Terry-Thomas (1911-1990): cast.
Er zijn 63 films gevonden.

Mio caro Dottor Gräsler

1991 | Drama, Musical

Italië​/​​Hongarije​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Roberto Faenza. Met o.a. Keith Carradine, Miranda Richardson, Kristin Scott Thomas, Sarah-Jane Fenton en Max von Sydow.

Een film naar het boek 'Doktor Gräsler, Badeartz' van Arthur Schnitzler en gesitueerd in Hongarije rond 1900. Een dokter verbonden aan een kuuroord zoekt na de sterfdag van zijn zuster, die hij altijd heeft beschermd, een vrouw en door zijn onhandigheid om de vrouw van zijn begeerte aan de haak te slaan, trouwt hij uiteindelijk met een ijdele weduwe. Prachtig camerawerk van Giuseppe Rotunno, schitterende opnames van het landschap, mooie kostuums zorgen dat het resultaat een uiterst fijnzinnig, enigszins ironisch beeld schept van Midden-Europa aan het begin van de 20ste eeuw. Zeer goed spel. Scenario van Faenza, Ennio de Concini en Hugh Fleetwood.

Happy Birthday, Harry

1980 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1980. Komedie van Bruno Mattei. Met o.a. John Richardson, Terry-Thomas, Gordon Mitchel, Marisa Mell en Isarco Ravaiolli.

Een flauwe komedie over een man, die veertig jaar wordt en denkt dat hij te oud is voor veroveringen van vrouwelijk schoon. Om een eind aan zijn vertwijfeling te maken gaat hij de versiertoer op, waardoor hij in allerlei kluchtige situaties belandt. Niks aan.

The Last Remake of Beau Geste

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Marty Feldman. Met o.a. Marty Feldman, Ann-Margret, Michael York, Peter Ustinov en James Earl Jones.

De mooie Beau en de lelijke Digby zijn een tweeling. Ze worden geadopteerd door een weduwnaar, die zelf een dochter heeft. Jaren gaan voorbij. Vader komt terug uit de oorlog in het gezelschap van een betoverend mooie jonge vrouw, die slechts ge[KA3]interesseerd is in het erfstuk van de familie, de blauwe watersaffier. Ze probeert de steen te stelen als manlief een hartaanval krijgt. Maar Beau (York) is haar voor en vlucht naar het vreemdelingenlegioen, waar Digby (Feldman) hem gaat opzoeken. Niet bijzonder spirituele parodie op de filmklassieker van William Wellman, die vooral uitblinkt door smakeloosheid. Feldman is niet alleen te zien in een van de hoofdrollen, hij debuteerde tevens als regisseur en bovendien schreef hij het scenario, samen met Chris J. Allen, naar een verhaal van Sam Bobrick en... inderdaad Feldman. Enkele knappe bijrollen, vooral van Milligan als een niet-alledaagse butler, redden het geheel nog een beetje, evenals de prachtige fotografie van Gerry Fisher.

The Bawdy Adventures of Tom Jones

1976 | Avonturenfilm, Musical

Verenigd Koninkrijk 1976. Avonturenfilm van Cliff Owen. Met o.a. Nicky Henson, Trevor Howard, Joan Collins, Arthur Lowe en Georgia Brown.

Gebaseerd op de musical die in Londen op de planken werd gebracht, maar de zwakke handeling kan niet in de schaduw staan van de klassieker uit 1963. Deze keer zijn de amoureuze avonturen van Tom (Henson) acceptabel en voorspelbaar; alleen Collins, als de pirate Black Bess, brengt wat leven in de brouwerij.

La Mosca hispánica

1975 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1975. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Nadiuska, Terry-Thomas, Ramiro Oliveros, Leslie Phillips en Andrea Allan.

Een elegante Engelse gentleman ontdekt een zeer krachtige liefdesdrank. Een totaal onbelangrijke, zeer grove, pseudo- erotische klucht van generlei kwaliteit. Ook bekend als THE SPANISH FLY.

Vault of Horror

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Daniel Massey, Anna Massey, Glynis Johns, Curd Jürgens en Dawn Addams.

Vijf griezelverhalen worden met een dunne raamvertelling aan elkaar verbonden. Moord, marteling, bloeddorstigheid, vampiers en voodoo komen aan de orde in bewerkingen naar oude E.C. Comics. Een goede rolbezetting met twijfelachtig materiaal. Scenario van Milton Subotsky, die korte verhalen van Al Feldstein en Bill Gaines bewerkte. Camerawerk van Denys Coop. Hertiteld als: TALES FROM THE CRYPT, PART II.

Robin Hood

1973 | Animatie, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Brian Bedford, Terry-Thomas, Peter Ustinov, Roger Miller en Monica Evans.

