Anthony Harvey (1931): regie, cast en montage.
Er zijn 19 films gevonden.

This Can't Be Love

1994 | Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1994. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Katherine Hepburn, Anthony Quinn, Jason Bateman, Maxine Miller en Michael Feinstein.

Door Katherine Hepburn en Anthony Quinn aangelokte kijkers zullen snel afknappen door de domme plot van schrijver Duane Poole, de dialoog en het slechte spel. De titel zou moeten luiden 'This Can't Be For Real'. Marion Bennett is een vrijdenkende ex- actrice die teruggetrokken leeft en het huwelijk altijd openlijk afkeurde. Ze worden achtervolgd door de keiharde en koppige reporter Sarah Wells, die ervoor zorgt dat ze haar vroegere medespeler en minnaar Michael Reyman tegen het lijf loopt. De twee waren ooit vijf dagen getrouwd.

The Ultimate Solution Of Grace Quigley

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Anthony Harvey. Met o.a. Katherine Hepburn, Nick Nolte, Elizabeth Wilson, Chip Zien en Kit Le Fever.

Een geestige film. Een pittige vrouw (Hepburn) haalt een huurmoordenaar (Nolte) over om een bedrijfje te beginnen. Ze gaan bejaarden, wier bestaan uitzichtloos is, 'helpen' bij hun recht om er een eind aan te maken. Regisseur Harvey is erin geslaagd om het op zich morbide gegeven taktvol en verrassend leuk te gebruiken. Hij wordt daarbij gesteund door de uitstekende vertolkingen van Hepburn en Nolte. Helaas is er geen echte ontwikkeling in de intrige en bloedt de film langzaam dood. Het scenario is van A. Martin Zweiback. Ook bekend als GRACE QUIGLEY.

Svengali

1983 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1983. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Peter O'Toole, Jodie Foster, Elizabeth Ashley, Larry Joshua en Pamela Blair.

O'Toole is heel buitenissig als de in de vergetelheid geraakte ster van de musical, die het jonge rockzangeresje Foster onder zijn hoede neemt. Deze nieuwe versie naar een stokoud verhaal is vanwege O'Toole en de jonge Foster het bekijken waard. Het boek Trilby van George du Mauriers dat ongeveer een eeuw geleden geschreven werd, kreeg een gemoderniseerd scenario van Frank Cucci.

The Patricia Neal Story

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Anthony Harvey en Anthony Page. Met o.a. Glenda Jackson, Dirk Bogarde, Mildred Dunnock, Ken Kercheval en Jane Merrow.

Uitstekend acteerwerk van de twee hoofdrolspelers in hun Amerikaanse tv-filmdebuut; dit en het spel van Dunnock, die zichzelf speelt, geeft extra distinctie aan het gedramatiseerde verslag van Neals herstel van een bijna fatale hartaanval, waarbij ze terzijde wordt gestaan door haar echtgenoot, de auteur Roald Dahl. Fijngevoelige bewerking van Barry Farrells boek Pat and Roald tot script door Robert Anderson.

Richard's Things

1980 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Liv Ullmann, Amanda Redman, Tim Pigott-Smith, Elizabeth Spriggs en David Markham.

Weduwe Ullmann wordt verleid door het vriendinnetje van wijlen haar echtgenoot. Een druilerig drama met een slaapverwekkende rol van Liv. Scenario van Frederic Raphael, naar zijn roman.

The Eagle's Wing

1979 | Western

Verenigd Koninkrijk 1979. Western van Anthony Harvey. Met o.a. Martin Sheen, Sam Waterston, Harvey Keitel, John Castle en Stéphane Audran.

God heeft nimmer de bedoeling gehad om pinguins te laten vliegen of om de Engelsen westerns te laten produceren en in deze langdradrige, zogenaamd kunstzinnig aandoende film met twaalf plotten wordt de hoofdmoot gevormd door de dood van een Comancheopperhoofd die de aanleiding is tot een hardnekkig touwtrekken om diens prachtige schimmel tussen een blanke pelsjager en een afvallige Kiowa-Indiaan. Een niet geslaagde en pretentieuze western, die door de liefhebbers van het genre waarschijnlijk maar matig gewaardeerd zal worden. Scenario van John Briley (GANDHI). Er zijn versies van 98m in omloop. Gefilmd in Panavision.

Players

1979 | Romantiek, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Romantiek van Anthony Harvey. Met o.a. Ali MacGraw, Maximilian Schell, Pancho Gonzalez, Steve Guttenberg en Melissa Prophet.

Reizende proftennisspeler moet kiezen tussen forehand en voorspel, wanneer hij valt voor de minnares van een ander. Met iedere film waarin Pancho Gonzalez het beste van allen speelt, is iets mis.

