Patricia Adriani is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

La fièvre monte à El Pao

1992 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama, Thriller

Spanje/Frankrijk/Zwitserland 1992. Romantiek van Manolo Matji en Manuel Matji. Met o.a. Etienne Chicot, Miguel Angel Landa, Javier Vidal, Eliseo Perera en William Mujica.

Venezuela in de jaren 1950. El Pao is de hoofdstad van het strafeiland Odeja. Hier regeert gouverneur Rojas (Landa) met ijzeren vuist. Vasquez (Malet), zijn secretaris, ijvert voor verbetering van de levensomstandigheden van de voornamelijk politieke gevangenen. Hij wordt door zijn baas belast met het bewaken van zijn mooie vrouw, Ines (Adriani), waarvan hij vermoedt dat ze een verhouding heeft met een Kolonel (Vidal). De spanning stijgt in de strafkolonie. Inspiratieloze remake van de film van Luis Buñuel uit 1959. Malet is een zwak substituut voor Gérard Philipe en ook ditmaal werkte Frédéric Fajardie het scenario, gebaseerd op een roman van Henri Castillou, amper uit. Beklemmende fotografie van Rafael Salvatore.

Visiones de un extraño

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Enrique Alberich. Met o.a. Patricia Adriani, Pep Munné, Christina Poch, José María Blanco en Cristina Poch.

Een fotograaf die in Parijs woont, keert terug naar zijn geboortestad Barcelona en krijgt een verhouding met de twee meisjes waarmee hij een etage deelt. Deze film waarmee de criticus Enrique Alberich als regisseur debuteert, is een heel slechte imitatie van de films van Eric Rohmer.

Der Mann im Salz

1989 | Drama

Duitsland/CSHH/Spanje/Oostenrijk 1989. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Michael Roll, Fernando Guillen, Ditte Schupp, Jana Dolanská en Michel Subor.

In de 17e eeuw lijdt Europa onder een zekere heksenterreur. Ook de jonge jager Roll wordt van een verbond met de duivel beschuldigd. Zowat alle vrouwen uit zijn entourage worden verklikt en gefolterd als heksen. Naar de bekende, gelijknamige roman van Ludwig Ganghofer (1855-1920) (in het Nederlands vertaald als De man in 't zout). Door veelfilmer Wolffhardt met veel zin voor Heimat-toestanden in beeld gebracht als tweedelige tv-film. Speelt in de omgeving van Salzburg, niet ver van de Salzberg en Berchtesgaden, het geliefde Alpenoord van Adolf Hitler; nou, dan weet u het wel. Scenario van regisseur en Joachim Hammann. Camerawerk van Carl Friedrich Koschnick.

Guarapo

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Teodoro Ríos en Santiago Ríos. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Patricia Adriani, Luis Suárez en Julio Gavilanes.

Benito, een landloze boer, wil clandestien naar Amerika oversteken om daar een beter bestaan te vinden. Na meer dan dertig korte films en documentaires gemaakt te hebben, debuteren de gebroeders Ríos bij de langere film met dit plattelandsdrama dat nauwgezet gefilmd is.

Quimera

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Carlos Pérez Ferré. Met o.a. Pedro Díez del Corral, Silvia Munt, Patricia Adriani en Juan Calot.

Pedro, een gegoede jonge man, is niet tevreden met zijn leven, wat hem ertoe brengt op zoek te gaan naar iets nieuws, iets anders, totdat hij een meisje ontmoet met dezelfde onrust. Zo belachelijk en pretentieus dat het niet de moeite waard is er verder iets over te zeggen.

Pasión lejana

1987 | Misdaad

Spanje 1987. Misdaad van Jesús Garay en Jesîs Garay. Met o.a. Patricia Adriani, Juanjo Puigcorbé, Angel Jové, Rosa Novell en Angel Jovè.

Een zangeres verliest haar stem enkele ogenblikken voor haar optreden. Vervolgens verdwijnt ze. Een maker van videofilms en een journalist proberen samen uit te vinden waar de zangeres is. Het beste van deze film is dat hij onbegrijpelijk, en daardoor leuk is. Het hoogtepunt is de aanwezigheid van de nogal sensuele Adriani en Jov[KA1]e (die bijna altijd de hoofdrol speelt in de films van Bigas Luna).

Luna de Agosto

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Juan Miñón. Met o.a. Patricia Adriani, Aiman Mechbal, Claudia Gravy en Chema Muñoz.

Een jonge Spaanse vrouw reist naar Marokko om daar haar verloofde te ontmoeten. Het filmdebuut van de regisseur Miñón en eerlijk gezegd een zwak produkt.

Lulú de noche

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Emilio Martínez-Lázaro. Met o.a. Imanol Arias, Antonio Resines, Amparo Muñoz, Assumpta Serna en Patricia Adriani.

Een theater-regisseur is op zoek naar actrices voor de hoofdrol in een nieuwe versie van Lulú. Niet erg goed, maar tot op zekere hoogte origineel aangezien hij genres en stijlen combineert op een wijze die soms naar het absurde neigt.

De tripas corazón

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Julio Sánchez Valdés. Met o.a. Juan Diego, Patricia Adriani, José Luís Sánches [KA3]Pirri[KA3] en Sancho Gracia.