Alom gewaardeerde animatiefilm, in twee jaar gemaakt door de beste medewerkers van de Disney-studio’s na de dood van de meester zelf, met in de hoofdrollen uitsluitend dieren: Robin Hood is een gewiekste vos die het opneemt tegen de valse, ondermaatse leeuw Prins John (met de stem van Peter Ustinov) en diens verraderlijke hulpserpent Sir Hiss. Het gemene duo berooft de ­boeren van Nottingham nadat ze de koning onder valse voorwendselen op kruistocht hebben gestuurd. Klusje voor Robin, meisjesvos Marian, beer Little John en de andere dieren. Mooi, maar niet subliem, getekend. Oscarnominatie voor het liedje ‘Love’.

Gli Eroi

1973 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland​/​​Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1973. Oorlogsfilm van Duccio Tessari. Met o.a. Rod Steiger, Rosanna Schiaffino, Rod Taylor, Claude Brasseur en Terry-Thomas.

In 1943 associeert een Franse zwarthandelaar (Brasseur) zich met een Amerikaanse luitenant (Taylor) om een geldsmokkel door de woestijn vanuit Oran te organiseren waar ze echter gevangen worden genomen door een Duits detachement. De Duitse kapitein (Steiger) hecht meer aan de geldbuit dan aan nazi-ideologie, maar een Rode-Kruisverpleegster en vervolgens een Brits hoofd van inlichtingendienst zijn iedereen te slim af. Een komedie waar hebzucht alle tegenstanders gelijkschakelt, kreeg een langademige regie, met ongehinderde schmiere van ster-bezetting. Ook bekend als LES ENFANTS DE CHOEUR en THE HEROES.

Dr. Phibes Rises Again!

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van Robert Fuest. Met o.a. Vincent Price, Robert Quarry, Valli Kemp, Fiona Lewis en Peter Cushing.

Het vervolg op THE ABOMINABLE DR. PHIBES kon niet uitblijven. Price levert prima spel als de geleerde die met zijn assistent naar Egypte gaat om er een elixer te vinden waardoor hij zijn overleden vrouw weer tot leven kan wekken. Er zijn nogal wat kapers op de kust die ook het goedje willen bemachtigen en de 'Doctor' moet heel inventief zijn om zijn achtervolgers van zich af te schudden. Onderhoudend, maar minder dan zijn voorganger. Scenario van regisseur Fuest en Robert Blees. Camerawerk van Alex Thomson.

Dr. Phibes Rises Again

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Robert Fuest. Met o.a. Beryl Reid, Vincent Price, Peter Cushing, Fiona Lewis en Valli Kemp.

Het vervolg op THE ABOMINABLE DR. PHIBES kon niet uitblijven. Price levert prima spel als de geleerde die met zijn assistent naar Egypte gaat om er een elixer te vinden waardoor hij zijn overleden vrouw weer tot leven kan wekken. Er zijn nogal wat kapers op de kust die ook het goedje willen bemachtigen en de 'Doctor' moet heel inventief zijn om zijn achtervolgers van zich af te schudden. Onderhoudend, maar minder dan zijn voorganger. Scenario van regisseur Fuest en Robert Blees. Camerawerk van Alex Thomson.

The Abominable Dr. Phibes

1971 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Robert Fuest. Met o.a. Vincent Price, Joseph Cotten, Terry-Thomas, Virginia North en Caroline Munro.

Deze rolprent is eigenlijk bedoeld als een persiflage op het genre, maar het resultaat is een cult-achtige horrorfilm over een man, die bij een auto-ongeluk zijn vrouw verliest en zich wreekt op de schuldigen. Price is de genre-held en hij speelt prima. Scenario van James Whiton en William Goldstein. Camerawerk van Norman Warwick. Werd vervolgd met DR.PHIBES RISES AGAIN.

Le mur de l'Atlantique

1970 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1970. Komedie van Marcel Camus. Met o.a. Peter McEnery, Sophie Desmarets, Terry-Thomas, Jean Poiret en Sarah Franchetti.

Een restauranthouder uit Normandië heeft tijdens WO II zowel nazi-officieren als verzetsstrijders onder zijn clientèle, maar weet problemen te vermijden tot een Britse piloot hem letterlijk op het dak komt vallen. Als averechts gevolg van zijn inspanning om overal buiten te blijven wordt hij zelf een verzetsheld. Deze poging om ware gebeurtenissen uit de memoires van Generaal Rémy te verfilmen in de stijl van LA GRANDE VADROUILLE valt tussen twee stoelen, omdat de grappen zich nooit al te ver van de werkelijkheid mogen ontwikkelen. Een op maat gesneden rol voor Bourvil in zijn laatste film. Scenario Marcel Jullian.

12 + 1

1970 | Avonturenfilm, Komedie

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1970. Avonturenfilm van Nicolas Gessner. Met o.a. Vittorio Gassman, Orson Welles, Sharon Tate, Terry-Thomas en Mylène Demongeot.

Een berooide Italiaan erft van zijn Engelse tante dertien stoelen die hij via een antiquair laat verkopen, om dan te horen dat in de zitting van één ervan haar juwelen verborgen zitten. Samen met de secretaresse van de antiquair gaat hij op jacht naar de stoelen die elk een andere eigenaar hebben. De zoveelste variant op de bekende Russische satire over de menselijke hebzucht heeft één stoel meer dan gewoonlijk. Verder is het niet origineler hoewel een hele reeks van sterren smakelijke karikaturen neerzetten. De laatste rol van Sharon Tate. Reeds eerder verfilmd als DREIZEHN STŸHLE in 1938 door E.W. Emo en als THE TWELVE CHAIRS door Mel Brooks, eveneens in 1970. Ook bekend als THE THIRTEEN CHAIRS.

