Catalin Cristutiu

Editor

Catalin Cristutiu is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Crulic – The Path to Beyond

2011 | Animatie, Biografie, Drama

Roemenië/Polen 2011. Animatie van Anca Damian. Met o.a. Vlad Ivanov en Jamie Sives.

In 2007 werd Claudiu Daniel Crulic, een arme, zwervende Roemeense dertiger, in Krakau gearresteerd omdat hij de portemonnee van een Poolse rechter gestolen zou hebben. Hij wordt overgebracht naar de gevangenis, waar hij in hongerstaking gaat. Crulics tragische, zeg maar gerust kafkaëske geschiedenis, door hem zelf vastgelegd in minutieuze aantekeningen, is door de Roemeense regisseur Anca Damian gegoten in een sprankelende animatiefilm: een bijzondere mix van stijlen, stop-motion en collages, waarbij ook foto’s van Crulic zijn gebruikt en bewerkt.

If I Want To Whistle, I Whistle

2010 | Drama

Roemenië/Zweden 2010. Drama van Florin Serban. Met o.a. George Pistereanu, Ada Condeescu, Mihai Constantin en Clara Voda.

Drama van Florin Serban over jonge Roemeense delinquent die verliefd wordt op stagiaire in de jeugdinrichting.

The Happiest Girl in the World

2009 | Drama

Nederland/Roemenië/Frankrijk/Japan 2009. Drama van Radu Jude. Met o.a. Andreea Bosneag, Doru Catanescu, Violeta Haret, Vasile Muraru en Diana Gheorghian.

De Roemeense Delia heeft een prijsvraag gewonnen. Ze krijgt een auto en mag in een reclamespotje voor een vruchtensapje spelen. De opnames zijn in Boekarest. Daar willen haar ouders de auto meteen verkopen om met het geld een bed & breakfast te beginnen. En de opnames van het spotje lopen ook niet bepaald op rolletjes. Regisseur Jude hanteert een nonchalante stijl, die het absurde van de situatie goed doet uitkomen, maar herhaalt zichzelf. Met wat minder variaties op dezelfde scènes was dit sterk geacteerde, soms erg grappige debuut een stuk scherper geweest.

Medalia de onoare

2009 | Drama

Duitsland/Roemenië 2009. Drama van Calin Peter Netzer. Met o.a. Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu en Radu Beligan.

Kurkdroge Balkan-tragikomedie die het droefgeestige tot het hilarische verheft. De 75-jarige Ion wordt genegeerd door echtgenote, zoon, buren en de rest van de wereld. Totdat hem voor een WO II-heldendaad een medaille wordt toegekend en hij zich ineens verzekerd weet van eenieders belangstelling. Weliswaar herinnert de grijsbesnorde Boekarester zich van oorlog noch heroïek iets, maar hij heeft wel een reputatie te repareren. Kortom: de geschiedenis krijgt allengs surreële trekjes. Scenario van Tudor Voican is maatwerk voor Roemeens acteerinstituut Rebengiuc, die een kunststukje maakt van eersteklas schlemielenrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Catalin Cristutiu op televisie komt.

Reageer