Andrea Barzini

Regisseur

Andrea Barzini is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Volevamo essere gli U2

1992 | Muziek, Drama, Familiefilm

Italië 1992. Muziek van Andrea Barzini. Met o.a. Marco Galli, Enrico Lo Verso, Alberto Molinari, Carolina Salomè en Federico Scribani.

Film naar het toneelstuk van Umberto Marino over zes jonge mensen die ervan dromen succesvolle popmusici te worden, naar het voorbeeld van de Ierse band U2. Misschien alleen maar door de wens samen te blijven en alle sociale en culturele verschillen te vergeten. Na een jaar van oefenen en optreden in rokerige kelders zijn al hun illusies, en hun jeugd, vervlogen. Ook daarbuiten is de wereld radicaal veranderd: de Berlijnse muur is gevallen en ideologie is achterhaald. De zes vrienden besluiten hun dromen op te geven en zich aan te passen aan de realiteit. Een goed verhaal, dat in handen van een betere regisseur meer tot zijn recht zou zijn gekomen.

Il sassofono

1991 | Romantiek, Muziek

Italië 1991. Romantiek van Andrea Barzini. Met o.a. Massimo Wertmüller en Amanda Sandrelli.

Goed geproduceerde televisiefilm, met weinig geld gemaakt. Een beetje sentimenteel verhaal dat speelt in de muziekwereld. Wertmüller is een buitenbeentje in een rijke Milanese familie. Hij is componist van klassieke muziek, maar krijgt pas succes als hij een plaat volspeelt met popmuziek. Geen vreugde, doch diepe droefenis bij de jonge componist. Hij sluit zich op in een bunkerachtige kelder. Daar verschijnt sax-spelende Sandrelli, die doet of ze de dienstmeid is maar die in werkelijkheid aast op een muzikale carrière. Haar aanwezigheid verandert het leven van de componist. Naar een toneelstuk van Umberto Marino, die ook het script schreef voor deze film.

Italia Germania 4 a 3

1990 | Komedie

Italië 1990. Komedie van Andrea Barzini. Met o.a. Nancy Brilli, Massimo Ghini, Fabrizio Bentivoglio, Giuseppe Cederna en Pietro Genuardi.

Oude schoolkameraden komen weer bij elkaar om met weemoed te kijken naar de halve finale van het WK voetbal 1970 tussen Italië en Duitsland. Het gaat in deze film ook om de mislukking van de generatie van 1968 en haar idealen, wat in de loop van het verhaal steeds duidelijker wordt. Regisseur en acteurs leveren geen uitzonderlijke prestaties, maar zijn berekend op hun taak. Voor kijkers die in de jaren 1960-1970 in Italië studeerden en bekend zijn met de studentenrevolte aan de Sapienza-universiteit van Rome, of erbij betrokken waren.

Desiderando Giulia

1986 | Erotiek

Italië 1986. Erotiek van Andrea Barzini. Met o.a. Serena Grandi, Johan Leysen, Valeria D'Obici, Sergio Rubini en Giuliana Calandra.

De film beschrijft de kwalijke ambities van een waardeloze man die waanzinnig verliefd wordt op Giulia, een vrouw met ongelooflijke seksappeal. Erotiek op z'n Italiaans met Italië's seksster nr. 1 Serena Grandi in de titelrol. Grandi gaat verder dan ooit en haar seks-scènes zijn bijna harde porno, maar met goede smaak en vakmanschap gefilmd. Er is genoeg bloot om iedereen en vooral liefhebbers van Grandi's befaamde grote borsten tevreden te stellen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrea Barzini op televisie komt.

Reageer