Il Rallye di Montecarlo...e tutta quella confusione

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1969. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Tony Curtis, Susan Hampshire, Eric Sykes, Gert Fröbe en Peter Cook.

De slapstickachtige belevenissen van de deelnemers, die van vijf verschillende Europese plaatsen in Europa vertrekken om deel te nemen aan de autorace van 2.100 kilometer naar Monte Carlo anno 1920. Lichte ironie over menselijke zwakheid, ondanks alle grappige scènes toch wat te veel aangedikt. Gefilmd in Panavision.

2000 Years Later

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Bert Tenzer. Met o.a. Edward Everett Horton, Pat Harrington, Lisa Seagram en Terry-Thomas.

Amusant verhaal over iemand die in de 20e eeuw een Romeinse soldaat voor zich laat werken die hij na 2000 jaar weer tot leven wekte.

Where Were You When the Lights Went Out?

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Hy Averback. Met o.a. Doris Day, Robert Morse, Patrick O'Neal, Terry-Thomas en Steve Allen.

De grote elektriciteitsstoring in New York en omstreken in november 1965 vormt de achtergrond van dit lichtgewicht stervehikel voor Doris Day, waarin ze met een knipoog de ster van het Broadwaystuk 'The Constant Virgin' speelt. Zoals vaker in haar films belandt Day per ongeluk in bed met een man die niet haar echtgenoot is. De acteurs doen hun best in deze bewerking van een toneelstuk van Claude Magnier, maar het verhaal is simpelweg niet sterk. Day was naar verluidt louter om contractuele redenen gemotiveerd om de film te maken.

Sette volte sette

1968 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1968. Komedie van Michele Lupo. Met o.a. Gastone Moschin, Lionel Stander, Raimondo Vianello, Gordon Mitchell en Turi Ferro.

Deze Italiaanse poging tot een film in de stijl van de Britse Ealing-komedies lukt aardig dankzij een vernuftig scenario. Zeven gevangenisboeven ontsnappen gedurende de paar uur dat heel Londen de Cup Final volgt op tv om een bankroof te plegen en zijn weer nèt op tijd terug in hun cel.

Sei simpatiche carogne - uno scacco tutto matto

1968 | Komedie, Misdaad

Spanje​/​​Italië 1968. Komedie van Robert Fiz. Met o.a. Edward G. Robinson, Adolfo Celi, Terry-Thomas en Maria Grazia Buccella.

Verspilling van acteurs met talent in deze banale, dwaze zwarte komedie over een bankoverval, in een slechte regie van Fiz. Het verhaal gaat over een groep goed opgeleide gangsters, die het plan opvatten een bank te beroven door de werknemers door dubbelgangers te vervangen. Ze houden de werkelijke werknemers gevangen, terwijl de plaatsvervangers hun positie in de bank innemen. Wanneer de werknemers erin slagen te ontsnappen, roepen zij de politie.

Lower The River Don't Raise The Bridge

1968 |

1968. Jerry Paris. Met o.a. Jacqueline Pearce, Jerry Lewis, Bernard Cribbins en Terry-Thomas.

Verspilling van acteurs met talent in deze banale, dwaze zwarte komedie over een bankoverval, in een slechte regie van Fiz. Het verhaal gaat over een groep goed opgeleide gangsters, die het plan opvatten een bank te beroven door de werknemers door dubbelgangers te vervangen. Ze houden de werkelijke werknemers gevangen, terwijl de plaatsvervangers hun positie in de bank innemen. Wanneer de werknemers erin slagen te ontsnappen, roepen zij de politie.

It's Your Move

1968 |

1968. Robert Fiz. Met o.a. Edward G. Robinson en Terry-Thomas.

Verspilling van acteurs met talent in deze banale, dwaze zwarte komedie over een bankoverval, in een slechte regie van Fiz. Het verhaal gaat over een groep goed opgeleide gangsters, die het plan opvatten een bank te beroven door de werknemers door dubbelgangers te vervangen. Ze houden de werkelijke werknemers gevangen, terwijl de plaatsvervangers hun positie in de bank innemen. Wanneer de werknemers erin slagen te ontsnappen, roepen zij de politie.

How Sweet It Is

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jerry Paris. Met o.a. James Garner, Debbie Reynolds, Maurice Ronet, Paul Lynde en Marcel Dalio.

Een echtpaar maakt met zoonlief een reis naar Europa om er eens even uit te zijn. Moeders heeft daar haar eigen ideeën over en gaat aan de rol met een sexy Fransman. Een afgezaagde komedie, niet indrukwekkender dan de eerste de beste tv-show.

Don't Raise the Bridge, Lower the River

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Jerry Paris. Met o.a. Jerry Lewis, Patricia Routledge, Jacqueline Pearce, Bernard Gribbins en Terry-Thomas.