The Disappearance of Aimee

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Faye Dunaway, Bette Davis, James Sloyan, James Woods en John Lehne.

Het verhaal over de mysterieuze verdwijning van de vermaarde evangeliste Aim[KA1]ee Simple McPherson in 1926 en haar herverschijning uit een Mexicaanse woestijn beleven we aan de hand van de rechtszaak. Als ze zegt gekidnapt te zijn, gelooft niemand haar. Terwijl ze op bed ligt voor herstel wordt ze gearresteerd. Haar sceptische moeder (Davis), de wantrouwige politie en het goede spel van Dunaway maken dit tot een fascinerend, zeer sfeervol drama.

The Abdication

1974 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1974. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Peter Finch, Liv Ullmann, Cyril Cusack, Paul Rogers en Michael Dunn.

Slepend historisch drama over koningin Christina van Zweden die afstand deed van de troon om zich tot het katholicisme te bekeren. Finch is de kardinaal die haar oprechtheid op de proef moet stellen; maar ze wordt op hem verliefd. Dunn overleed tijdens de opnamen.

They Might Be Giants

1971 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1971. Komedie van Anthony Harvey. Met o.a. Joanne Woodward, George C. Scott, Jack Gilford, Lester Rawlins en Eugene Roche.

Een grappig verhaal over een lichtelijk getikte heer die gelooft Sherlock Holmes te zijn. Zijn psychiater die dit spelletje meespeelt, heet Dr. Watson. De in de bioscoop uitgebrachte versie duurde tien minuten korter.

The Lion in Winter

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Peter O'Toole, Katharine Hepburn, Jane Merrow, Timothy Dalton en Anthony Hopkins.

De op leeftijd geraakte koning Henry II van Engeland moet een keuze maken over welke van zijn drie zoons de troonopvolger wordt. Tijdens Kerst, als zijn gezin bij elkaar is, werpt hij de kwestie op, waarna een prachtig schouwspel volgt vol leugens, samenzweringen en psychologische spelletjes, en ieder gezinslid uit is op macht. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van James Goldman, die ook het filmscenario schreef. Die theaterachtergrond is te merken: The Lion in Winter is een pure acteursfilm die volledig leunt op de vlijmscherpe, intellectuele dialogen en het prachtige spel van een aantal van de beste acteurs uit Hollywood, waaronder Peter O’Toole, Katharine Hepburn in een Oscarwinnende rol, en Anthony Hopkins in zijn filmdebuut.

The Whisperers

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Bryan Forbes. Met o.a. Edith Evans, Eric Portman, Avis Bunnage, Nanette Newman en Gerald Sim.

'Are you there?' De oude dame Maggie Ross denkt stemmen te horen in haar flatje. Ze denkt ook dat de koningin zelf haar geld leent, totdat de erfenis van haar vader eindelijk doorkomt. Maggie's criminele man heeft haar verlaten, haar zoon is niks beter. The Whisperers volgt een vrouw die oud, arm en geestesziek is, weerloos in de westerse maatschappij. Scenarist-regisseur Forbes is moedig compromisloos in zijn portrettering. Maar naarmate de film vordert wordt het zieligheidsgehalte te ondubbelzinnig om een klassieker op te leveren. Eeuwigheidswaarde heeft wel het acteerwerk van Evans, die er een Bafta en een Golden Globe mee won.

Dutchman

1966 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Shirley Knight en Al Freeman jr.

Allegorie voor twee, gebaseerd op toneelstuk van LeRoi Jones, over confrontatie in een metrowagon tussen sadistische blanke del Knight en naïeve gekleurde Freeman. Spannende en goed geacteerd, maar gezocht.

The Spy Who Came in from the Cold

1965 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Actiefilm van Martin Ritt. Met o.a. Richard Burton, Claire Bloom, Oskar Werner, Sam Wanamaker en George Voskovec.

Geen onwaarschijnlijke stunts, decoratieve stoeipoezen en wodkamartini's in deze sombere John le Carré-verfilming, waarin een oudere Britse spion (Burton) die op het punt staat met pensioen te worden gestuurd nog één laatste klus wil klaren in Oost-Duitsland. Zoals in het genre gebruikelijk is niemand te vertrouwen, wat in deze prent behalve spanning vooral melancholie oplevert. De fraaie zwartwitfotografie draagt bij aan de morsige sfeer. Burton werd genomineerd voor een Oscar - een van de zeven uit zijn carrière die aan zijn neus voorbijgingen.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

1964 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1964. Sciencefiction van Stanley Kubrick. Met o.a. George C. Scott, Peter Sellers, Sterling Hayden, Jack Creley en Keenan Wynn.

