Paola Freddi

Editor

Paola Freddi is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Hannah

2017 | Drama

Italië/Frankrijk/België 2017. Drama van Andrea Pallaoro. Met o.a. Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop en Jean-Michel Balthazar.

Italiaanse regisseur Pallaoro won diverse prijzen met zijn sfeervolle maar wel erg verstilde debuutfilm Medeas (2013). Opvolger Hannah is wederom niet makkelijk, de plot ontvouwt zich in slakkentempo. Maar daar staat een sterke troef tegenover: Charlotte Rampling. De Britse actrice (hier Franstalig) speelt de echtgenote van een man die in de gevangenis belandt, en weet de aandacht moeiteloos vast te houden. Vooral met haar blik, die een wereld van verdriet en frustratie herbergt. In Venetië won ze er de prijs voor beste actrice mee.

Bellas mariposas

2012 | Drama

Italië 2012. Drama van Salvatore Mereu. Met o.a. Sara Podda, Maya Mulas, Davide Todde en Luciano Curreli.

Regisseur Mereu schetst zonder al te veel verhaal een zwoele, hectische zomerdag op Sardinië. Met de twaalfjarige Catarina als tourgids toont hij de letterlijke en figuurlijke krochten van de achterwijk waarin ze leeft en de spaarzame momenten waarop het meisje even ontsnapt aan de ellende. Een mijmerend sfeerbeeld dat schippert in stijl, net wat aan de lange kant is, maar ook vol mooie momenten, sterk acteerwerk en originele ideetjes zit. Een film waarvoor je in de juiste stemming moet zijn.

Ballo a tre passi

2003 | Drama

Italië 2003. Drama van Salvatore Mereu. Met o.a. Yaël Abecassis en Caroline Ducey.

Zelfverzekerd, sfeervol debuut over de bewoners van een bergdorp op Sardinië, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Asuddelsole

2000 |

Italië 2000. Pasquale Marrazzo. Met o.a. Raffaella Boscolo, Filippo Venuti, Cristina Donadio, Elisabetta D'Arco en Giovanni Brignola.

Zelfverzekerd, sfeervol debuut over de bewoners van een bergdorp op Sardinië, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paola Freddi op televisie komt.

Reageer