Jerry Lewis als Amerikaan in Engeland wiens rijk-in-een-wip methodes hem op rand van scheiding brengen; zachtaardige komedie, minder overdadig dan de meeste van Lewis. Scenario van Max Wilk, die zijn eigen boek bewerkte. Camerawerk van Otto Heller.

Danger: Diabolik

1968 | Komedie, Actiefilm, Drama, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1968. Komedie van Mario Bava. Met o.a. John Phillip Law, Marisa Mell, Michel Piccoli, Adolfo Celi en Claudio Gora.

'Ik geef je twee miljard lire!,' zei producent Dino de Laurentiis tegen regisseur Mario Bava. 'Onzin,' zei de filmmaker naar verluidt. 'Ik verfilm Diabolik voor 250 miljoen lire, maar dan wel met Marisa Mell in plaats van Catherine Deneuve.' Met die omgerekend 350 duizend euro maakte de vermaarde cineast (Kill, Baby... Kill!) een van de beste glamour-misdaadfilms van de voorbije eeuw. In zijn capabele handen werd titel(anti)held Diabolik (een Italiaans stripfiguur) een Jaguar E-Type rijdende, Marisa Mell verleidende, lakleer dragende dief in een uitzinnige, ondergrondse, retro-futuristische schuilplaats (met een dozijn E-Types!), begeleid door Ennio Morricone's wah wah-demper trompet-jazz. Cult-classic, en perfecte voor- en achtergrondfilm.

The Perils of Pauline

1967 | Familiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Herbert Leonard en Joshua Shelley. Met o.a. Pat Boone, Terry-Thomas, Pamela Austin, Edward Everett Horton en Hamilton Camp.

Zoete uitgebouwde eerste aflevering van een tv-serie, waarin Boone de wereld rondreist op zoek naar zijn jeugdliefde Austin. Te lang, vooral geschikt voor een jeugdig publiek.

The Karate Killers

1967 | Avonturenfilm, Mysterie, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Barry Shear. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Curd Jürgens, Joan Crawford en Herbert Lom.

Topagenten van UNCLE, Napoleon Solo (Vaughn) en de raadselachtige Ilya Kuryakin (McCallum), in de slag met communistische organisatie THRUSH rond een formule om goud uit zeewater te winnen. Niet de beste aflevering in THE MEN FROM UNCLE-serie, maar geroutineerd amusement. Het scenario is bewerkt door Norman Hudis naar een idee van Boris Ingster, het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Jules Verne's Rocket to the Moon

1967 | Komedie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Komedie van Don Sharp. Met o.a. Burl Ives, Troy Donahue, Gert Fröbe, Jimmy Clitheroe en Terry-Thomas.

Een zakenman verlaat na zijn faillissement Amerika en raakt in Engeland betrokken bij de organisatie van de eerste bemande maanvlucht. Onder de medewerkers aan dit project bevinden zich echter oplichters - onvakkundige ingenieurs en spionnen - dus rampspoed lijkt het lot van deze ruimtevlucht. Een dolle persiflage op sf-films, bevolkt door een groot aantal gestoorde typetjes; malle dialogen, sterk aangezette situaties en de bekende grappen. Toch heel amusant. Het scenario is van Dave Freeman en Peter Welbeck (pseudoniem van Harry Alan Towers). Het camerawerk is van Reg Wyer.

I Love a Mystery

1967 | Avonturenfilm, Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Leslie Stevens. Met o.a. Ida Lupino, David Hartman, Les Crane, Jack Weston en Terry-Thomas.

Een droevig stemmende poging tot een avonturenkomedie, een parodie op een populaire radioserie van weleer, waarin drie detectives, namens een verzekeringsmaatschappij op zoek gaan naar een vermiste miljardair en zich, in plaats van hem te vinden, naar een eiland laten lokken. De acteurs hadden hun tijd wel beter kunnen besteden.

Arabella

1967 | Komedie, Misdaad, Drama

Italië 1967. Komedie van Mauro Bolognini. Met o.a. Virna Lisi, James Fox, Margaret Rutherford, Terry-Thomas en Giancarlo Giannini.

Om een dertig jarige belastingschuld van een geliefde tante in te lossen licht een aantrekkelijke aristocrate een aantal op haar verliefde heren op. Met deze op de export gerichte film, waarin Britse acteurs Italianen spelen, is een poging gedaan een Italiaanse komedie 'op zijn Engels' te maken. Het resultaat is halfslachtig en te breed uitgesponnen om echt leuk te zijn. De regie vergaapt zich aan de jaren-twintig-aankleding en de glamour van Lisi. Terry-Thomas speelt vier verschillende rollen als het slachtoffer, en de wereldvreemde tante was het laatste filmoptreden van Rutherford.

