Stéphane Bertin is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

L'Eveil Hebdo: La sauvageonne

1997 | Actiefilm

Frankrijk 1997. Actiefilm van Stéphane Bertin. Met o.a. Dominique Guillo, Sandrine Caron, Bernard Fresson, Philippe Du Janerand en Michèle Moretti.

Als resp. journalist en fotograaf bij het regionaal weekblad [KL]L`Eveil Hebdo[KLE] leiden Marc (Guillo) en Caro (Caron) een boeiend, afwisselend leven. Op een dag wordt een meisje in shocktoestand aangetroffen op straat. Niemand blijkt het meisje te kennen. Marc blijft niet bij de pakken zitten en gaat uit op onderzoek. Pilootaflevering van een reeks over het reilen en zeilen op de redactie van een plaatselijk weekblad. De film brengt een boeiend verhaal over een ernstig journalist met juist dat tikkeltje bloed van de paparazzi in zich om een gezonde nieuwsgierigheid te tonen voor het vergaren van nieuws. Niet bepaald origineel, de gelijkenis met de BRTN-reeks NIET VOOR PUBLICATIE is opvallend, maar goed gebracht. Pierre Fabre en Thierry Bourcy schreven het scenario. Voor de fotografie tekende Gérard De Vigneron.

Maigret à New York

1990 | Misdaad

Canada/Frankrijk 1990. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, Raymond Pellegrin, Fred E Baker, Arthur Grosser en David Brécourt.

De bewerking en de dialogen zijn van Bernard Marie, uiteraard op basis van Simenon die hier in New York in kringen van Franse immigranten een onderzoek doet hoewel de rolverdeling, opmerkelijk genoeg, Canadees is. Voor de regie van deze tv-film was, bij wijze van uitzondering, voldoende geld beschikbaar maar hij blijft enigszins steken in een overvloed aan tamelijk opdringerige stedelijke landschappen, hoewel die het op het scherm altijd wel goed doen. Met overtuigend spel.

Maigret et l'ambassadeur

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, Jacques Dumesnil, Annie Decaux, Marie-Hélène Daste en Odile Versois.

Een gelijkvormige adaptatie van een roman van Georges Simenon, waarin de beroemde commissaris zich deze keer met zijn pijp en zijn hoed onder de adel mengt. Het gaat al snel vervelen, temeer daar de regie slapjes en mat overkomt. Blijft over het vakmanschap van de spelers en de schoonheid van Versois.

Maigret en Arizona

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, François Cadet, Jess Hahn, William Lang en Babette Propps.

Een verfilming van, weer eens wat anders, een roman van Georges Simenon rond een drugsaffaire in Arizona. Daarom doen er dus zoveel Amerikaanse acteurs mee, inclusief oude rotten op hun retour als Hahn zijn van de partij. Een anonieme regie maar dat verwondert niemand. Ontspanning en meer niet maar dat verwondert ook niemand.

Le grand standing

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Stéphane Bertin. Met o.a. Rachel Boulanger, Catherine Day, Janine Souchon en Roger Muni.

Franse bewerking van het toneelstuk van Neil Simon, of hoe een rijk echtpaar uit New York plotseling de hemel op het hoofd valt met alle onverwachte en absurde gevolgen van dien. De maker van deze tv-film stelt zich ermee tevreden om de toneelenscenering van Michel Roux op een alledaagse manier te verfilmen. Verder kun je je Lefebvre en Boulanger moeilijk voorstellen als Newyorkers! Kortom, de specifieke humor van dit soort Amerikaanse satires komt niet helemaal goed over aan de andere kant van de oceaan. De acteurs sloven zich in elk geval flink uit.

Le canon paisible

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Stéphane Bertin. Met o.a. Rachel Boulenger, Jean-Pierre Darras, Philippe Uchan, Raymond Aquilon en Francis Lax.

`Le Canon paisible` is een befaamd restaurant in de provincie. De eigenaar-chefkok (Lax) wordt geconfronteerd met allerlei vervelende problemen, die tot komische situaties leiden: een tekort aan personeel, de onvoorziene komst van een bus hongerige toeristen, een overheidsinstantie die een greppel laat graven door zijn parkeerterrein, zijn dochter die aankondigt dat ze gaat trouwen met de zoon van de garagehouder, zijn oudste vijand, enzovoort. Een lange film van ongelijkmatige kwaliteit met niet altijd even originele grappen en saaie scènes, maar over het geheel genomen toch wel amusant.

L'Ami d'enfance de Maigret

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, Jean-Pierre Darras, Jacques Dacqmine, Marcel Cuvelier en Henri Génès.

Een verfilming van de roman van Georges Simenon, die onderzoek doet naar de moord op de maîtresse van een vroegere schoolkameraad, die hij sedertdien uit het zicht is verloren. Met nog steeds Richard in de hoofdrol, die het gewicht van een regie die dicht bij de originele vertelling blijft op zijn schouders torst. Daarnaast gaat het om een voor het merendeel van de tijd hele onpersoonlijke regie.

Maigret se trompe

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, Rachel Boulenger en Anne-Marie Mayfair.

Een adaptatie van de roman van Georges Simenon, moeten we dat nog toelichten? Hier wordt zijn beroemde commissaris naar Nancy gezonden om een trieste zaak uit te zoeken en vergist zich aanvankelijk inderdaad in de schuldige. Hij bemerkt dat hij het mikpunt van de vijandigheid van iedereen is, terwijl de commissaris van deze stad hem impliciet duidelijk maakt dat ook niemand hem zal helpen. En de vraag waar het om draait is dus : waarom niet? Een onopvallende regie en een scenario dat gelukkig degelijk in elkaar zit. Een spannende film met bovendien de ontdekking van een mooie stad.