Debuut van de regisseur over een advocaat die gespecialiseerd is in het verdedigen van kruimeldieven. De zaak wordt ingewikkelder als een van zijn cli[KA3]enten zijn verloofde afpikt. Komedie die veel lijkt op de stijl van Fernando Trueba (geen toeval, want hij schreef mede het scenario en was de producent)

Ultimas tardes con Teresa

1984 | Drama, Romantiek

Spanje 1984. Drama van Gonzalo Herralde. Met o.a. Maribel Martín, Angel Alcázar, Patricia Adriani, Cristina Marsillach en José Bódalo.

Verblind door de revolutionaire strijd, worden een ordinaire inbreker en een burgerlijke studente intieme vrienden en maken ze samen een gemene zaak. Een vormloze en middelmatige bewerking van een zeer gewaardeerde Spaanse roman.

Las Bicicletas son para el verano

1984 | Komedie, Historische film

Spanje 1984. Komedie van Jaime Chávarri. Met o.a. Agustín González, Victoria Abril, Amparo Soler Leal, Carlos Tristancho en Aurora Redondo.

Het dagelijks leven van een tot de middenstand behorende Madrileense familie wordt hevig verstoord door het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog. Deze filmbewerking van een succesvol toneelstuk, geschreven door de buitengewoon begaafde Fernando Fernán Gómez, werd zeer positief door de critici en het publiek ontvangen en deed het ook buiten Spanje goed.

Geminis

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Jesús Garay en Manuel Revuelta. Met o.a. Patricia Adriani, Joaquín Hinojosa, Antonio Gamero en Fernando Sánchez Dragó.

Op een massaal filmfestival komt de regisseur op wie iedereen gewacht had, niet opdagen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film.

Sus años dorados

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Emilio Martínez-Lázaro. Met o.a. José Pedro Carrión, Patricia Adriani, Marisa Paredes en Luis Politti.

Een aantrekkelijk en weinig conventioneel meisje ontmoet een getrouwde man, die ontevreden is over zijn huwelijk en haar tot zijn minnares wil maken. Een mislukte maar toch curieuze film - het werk van een niet te onderschatten regisseur.

Nárcisz és Psyché

1980 | Historische film

Hongarije 1980. Historische film van Gábor Bódy. Met o.a. Patricia Adriani, Udo Kier en György Cserhalmi.

Een vrije verfilming van de roman in dichtvorm [KL]Psych[KA1]e[KLE] van de vooraanstaande Hongaarse dichter S[KA1]andor We[KA3]ores. De film, die de lotgevallen van de dichteres Erzs[KA1]bet L[KA1]onyay (Psyché) verhaalt, beslaat een tijdsperiode van 120 jaar en begint in de eerste jaren van de 19e eeuw. Deze dochter van een aristocraat en zigeunerin blijkt een vrijgevochten vrouw te zijn die haar tijd ver vooruit is. Narcissus is de onbereikbare minnaar van Psyché. Boeiend door z'n schitterende kleuren en fantastische uitbeelding, maar de aandacht dreigt desondanks in de tweede helft te verslappen.

Kargus

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Juan Miñón en Miguel Angel Trujillo. Met o.a. Patricia Adriani, Héctor Alterio, Agustín González, Francisco Algora en Laura Cepeda.

Een man, die door zijn verloofde in de steek is gelaten, besluit verhalen te gaan schrijven om op die manier door de geheimzinnige Kargus te worden uitgekozen. Een vreemd psychologisch-zinnebeeldig drama, waarvan de goede bedoelingen niet overeenkomen met het eindresultaat.

Dedicatoria

1980 | Drama

Spanje/Frankrijk 1980. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. José Luis Gómez, Patricia Adriani, Amparo Muñoz en Luis Politti.

Een journalist die in een huwelijkscrisis verkeert komt in contact met een politieke gevangene. Een uiterst vervelend en onsamenhangend knoeiwerk vol pretenties.

7 calles

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Juan Ortuoste. Met o.a. Javier Rebollo, Enrique San Francisco, Patricia Adriani, Antonio Resines en Fernando Vivanco.

Een week uit het leven van zeven mensen, die in de stad Bilbao wonen. Een pretentieuze en vervelende film.

Oro rojo

1978 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1978. Avonturenfilm van Alberto Vázquez Figueroa. Met o.a. José Sacristán, Hugo Stiglitz, Isela Vega en Patricia Adriani.

Een bende schurken reist met mensenbloed door Zuid-Amerika. Met deze authentieke, maar zeer slechte film maakte de romanschrijver Alberto V[KA1]azquez Figueroa zijn regiedebuut (ongetwijfeld zonder enige voorbereiding).

Susana quiere perder eso

1977 | Erotiek

Spanje 1977. Erotiek van Carlos Aured. Met o.a. Patricia Adriani, Javier Escrivá, Silvia Tortosa en José Lifante.

Een meisje is bedroefd omdat ze nog steeds maagd is. Een onsamenhangend pseudo-erotisch knoeiwerk.

La Máscara

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Patricia Adriani, Rosa Valenty, María Martín en Silvia Solar.

Liefde ontluikt tussen twee vrouwen in tegenwoordigheid van de minnares van een van hen. Een armzalige lesbische film, die uitsluitend wordt gedragen door de ongetwijfeld verwarrende bekoorlijkheid van de actrices.

Fraude matrimonial

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Antonio Mayans, Patricia Adriani, Fedra Lorente en Joaquín Blanco.

Een rijke grondbezitter voelt zich verplicht te trouwen met een knap jong meisje, al is hij in werkelijkheid homoseksueel. Trieste mengeling van een feuilleton en een erotische film.