You're Dead! Bang, Bang

1966 |

1966. Don Sharp. Met o.a. Senta Berger, Tony Randall, Herbert Lom en Terry-Thomas.

Om een dertig jarige belastingschuld van een geliefde tante in te lossen licht een aantrekkelijke aristocrate een aantal op haar verliefde heren op. Met deze op de export gerichte film, waarin Britse acteurs Italianen spelen, is een poging gedaan een Italiaanse komedie 'op zijn Engels' te maken. Het resultaat is halfslachtig en te breed uitgesponnen om echt leuk te zijn. De regie vergaapt zich aan de jaren-twintig-aankleding en de glamour van Lisi. Terry-Thomas speelt vier verschillende rollen als het slachtoffer, en de wereldvreemde tante was het laatste filmoptreden van Rutherford.

The Sandwich Man

1966 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Michael Bentine, Suzy Kendall, David Buck, Tracey Crisp en Dora Bryan.

De crème de la crème van de Engelse komieken laten hun gezicht zien in deze wijdlopige film zonder echt verhaal. Het gaat over een dag uit het leven van de duivenliefhebber Bentine. Het is een film geworden waaraan de talenten van de sterren zijn verspild.

The Daydreamer

1966 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Jules Bass. Met o.a. Ray Bolger, Jack Gilford, Margaret Hamilton, Paul O'Keefe en Tallulah Bankhead.

Gedeeltelijk geanimeerde geschiedenis over Hans Christian Andersen als dertien-jarige jongen die veel van zijn sprookjesfiguren ontmoet waar hij later over schrijft. Verrassend plezierig.

Se tutte le donne del mondo...

1966 | Komedie, Thriller

Italië 1966. Komedie van Henry Levin. Met o.a. Mike Connors, Dorothy Provine, Raf Vallone, Margaret Lee en Nicoletta Rangoni.

Een aan grootheidswaanzin lijdende Braziliaanse miljonair heeft een raket ontworpen, die de seksuele potentie van alle mannen op aarde kan vernietigen. Ontoelaatbaar, natuurlijk. Een Britse agente (Provine) en haar Amerikaanse collega (Connors) snellen toe om deze ramp te voorkomen. Deze aardige parodie op het spionagegenre, met aanstekelijk plezier gemaakt, bevat een paar aardige grappen. In 1968 hertiteld als OPERAZIONE PARADISO. USA/GB titel: KISS THE GIRLS AND MAKE THEM DIE.

Our Man in Marrakesh

1966 | Misdaad, Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Don Sharp. Met o.a. Tony Randall, Senta Berger, Klaus Kinski, Herbert Lom en Wilfrid Hyde-White.

Als een Amerikaanse ingenieur aankomt in zijn hotel in Marrakesh, valt er plotseling een lijk uit zijn kast. Dat is het begin van een zenuwslopend avontuur.

Munster, Go Home

1966 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Earl Bellamy. Met o.a. Fred Gwynne, Yvonne De Carlo, Terry-Thomas, Hermione Gingold en John Carradine.

Naar de gelijknamige tv-serie. De Munsterfamilie vertrekt naar Engeland om een geërfd kasteel op te eisen; kinderlijk amusement.

Munster go home

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van Earl Bellamy. Met o.a. Fred Gwynne, Al Lewis, Yvonne De Carlo, Debby Watson en Hermione Gingold.

Nadat Herman Munster van zijn oom Lord Cavanaugh Munster een adelstitel met bijbehorend optrekje geërfd heeft, vertrekt hij met zijn gezin naar Engeland. Daar wordt de familie echter alles behalve hartelijk ontvangen...

La grande vadrouille

1966 | Oorlogsfilm, Komedie

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1966. Oorlogsfilm van Gérard Oury. Met o.a. Louis de Funès, Bourvil, Marie Dubois, Claudio Brook en Andréa Parisy.

Een toestel van de Royal Air Force wordt anno 1942 boven Parijs uit de lucht geschoten. De drie inzittenden brengen zich met hun parachute in veiligheid. Eentje belandt bij Opera-directeur Stanislas Lefort (De Funès), een ander raakt in de dierentuin van Vincennes verzeild en het derde bemanningslid komt terecht op een bouwsteiger bij de plaatselijke Kommandantur. Het uitstapje uit de titel behelst de pogingen om het geallieerde drietal richting vrij Frankrijk te loodsen. De zo nu en dan zeer geestige film stond decennialang nummer een op de Franse ranglijst van best bekeken films aller tijden.

You Must Be Joking!

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Michael Winner. Met o.a. Michael Callan, Lionel Jeffries, Denholm Elliott, Wilfrid Hyde-White en Bernard Cribbins.

Een onderhoudende satire op het Britse leger. Een dolle psycholoog (Jeffries) zoekt vijf zonderlingen bij elkaar om via een speciale test vast te stellen wat het schoolvoorbeeld van een 'volledige, sneldenkende' Britse soldaat is.

The Wild Affair

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van John Krish. Met o.a. Nancy Kwan, Terry-Thomas, Jimmy Logan, Bud Flanagan en Betty Marsden.

Eurasiatische Kwan in niet-passende rol als toekomstig bruidje dat een laatste keer de bloempjes buitenzet op een kerstfuif van het kantoor, wat bijna op een orgie uitdraait. Eigenaardig komisch dramaatje met enkele interessante elementen en de gesnorde, bombastische Terry-Thomas weer in goede doen.