In deze vlijmscherpe politieke satire, alom beschouwd als een van de beste filmkomedies aller tijden, besluit een maffe Amerikaanse generaal op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie. Peter Sellers steelt de show in maar liefst drie rollen: die van de Amerikaanse president, een Britse kapitein en natuurlijk de dubieuze Duitse wetenschapper Dr. Strangelove. Dat Sellers meerdere rollen zou spelen was een eis van producent Columbia Pictures, die zeer gecharmeerd was van zijn veelzijdige optreden in Stanley Kubricks eerdere film Lolita.

Lolita

1962 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Stanley Kubrick. Met o.a. James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon, Peter Sellers en Lois Maxwell.

Toen Kubricks Lolita (over de obsessieve liefde van een middelbare man voor een kindvrouwtje) in 1962 in Amsterdam draaide, moest de geïnteresseerde bioscoopbezoeker er snel bij zijn. Na een paar weken werd de film - naar Nabokovs gelijknamige roman - uit de roulatie gehaald, om pas in 1981 weer op te duiken. Kubricks 'pikanterie' werd destijds als mislukt beschouwd, maar wordt nu erkend als een van zijn meesterwerken. Overigens is van de expliciete erotische fantasieën van Nabokovs hoofdpersoon Humbert Humbert (in de film gespeeld door James Mason) weinig terug te zien. Mason mag Lolita's teennagels lakken en bewonderend kijken. Dat is het wel zo'n beetje.

The Millionairess

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Anthony Asquith. Met o.a. Sophia Loren, Peter Sellers, Alastair Sim, Dennis Price en Vittorio De Sica.

Loren is een erfgename met de opvatting dat voor geld alles te koop is, tot zij de Indiase arts Sellers ontmoet wiens principes en genegenheid niet in de markt zijn. Sophia was nimmer adembenemender, maar deze bewerking van George Bernard Shaws toneelstuk heeft loden voeten.

I'm All Right Jack

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van John Boulting. Met o.a. Ian Carmichael, Peter Sellers, Terry-Thomas, John Le Mesurier en Dennis Price.

Satirische klucht van John Boulting stamt duidelijk uit een periode waarin de politieke en sociale verhoudingen in GB nog overzichtelijk waren. Zo wordt het overtollig personeel van de wapenfabriek Missiles Ltd niet ontslagen omdat de destijds nog oppermachtige vakbonden met een algemene staking dreigen. Arbeiders vinden tijdens werktijd altijd wel een verloren uurtje om een partijtje jeu de boules te spelen, en er kan - bij voorkeur een beetje uit zicht van de baas - ook rustig een kaartje worden gelegd. Labour vond die voorstelling van zaken niet bepaald leuk en vroeg de 'linkse´ BBC de film niet uit te zenden. Dat kon toen nog. Echt 'rechts´ was regisseur Boulting overigens niet. Hij nam niet alleen de vakbonden op de korrel, maar ook de grote bazen in de wapenhandel, de reclamejongens en de koek- en taartjessector (met een letterlijk misselijk makend kijkje in een zoetwarenfabriek). Ian Carmichael is een net in Oxford afgestudeerde minkukel die als vorkheftruckchauffeur zowel bazen (inclusief oom Richard Attenborough) als arbeiders voor de voeten loopt. Peter Sellers is kostelijk als steile maar ook vertederende vakbondsbestuurder

Caesar and Cleopatra

1945 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Gabriel Pascal. Met o.a. Claude Rains, Vivien Leigh, Stewart Granger, Flora Robson en Francis L. Sullivan.

George Bernard Shaw`s toneelstuk lijkt perfect geschikt voor een verfilming. Indrukwekkende vertolkingen van Rains als de wat ouder wordende Romeinse keizer Caesar en van Leigh als Cleopatra, de koningin van de Nijl. Regisseur (en producent) Pascal slaagde erin de geestigheden van Shaw tot hun recht te laten komen en voegde er wat spektakel aan toe. Decors en kostuums zijn voor die tijd schitterend en de fotografie indrukwekkend. Jammer genoeg maakte hij de toen duurste Britse film ooit gedraaid (een en een kwart miljoen pond sterling... van toen nog een koopkrachtig tientje) te lang en te praatziek maar veel ervan is nog erg fascinerend. Er werd twee jaar aan gewerkt en een aantal opnames in Londen werden gedraaid tijdens bombardementen. Rains werd op verzoek van Shaw gekozen. Let op Simmons in een van haar eerste filmrolletjes: zij is te zien als harpiste. James Mason moest de rol van Apollodorus spelen, maar die haakte af en werd vervangen door Granger. Het scenario is van Marjorie Deans. Het camerawerk is van F.A. Young, R. Krasker en Jack Cardiff. Technicolor, Mono.