Wilhelm Hauff (1802-1827) is auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Das kalte Herz

2016 | Jeugdfilm, Fantasy

Duitsland 2016. Jeugdfilm van Johannes Naber. Met o.a. Frederick Lau, Henriette Confurius, David Schütter, Moritz Bleibtreu en Milan Peschel.

Zwerg Nase

2008 | Fantasy, Avonturenfilm

Duitsland 2008. Fantasy van Felicitas Darschin. Met o.a. Michaeal Markfort, Mechthild Großmann, Justus Kammerer en Daniel Roesner.

De dromerige Jakob wordt op tienjarige leeftijd door de fee Kräuterweis ontvoerd en opgeleid tot chefkok in de heksenkookkunst. Als hij na zeven jaar weet te ontsnappen, verandert hij in een lelijke dwerg die door iedereen verstoten wordt.

Das Wirtshaus im Spessart

1958 | Komedie, Muziek, Musical

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Carlos Thompson, Günther Lüders, Rudolf Vogel en Ina Peters.

Gravin Franziska en haar verloofde baron Sperling krijgen in het Spessart woud een ongelukje met hun koets en worden naar de lokale herberg gebracht. Dat blijkt een rovershol en de edellieden worden voor losgeld gevangen genomen door de hoofdman. Franziska verkleedt zich in mannenkleren, ontsnapt, maar keert weer terug als blijkt dat haar vader het losgeld niet wil betalen. Hoffmanns romantische verfilming van het gelijknamige verhaal (1828) van Wilhelm Hauff drijft op de hoofdrol van internationale ster Pulver. De film werd gezien als allegorie voor post-nazi Duitsland, waar vrouwen de taken van alle dode en gevangen mannen (tijdelijk) mochten overnemen.

Die Geschichte vom kleinen Muck

1953 | Jeugdfilm, Familiefilm, Fantasy

DDDE 1953. Jeugdfilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Thomas Schmidt, Johannes Maus, Friedrich Richter, Trude Hesterberg en Alwin Lippisch.

Naar een sprookje van Wilhelm Hauff. In het Verre Oosten leeft de jonge Muck die door de andere kinderen wordt gepest en uitgelachen. Na de dood van zijn vader gaat hij in de woestijn op zoek naar de koopman die geluk verkoopt, maar stuit op een toverstok en een stel toverpantoffels.