Strange Bedfellows

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Rock Hudson, Gina Lollobrigida, Gig Young, Nancy Kulp en Edward Judd.

Na hun succesvolle samenwerking in Come September staan Rock Hudson en Gina Lollobrigida opnieuw tegenover elkaar in deze minder sterke, op z'n best amusante komedie over twee merkwaardige bedgenoten. Oliezakenman Carter en Italiaanse bohemienne Toni trouwden ooit impulsief met elkaar, zijn al jaren uit elkaar maar nog niet officieel gescheiden. Nu ze elkaar weer tegenkomen heeft Carter een zakelijke reden om zijn ex terug te winnen: een mogelijke promotie die vereist dat hij getrouwd is. Leuke acteurs, maar niet rap genoeg om tot de beste van Hudsons komedies te behoren.

How to Murder Your Wife

1965 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1965. Komedie van Richard Quine. Met o.a. Jack Lemmon, Virna Lisi, Eddie Mayehoff, Claire Trevor en Sidney Blackmer.

Lemmon speelt in deze komedie de beroemde striptekenaar Stanley Ford, die steeds meer handelt als zijn macho protagonist, geheim agent Bash Brannigan. Tot hij in een dronken bui een sensueel Italiaans blondje (Lisi) trouwt en tot zijn toenemende irritatie gedomesticeerd wordt. Lemmon speelt op aangename wijze een foute vent; de vrouw heeft helaas geen antwoord in deze film. Lisi speelde decennia lang nietszeggende blondjes, tot ze in 1994 de Beste Actrice-prijs van Cannes in de wacht sleepte voor La Reine Margot, en zo toch nog elegant wraak nam.

The Mouse on the Moon

1963 | Komedie, Sciencefiction, Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Margaret Rutherford, Bernard Cribbins, Ron Moody, Michael Crawford en David Kossoff.

De dwergstaat Grand Fenwick, geregeerd door Groothertogin Rutherford, staat op de rand van het faillissement. Premier Moody heeft een goede inval. Onder het mom een maanexpeditie op touw te zetten gaat hij geld vragen in Amerika. De Russen willen echter niet achterblijven en bezorgen Fenwick een onbruikbare maanraket. Vervolg op het fantastische THE MOUSE THAT ROARED. Het ritme ligt echter veel lager dan dat van zijn voorganger en soms is het overdreven acteren ergerlijk, maar Rutherford is een heerlijke vervangster van Peter Sellers en haar prestatie is de moeite waard om de film te bekijken. Ditmaal bewerkte Michael Pertwee de roman van Leonard Wibberley. Achter de camera nam Wilkie Cooper plaats.

The Wonderful World of the Brothers Grimm

1962 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Musical, Animatie, Biografie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Henry Levin en George Pal. Met o.a. Laurence Harvey, Claire Bloom, Karl Boehm, Yvette Mimieux en Barbara Eden.

Een tot de verbeelding sprekende bewerking van de sprookjes van Grimm, met het verhaal van de beroemde broers aan elkaar geweven. De stukken poppenfilmscènes in de speelgoedwinkel zijn het beste, evenals die waarin Hackett een vuurspuwende draak bestrijdt. Kleurig vermaak. Mary Wills kreeg een Oscar voor haar kostuums. Scenario van David Harmon, Charles Beaumont en William Roberts. Camerawerk van Paul. C. Vogel.

Operation Snatch

1962 |

Verenigd Koninkrijk 1962. Robert Day. Met o.a. George Sanders, Lionel Jeffries, Jackie Lane, Lee Montague en Michael Trubshawe.

Een bij vlagen leuke satire over de poging van de Britten om hun vlag in top te houden op Gibraltar tijdens WO II.

Kill or Cure

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van George Pollock. Met o.a. Dennis Price, Eric Sykes, Terry-Thomas en Terry-Tomas.

Een bij vlagen leuke satire over de poging van de Britten om hun vlag in top te houden op Gibraltar tijdens WO II.

Calling bulldog Drummond

1962 | Komedie

1962. Komedie van George Pollock.

Een bij vlagen leuke satire over de poging van de Britten om hun vlag in top te houden op Gibraltar tijdens WO II.

A Matter of Who

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Don Chaffey. Met o.a. Alex Nicol, Sonja Ziemann, Guy Deghy, Richard Briers en Carol White.

Thomas stort zich in dolle avonturen in een film, waarin hij met de Wereld Gezondheidsorganisatie een drager van een besmettelijke ziekte tracht op te sporen.

Bachelor Flat

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tuesday Weld, Richard Beymer, Celeste Holm en Terry-Thomas.

Weld bezoekt het strandhuis van haar moeder en vindt daar de geleerde Thomas aan het werk; ze trekt er niettemin in en zorgt voor de nodige onrust. Thomas heeft wel beter materiaal in handen gehad, maar het vertier van de film ligt toch alleen bij hem.

