Arkadiusz Bazak

Acteur

Arkadiusz Bazak is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jeniec Europy

1989 | Drama, Historische film

Frankrijk/Polen 1989. Drama van Jerzy Kawalerowicz. Met o.a. Roland Blanche, Vernon Dobtcheff, François Berléand, Didier Flamand en Ronald Guttman.

Nadat Napoleon (Blanche) bij Waterloo de veldslag verloren had tegen de geallieerde legers, werd hij verbannen naar het eilandje Sint Helena in de Atlantische Oceaan, dat midden in het water ter hoogte van Angola ligt. Het klimaat is er ruw en ongezond. Het eiland behoort tot Groot-Brittani[KA3]e. Het bestuur is in handen van de Britse gouverneur Hudson Lowe (Dobtcheff), die zijn bijzondere gevangene op alle mogelijke manieren probeert te vernederen en te kleineren. Hij erkent geen moment dat Napoleon keizer is, al valt hiervoor wel wat te zeggen, want Napoleon had zichzelf gekroond. Lowe wil uitsluitend zijn militaire rang erkennen. Tussen de twee mannen ontstaat een psychologisch duel, dat ermee eindigt dat Napoleon die in 1821 overleed, zijn eigen begrafenis arrangeerde (hij werd bijgezet in de Dôme des Invalides in Parijs, maar dat was pas in 1840). De film is met een laag budget gemaakt, hij is sober en moet het hebben van wijdse opnamen van cameraman Wieslaw Zdort, en de dialogen en de confrontaties tussen de twee hoofdrollen. Voor kijkers met historische belangstelling en kennis over het leven van Napoleon is deze toneelmatige film, die vooral aandacht besteedt aan de menselijke aspecten, wel aardig. Het scenario is van regisseur Kawalerowicz naar de roman van Juliusz Dankowski.

Katastrofa w Gibraltarze

1984 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Biografie

Polen 1984. Oorlogsfilm van Bohdan Poreba. Met o.a. Jerzy Molga, Arkadiusz Bazak, Teresa Lipowska, Darinka Mitova en Boguslaw Sochnacki.

Een docudrama over een van de meest omstreden en gerespecteerde Poolse figuren uit WO II, generaal Wladyslaw Sikorski. Zijn leven vanaf 1939 wordt gedramatiseerd waarbij sleutelgebeurtenissen uit zijn politieke en militaire loopbaan als minister-president en opperbevelhebber van het Poolse leger in het buitenland worden gereconstrueerd. Het dodelijke vliegtuigongeval van 4 juli 1943 boven Gibraltar wordt geïnterpreteerd als een doelbewuste moordaanslag. Ondanks de epische aspecten blijft de film alledaags en praatziek.

Czas dojrzewania

1984 | Drama

Polen 1984. Drama van Mieczyslaw Waskowski. Met o.a. Maria Probosz, Jan Jurewicz, Leonard Andrzejewski, Arkadiusz Bazak en Jan Himilsbach.

Het probleem van de drugverslaving onder jonge mensen is het centrale thema van dit liefdesverhaal. Het tienermeisje Goska loopt weg van huis met geld dat ze van haar vader heeft gestolen om te gaan wonen bij haar vriend, een arbeider op een scheepswerf. Ze raakt betrokken bij een groep drugverslaafden. Haar kennismaking met verdovende middelen blijkt fatale gevolgen te hebben. In het symbolische eindshot verbrandt de jongen een papaverveld. Helaas gaat het script niet diep genoeg in op de psychologische aspecten van verslaving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arkadiusz Bazak op televisie komt.

Reageer