Malcolm Leo

Regisseur, Scenarist, Producer

Malcolm Leo is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Beach Boys: An American Band

1985 | Muziek

Verenigde Staten 1985. Muziek van Malcolm Leo.

Deze onbeholpen biopic van de Beach Boys mist een duidelijke lijn en bloedt na het heerlijke eerste half uur dood. Hoogtepunten: nummers die lange tijd niet in de THE T.A.M.I. SHOW waren zien, dolzinnige clip uit THE GIRLS ON THE BEACH en een uitgelaten optreden in een special van Bob Hope.

It Came From Hollywood

1982 | Documentaire, Komedie

Verenigde Staten 1982. Documentaire van Malcolm Leo en Andrew Solt. Met o.a. Gilda Radner, John Candy, Dan Aykroyd, Tommy Chong en Cheech Marin.

De film pretendeert een compilatie te zijn van fragmenten uit ultra slechte oude films, maar de materiaalkennis van de samenstellers blijkt niet best te zijn: veel van de films in kwestie zijn niet echt ultra slecht of oud. Toch aardig, al is het (voor de leek) spijtig, dat niet wordt aangegeven uit welke films de fragmenten afkomstig zijn.

This Is Elvis

1981 | Biografie, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1981. Biografie van Malcolm Leo en Andrew Solt. Met o.a. Elvis Presley, David Scott, Paul Boensch III, Johnny Harra en Lawrence Koller.

Ongeveer vijf jaar na de dood van Elvis Presley probeerde This Is Elvis na te gaan wat de zanger-acteur tot een superster maakte, en wat hem de dood injoeg. Regisseurs Leo en Solt zijn overduidelijk fans van Elvis, maar met de live-acteer manier waarop ze hem tot leven willen wekken doen ze hem geen eer: vier acteurs van verschillende leeftijden spelen de rockkoning na en het ziet er niet uit. Maar Elvis is springlevend en eeuwig fascinerend in de echte beelden van hem in deze semi-documentaire. Zoals hij zong, bewoog, het publiek bespeelde en zelfs zoals hij acteerde op zijn geliefde filmlocatie Hawaii: Leo en Solt kozen de fragmenten met zorg en liefde en het is prachtig.

Heroes of Rock 'n' Roll

1979 | Documentaire

Verenigde Staten 1979. Documentaire van Malcolm Leo.

Een overzicht van twintig jaar rock 'n' roll aan de hand van unieke en soms nooit vertoonde fragmenten. Alle bekende rocksterren, van Presley tot en met The Who, komen aan bod.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Malcolm Leo op televisie komt.

Reageer