School for Scoundrels

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Robert Hamer. Met o.a. Ian Carmichael, Terry-Thomas, Alastair Sim, Janette Scott en Dennis Price.

Schelmenkomedie rond een nerveuze man die keer op keer het onderspit delft, zowel zakelijk als in de liefde. En zelfs met de aanschaf van een Bentley uit 1928. Deze Henry (Ian Carmichael) besluit daarom een uitgebreide assertiviteitscursus te volgen. Resultaat: rivalen maken ineens geen kans, en de lieflijke Miss April (Janette Scott) valt als een blok voor zijn gloednieuwe charmes. Een waar genot, met name vanwege het meesterlijk breed uitgemeten bedrog en getreiter van de voormalige voetveeg. Opnieuw verfilmd in 2006 met Jon ‘Napoleon Dynamite’ Heder.

Make Mine Mink

1960 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Robert Asher. Met o.a. Athene Seyler, Hattie Jacques, Billie Whitelaw, Elspeth Duxbury en Raymond Huntley.

Blauwkous Terry-Thomas recruteert een stelletje naïeve amateurs om bont te gaan stelen voor een goed doel. Het resultaat is een typische Britse komedie vol goed getimed en welgemikt gooi- en smijtwerk.

I'm All Right Jack

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van John Boulting. Met o.a. Ian Carmichael, Peter Sellers, Terry-Thomas, John Le Mesurier en Dennis Price.

Satirische klucht van John Boulting stamt duidelijk uit een periode waarin de politieke en sociale verhoudingen in GB nog overzichtelijk waren. Zo wordt het overtollig personeel van de wapenfabriek Missiles Ltd niet ontslagen omdat de destijds nog oppermachtige vakbonden met een algemene staking dreigen. Arbeiders vinden tijdens werktijd altijd wel een verloren uurtje om een partijtje jeu de boules te spelen, en er kan - bij voorkeur een beetje uit zicht van de baas - ook rustig een kaartje worden gelegd. Labour vond die voorstelling van zaken niet bepaald leuk en vroeg de 'linkse´ BBC de film niet uit te zenden. Dat kon toen nog. Echt 'rechts´ was regisseur Boulting overigens niet. Hij nam niet alleen de vakbonden op de korrel, maar ook de grote bazen in de wapenhandel, de reclamejongens en de koek- en taartjessector (met een letterlijk misselijk makend kijkje in een zoetwarenfabriek). Ian Carmichael is een net in Oxford afgestudeerde minkukel die als vorkheftruckchauffeur zowel bazen (inclusief oom Richard Attenborough) als arbeiders voor de voeten loopt. Peter Sellers is kostelijk als steile maar ook vertederende vakbondsbestuurder

Carlton-Browne of the F.O

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Jeffrey Dell en Roy Boulting. Met o.a. Peter Sellers, Luciana Paluzzi, Thorley Walters, Ian Bannen en John Le Mesurier.

Idiote klucht over het eiland Gallardia, een Brits protectoraat dat al vijftig jaar in de vergetelheid ligt. Als men het herontdekt, wordt de stommerik Terry-Thomas van Buitenlandse Zaken erheen gestuurd om orde op zaken te stellen. Sellers speelt een minister. USA titel: MAN IN A COCKED HAT.

Too Many Crooks

1958 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. George Cole, Brenda De Banzie, Sydney Tafler, Bernard Bresslaw en Terry-Thomas.

Iets in de klank van de namen van de dieven doet al vermoeden dat het hier niet om feilloze profs gaat: Fingers (Cole), Snowdrop (Bresslaw), Sid (James) en Whisper (Melia) willen miljonair Gordon (Terry-Thomas) beroven maar falen. Dan maar zijn dochter kidnappen voor losgeld; blijken ze Gordon's vrouw in handen te hebben, voor wier leven Gordon geen penny over heeft. Louter bekende gezichten (in die tijd) spelen een kluchtige misdaadkomedie die onevenwichtig is, maar genoeg vondsten en gekkigheden bevat om te amuseren.

Tom Thumb

1958 | Familiefilm, Fantasy, Musical, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Familiefilm van George Pal. Met o.a. Russ Tamblyn, June Thorburn, Peter Sellers, Terry-Thomas en Alan Young.

Een boskoningin in het Europa van weleer schenkt een ouder houthakkersstel een minimannetje in ruil voor behoud van een bejaarde boom. Maar de olijke Tom Thumb (Klein Duimpje) bezorgt het stel kopzorgen als twee schelmen (Terry-Thomas en Sellers) hem aanzetten tot kleine criminaliteit. Bonte maar zelfs in 1958 oubollige kindermusical, met geinige speciale effecten en opvallend atletische toeren van lachebek Russ Tamblyn in de hoofdrol (hij was een jaar eerder choreograaf voor Elvis in Jailhouse Rock). Bijsluiter: Tom Thumb is afgeladen met stereotypen die inmiddels niet meer door de kinderfilmbeugel kunnen.

Blue Murder at St. Trinian's

1958 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Frank Launder. Met o.a. Terry-Thomas, George Cole, Joyce Grenfell en Alastair Sim.

