Hiroaki Yoshida

Regisseur

Hiroaki Yoshida is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Iron Maze

1991 | Drama, Thriller

Verenigde Staten/Japan 1991. Drama van Hiroaki Yoshida en Heroaki Yoshida. Met o.a. Jeff Fahey, Bridget Fonda, Hiroaki Murakami, J.T. Walsh en Gabriel Damon.

Moderne versie van Kurosawa's RASHOMON, overigens gebaseerd op dezelfde novelle van Ryunosuke Akutagawa, maar hier wordt de zoon van een Japans multimiljonair, die een staalbedrijf in een stadje van Pennsylvania kocht, door de Amerikaanse jongeman Fahey zwaar toegetakeld. Het is nu speuren naar waarheid in de interpretatie van verschillende waarnemers: is Fahey werkloos door de schuld van de Japanners, had Fonda als de knappe blonde vrouw van de Japanner een verhouding met Fahey, was het een kwestie van zelfverdediging? Knap in beeld gebrachte Amerikaans- Japanse verdachtmakingen, wantrouwen en haat met de Japanse financiƫle invasie van de V.S. Oliver Stone was co- producent. Het scenario is van Tim Metcalfe. Het camerawerk is van Morio Saegusa.

Gokiburi

1987 | Animatie, Fantasy

Japan 1987. Animatie van Hiroaki Yoshida. Met o.a. Kaoru Kobayashi en Setsuko Karasumara.

Vlotte animatie gecombineerd met gewone film en echte acteurs over een kakkerlakken-koninkrijk (geregeerd door een koningin- kakkerlak vanaf een stinkende hondedrol) in een rommelige flatwoning. Een film die niet bedoeld is voor kinderen. De `volkerenmoord` door de Sato-san en zijn geliefde (die nooit [KA1]e[KA1]en regel dialoog spreken) op de kakkerlakken is even rauw als onthutsend wanneer deze twee naar een chemisch wapen (insecticide) grijpen. Volgens de makers is de film een allegorie over het Japanse volk, dat door hen uitgebeeld wordt als een veracht en ten onrechte vervolgd ras.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroaki Yoshida op televisie komt.

Reageer