Gianluigi Polidoro

Regisseur

Gianluigi Polidoro is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sotto zero

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Gianluigi Polidoro. Met o.a. Jerry Calà, Angelo Infanti, Antonella Interlenghi en Annie Papa.

Het verhaal over Luigi, een arbeider die zijn werk en vrouw ondraaglijk vindt en zich op de been houdt met tranquillizers. Hij praat alleen over geld en droomt van een fast food- restaurant. Op een dag verlaat hij Italië om onder vreselijke omstandigheden in Noorwegen op een boorplatform te gaan werken, zonder vrouwen, ijskoud en met als enige troost een hoog salaris. Hij sluit vriendschap met Antonio en diens vrouw en keert later terug naar Italië. Zwak script en spel.

Una Moglie Giapponese

1968 | Romantiek, Komedie

Italië 1968. Romantiek van Gianluigi Polidoro. Met o.a. Gastone Moschin, Paul Esser en Michiko Iwasaki.

Regisseur Polidoro geeft een aardig verslag van een Italiaan in het buitenland, geholpen door het uitstekende spel van Gastone Moschin. Het gaat om de culturele en sociale verschillen tussen oost en west. De romance tussen de Italiaan en een Japanse vrouw is aardig, maar soms zijn de komische situaties wat overtrokken. Mooi gefotografeerd in Hong Kong, Tokyo, Saigon en Calcutta.

Satyricon

1968 | Avonturenfilm, Historische film, Erotiek

Italië 1968. Avonturenfilm van Gianluigi Polidoro. Met o.a. Ugo Tognazzi, Laura Antonelli, Tina Aumont, Don Backy en Mario Carotenuto.

De wederwaardigheden van de student Encolpio in het decadente Rome van Keizer Nero, samen met zijn vrienden Ascilto en Oitone. Dit gelijktijdig met Fellini's film gemaakte vluggertje houdt zich meer aan de letter van Petronius Arbitro's nagelaten romandelen, maar mist smaak, stijl en fantasie. Het resultaat is vermoeiend en vervelend, rumoerig en platvloers. Het orgie-achtige banket met de extravagante Trimalcione als gastheer is hier de finale, Fellini begon zijn film hiermee. Het is de moeite van het wachten waard, want Tognazzi brengt als enige de juiste combinatie van decadentie en ironie in zijn rol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianluigi Polidoro op televisie komt.

Reageer