Klassiek Britse mix van stuntelige humor en dito misdaad, net als de succesvolle voorloper The Belles of St. Trinian's, met opnieuw guitige oproer rond een Engelse meisjesschool. De meisjes gaan deze keer op schoolreis naar Rome, met een vader als groepsleider. Wat destijds enorm grappig werd gevonden: de beste man is verkleed als lerares om z'n identiteit als juwelendief te verbergen. In Rome wacht bovendien nog een rijkaard die een jeugdig bruidje zoekt. Iets te gekunsteld om in op te kunnen gaan, maar alleraardigst als tijdsbeeld.

The Naked Truth

1957 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Peter Sellers, Peggy Mount, Shirley Eaton, Terry-Thomas en Dennis Price.

Een grappig kluchtwerk van een eigenaardige verzameling figuren die met elkaar proberen de uitgever van een schandaaltijdschrift uit de weg te ruimen.

The Green Man

1957 | Misdaad, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Robert Day. Met o.a. Alastair Sim, George Cole, Jill Adams, Avril Angers en John Chandos.

Grappige komedie rondom een ogenschijnlijk timide klokkenmaker die de voorkeur geeft aan zijn parttime-baan als huurmoordenaar.

Lucky Jim

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van John Boulting. Met o.a. Ian Carmichael, John Welsh, Sharon Acker, Ronald Cardew en Hugh Griffith.

Universitair docent Jim Dixon (Carmichael) krijgt op een universiteit in de Engelse provincie de opdracht een bijzonder college te organiseren over het onderwerp Merry England, maar hij bakt er niets van. Alles wat hij doet gaat mis: hij zuipt te veel in de kroeg en als hij bij zijn hospita naar binnensluipt belandt hij in de verkeerde slaapkamer. Bovendien is hij verliefd op Christine (Acker), maar zij is de vriendin van de zoon van het onaangename schoolhoofd. Een redelijk geestige film over het milieu van de Britse hogescholen, naar de gelijknamige roman van Kingsley Amis. Maar het boek was, zoals vaker, stukken beter.

Happy Is the Bride

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Roy Boulting. Met o.a. Ian Carmichael, Janette Scott, Cecil Parker, Joyce Grenfell en Eric Barker.

Nieuwe versie van QUIET WEDDING uit 1940. Een milde klucht over de kopzorgen van een jong stel als hun families de bruiloft voorbereiden. Seyler herhaalt haar rol uit het origineel als een behulpzame tante.

Brothers in Law

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Roy Boulting. Met o.a. Richard Attenborough, Ian Carmichael, Jill Adams, Miles Malleson en John Le Mesurier.

Twee advocaten rennen als gekken achter hetzelfde meisje aan, doch moeten toezien dat een derde ermee heen loopt. Carmichael is de stuntelaar die alles verkeerd doet. De film op zich is een aardig, gek idee, maar helaas niet altijd even leuk.

Private's Progress

1956 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Komedie van John Boulting. Met o.a. Richard Attenborough, Jill Adams, Dennis Price, Ian Carmichael en Peter Jones.

Topselectie van kluchtige kerels, prima gespeeld door de bezetting, is betrokken bij allerlei toestanden in het leger.

Helter Skelter

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Ralph Thomas. Met o.a. Carol Marsh, David Tomlinson, Mervyn Johns, Peter Hammond en Richard Hearne.

Vriend en ster van de radio probeert, samen met zijn helpers, van alles om een erfgename van haar hik af te helpen. Een komedie die, wat de talloze gastrollen betreft, meer lijkt op een Wie is Wie in de Film. We krijgen zelfs een stukje uit een komedie van Walter Forde uit 1929 te zien! De regisseur heeft zich niet helemaal willen overgeven aan het absurde script, zodat de film niet de Engelse tegenhanger van HELLZAPOPPIN is geworden die ze zo graag had willen zijn. Wel van grote historische waarde.

The Brass Monkey

1948 | Misdaad, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Thornton Freeland. Met o.a. Carole Landis, Carroll Levis, Herbert Lom, Avril Angers en Ernest Thesiger.

Beroemde radio-presentator raakt betrokken bij een bende die probeert een waardevol boeddhistisch voorwerp Engeland binnen te smokkelen. Een soort thriller, waarin de eens beroemde radio-ster en ontdekker van jong talent Caroll Levis de hoofdrol speelt. Het aardigst zijn nog de variété-nummers, met name die van de jonge Terry-Thomas.

A Date With a Dream

1948 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Muziek van Dicky Leeman. Met o.a. Terry-Thomas, Jean Carson, Bill Lowe, Len Lowe en Wally Patch.

Een komische musical, die het begin betekende van de grote doorbraak van Terry-Thomas als filmster. Hij speelt een commandant, die zijn legerband, gevormd tijdens de oorlog, overhaalt om een show op West End te geven en sterren te worden. Voornamelijk opmerkelijk vanwege de levendige presentatie van de big band nummers door het orkest van Vic Lewis. Blijf goed kijken - Norman Wisdom debuteert in een rolletje dat maar 13 seconden duurt.