Edgard Tenembaum

Scenarist, Producer

Edgard Tenembaum is scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Temblores

2019 | Drama

Guatemala/Frankrijk/Luxemburg 2019. Drama van Jayro Bustamante. Met o.a. Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, María Telón en Sabrina De La Hoz.

De aarde trilt wanneer de christelijke familie van de getrouwde Don Pablo - vader van twee kinderen - ontdekt dat hij er een homoseksuele relatie op nahoudt. De dramatische consequenties daarvan in Guatemala, waar homofilie als uit te bannen ziekte wordt beschouwd, filmde regisseur Bustamante met een explosieve ingetogenheid. Terwijl Pablo heen en weer wordt geslingerd tussen de liefde voor zijn kinderen en die voor zijn vriend Francisco, vecht zijn familie voor zijn rehabilitatie. Schrijnend relaas over identiteit, groepsdruk, intolerantie en liefde.

Ixcanul

2015 | Drama

Guatemala/Frankrijk 2015. Drama van Jayro Bustamante. Met o.a. María Mercedes Coroy, María Telón, Marvin Coroy en Justo Lorenzo.

In een afgesloten Maya-gemeenschap in Guatemala woont de zeventienjarige Maria met haar ouders in een eenvoudig huisje aan de voet van een vulkaan. Haar lieve maar overbezorgde ouders willen haar uithuwelijken aan de voorman van de plaatselijke koffieplantage, maar stiekem is Maria verliefd op Pepe, die naar de VS wil vluchten. Fraai gefilmd drama biedt een fascinerend inkijkje in een onbekende wereld, met overtuigend spel van lokale, niet-professionele acteurs. Ondanks welkome humor en rauwe randjes, houdt de film vanwege de minimale plot wel iets van een gefictionaliseerde National Geographic-productie.

Hatuna Meuheret

2001 | Romantiek, Komedie, Drama

Israël/Frankrijk 2001. Romantiek van Dover Kosashvili en Dover Kosashvili. Met o.a. Lili Kosashvili, Sapir Kugman, Aya Steinovits Laor, Rozina Cambos en Simon Chen.

In Tel Aviv, in het milieu van conservatieve Georgische immigranten, zoeken zijn ouders naar een geschikte huwelijkskandidaat voor Zaza. Twee dingen zijn uit den boze: zij mag niet ouder zijn dan hij, en zeker niet gescheiden - dat betekent immers dat ze geen maagd meer is. Het komt dus bijzonder slecht uit dat Zaza verliefd is op Judith, een 34-jarige vrouw met een dochtertje uit een vorig huwelijk. Late Marriage begint als een zwarte komedie, maar naarmate het verhaal vordert, krijgt de humor steeds grimmiger trekjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edgard Tenembaum op televisie komt.

Reageer