. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Claude Brasseur, Jean-Claude Brialy, Jean-Pierre Cassel en Eddie Constantine.

Het nouvelle vague-antwoord op het onder dezelfde titel gemaakte zevenluik van de gearriveerde regisseurs uit de jaren vijftig geeft door het beperkt bestek de beroemde regisseurs, acteurs en schrijvers weinig speelruimte, waardoor het resultaat vlak en nauwelijks onderhoudend is. Een aardige sketch van Godard met Constantine, die zelfs te lui is om op de avances van een starlet in te gaan, en zowaar een uitschieter van Vadim, die een overspelrelatie laat stuk lopen op de verongelijkte hoogmoed van de gelieven ten aanzien van hun huwelijkspartners. Een gaaf klein verhaal dat de barokke ontsporingen van zijn lange films mist.

L' Ammutinamento

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Pier Angeli, Edmund Purdom, Yvan Desny, Michèle Girardon en Armand Mestral.

Vrouwen uit de Engelse gevangenissen worden op transport gezet naar Amerika als bruiden voor de pioniers. Met behulp van dwangarbeider start gevangene muiterij en weet macht op schip over te nemen, wanneer storm opsteekt en boot dreigt te vergaan. Tamelijk spectaculaire actiescènes compenseren verward scenario en ongeïnteresseerd spel van de acteurs.

La Proie pour l'ombre

1960 | Drama

Frankrijk 1960. Drama van Alexandre Astruc. Met o.a. Annie Girardot, Daniel Gélin, Christian Marquand, Michèle Girardon en Anne Caprile.

Vrouw van een ondernemer drijft een kunst-galerij en zoekt onafhankelijkheid van de haar verwaarlozende echtgenoot. Een dominerende minnaar biedt ook geen soelaas, zodat ze afziet van beide mannen, van haar handel en kiest voor eenzame onafhankelijkheid. Het scenario - dat pas 15 jaar later een modieus cliché zou worden - kreeg een onderkoelde, nogal cerebrale benadering met veel oog voor details. Subtiele hoofdrol van Girardot.

Il Principe fusto

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Maurizio Arena. Met o.a. Maurizio Arena, Lorella de Luca, Michèle Girardon, Noël Trevarthen en Cathia Caro.

Een Romeinse volksjongen laat zich door een stel aristocraten overhalen om, als zogenaamde prins, een Amerikaanse erfgename het hof te maken. Zijn onvoorziene succes wekt echter zoveel weerstanden dat hij gedesillusioneerd terugkeert naar zijn eigen milieu en trouwe verloofde. Het kortstondige idool Arena doet hier een ijdele solistische poging en hangt zo narcistisch de vlotte bink uit dat men hem ondanks de strekking van het verhaal alle tegenslag van harte gunt. De roman Er Piu werd opnieuw verfilmd met Adriano Celentano.

Vous n'avez rien à déclarer?

1959 | Komedie

Frankrijk 1959. Komedie van Clément Duhour. Met o.a. Jean Poiret, Pierre Mondy, Jacqueline Maillan, Jean Richard en Michel Serrault.

Een gedeputeerde heeft zijn dochter uitgehuwelijkt aan een rijke graaf. De op het meisje verliefde zangleraar verstoort vervolgens de huwelijksreis per trein zó dat de echtgenoot impotent wordt en van zijn psychiater herstel moet zoeken bij een andere vrouw. De vaudeville-klucht vol persoonsverwarringen kreeg een sterke rolbezetting van specialisten in het genre, maar de regie weet toneel-effecten niet naar film te vertalen.

Le Signe du lion

1959 | Drama, Komedie

Frankrijk 1959. Drama van Eric Rohmer. Met o.a. Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude, Jean Le Poulain en Paul Bisiglia.

Een succesloze (en mogelijk talentloze) componist wordt uit zijn hotel gezet en vervalt passief tot de status van clochard, waardoor zijn vrienden hem aanvankelijk niet kunnen bereiken met de mededeling dat hij een grote erfenis heeft gekregen. Als hij daar uiteindelijk toch van hoort, laat hij zijn enige medestander in nood zonder bijgedachten in de steek.Dit is een cynisch einde van Rohmers - door Claude Chabrol geproduceerde - debuutfilm, die de omzwervingen van de anti-held gebruikt voor milieuschetsen van de Rive Gauche en van ironisch geportretteerde, alleen verbaal actieve kunstluizen. Conform andere nouvelle vague-films gastrolletjes voor filmcritici en collega-regisseurs, onder meer Jean-Luc Godard.

Les amants

1958 | Drama

Frankrijk 1958. Drama van Louis Malle. Met o.a. Jeanne Moreau, Jean-Marc Bory, Alain Cuny, Judith Magre en Michèle Girardon.

Jeanne Moreau speelt de getrouwde vrouw en moeder Jeanne Tournier die vreemd gaat en daar niet voor wordt gestraft. Zo'n gegeven bleek eind jaren vijftig goed voor veel morele verontwaardiging, misschien nog meer dan het suggestief gefilmde liefdesspel van Jeanne en minnaar Bernard (Bory). Hun verliefdheid vormt het centrale deel van de film, goed voor een sfeervol hees voiceovercommentaar van Moreau: 'Liefde kan zomaar opeens ontstaan, en op dat moment is er geen plaats meer voor schaamte of terughoudendheid.' Malle bouwt Les amants, zijn tweede film met Jeanne Moreau, elegant op met fraaie, lange scènes waarin Moreau voluit kan schitteren. Op de geluidsband muziek van Brahms.

La mort en ce jardin

1956 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk​/​​Mexico 1956. Avonturenfilm van Luis Buñuel. Met o.a. Simone Signoret, Georges Marchal, Charles Vanel, Michèle Girardon en Michel Piccoli.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vlucht een klein groepje Fransen vanuit een garnizoensplaats het oerwoud in. Honger en ontberingen in de jungle brengen hun ware aard en conflicten boven, zodat slechts twee met een vliegtuigwrak kunnen ontsnappen. De film is de beste uit Buñuels gedwongen 'commerciële' periode dankzij een sterk scenario - waaraan Raymond Queneau meeschreef - dat in de persoon van de hypocriete priester (Piccoli) alle kansen geeft aan het anticlericalisme van de regisseur.