Fernando Di Leo (1932-2003): regie en scenario.
Er zijn 18 films gevonden.

The Violent Breed

1983 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1983. Oorlogsfilm van Fernando Di Leo. Met o.a. Henry Silva, Herrison Muller, Woody Strode, Carole Andrè en Debora Keith.

Deze Engelstalige film van Italiaanse makelij, bedoeld voor de Amerikaanse markt, is een ongelooflijke hoop onzin zonder een begrijpelijk verhaal. Het gaat over drie veteranen op een missie om kinderen in Zuidoost-Azië uit handen van de communisten te redden. De intrige verplaatst zich opeens naar de V.S. en dan weer terug naar Azië, zonder enige samenhang; dit maal gaat het om drugs. Aan het eind werken ze wederom samen in een andere duistere missie. Halverwege zal de kijker zich wellicht afvragen waar het eigenlijk over gaat.

Razza violenta

1983 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1983. Actiefilm van Fernando Di Leo. Met o.a. Henry Silva, Harrison Muller, Woody Strode, Carole André en Deborah Keith.

Een CIA-agent krijgt opdracht in Cambodja inlichtingen te verzamelen over een internationale bende drugsmokkelaars, die opereert vanuit het hart van de beruchte Gouden Driehoek. Veel geweld en actie, soms uitstekend en soms heel knullig in beeld gebracht.

Avere vent'anni

1978 | Komedie, Erotiek

Italië 1978. Komedie van Fernando Di Leo. Met o.a. Gloria Guida, Lilli Carati, Ray Lovelok, Vinzenzo Crocitti en Daniele Vargas.

Twee van de drie lievelingsonderwerpen van regisseur Di Leo, seks en drugs, in deze zeer onbeduidende film over twee na[KA3]ieve meiden die naar de grote stad (Rome) trekken en terechtkomen in een commune. Ze vinden de leefgemeenschap waar je geen hechte relaties kunt aanknopen maar niks en voor de kijker is het ook een teleurstelling.

Uomini si nasci, poliziotti si muore

1976 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1976. Actiefilm van Ruggero Deodato. Met o.a. Marc Porel, Ray Lovelock, Renato Salvatori, Adolfo Celi en Franco Citti.

Een agentenduo van de speciale politie-eenheid in Milaan maakt na jaren een einde aan de jacht op een gangsterbons en is ondertussen ook nog doende met aanranders, kidnappers en bankrovers. Een beter dan gemiddelde rolbezetting in dit Starsky And Hutch-plagiaat met aangedikte geweldscènes. De film lijkt nu vooral acceptabel omdat het sindsdien in dit genre nog erger is geworden. Het scenario is van Fernando Di Leo naar een verhaal dat hij schreef producenten Alberto Marras en Vincenzo Salviani. Het camerawerk is van Gugliemo Mancori. Mono.

I padroni della città

1976 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1976. Misdaad van Fernando Di Leo. Met o.a. Al Cliver, Jack Palance, Al Cliven, Vittorio Caprioli en Gisela Hahn.

Een jonge ex-bokser voegt zich bij een kleine misdadigersbende in de buitenwijken van de stad en als inwijdingsritueel moet hij wraak nemen op een grote mafia-bons. Veel actie en hoog tempo doen de film goed.

Colpo in canna

1976 | Avonturenfilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Fernando Di Leo. Met o.a. Ursula Andress, Lino Banfi, Marc Porel, Maurizio Arena en Woody Strode.

Een fraai gevormde gastvrouw raakt betrokken bij een aantal dramatische avonturen, die misschien te maken hebben met de mafia, verdovende middelen en andere smokkelwaar, maar je komt er nooit helemaal achter. Andress is sexy als altijd. Een onderhoudende film, die je niet al te serieus moet nemen. Ook bekend als STICK 'M UP DARLINGS!

Amici di Nick Hezard

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Fernando Di Leo. Met o.a. Luc Merenda, Gabriele Ferzetti en Luciana Paluzzi.

Film over de zoon van een beroemde oplichter, die zijn eigen slag probeert te slaan. Enkele spannende scènes, maar over het algemeen een zwakke produktie.

Kidnap Syndicate

1975 |

1975. Fernando Di Leo. Met o.a. Irina Maleeva, Luc Merenda, Valentina Cortese en James Mason.

Film over de zoon van een beroemde oplichter, die zijn eigen slag probeert te slaan. Enkele spannende scènes, maar over het algemeen een zwakke produktie.

Il Poliziotto è marcio

1974 | Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1974. Misdaad van Fernando Di Leo. Met o.a. Luc Merenda, Salvo Randone, Richard Conte, Raymond Pellegrin en Vittorio Caprioli.

Een politie-inspecteur te Milaan laat sigarettensmokkel oogluikend toe en verzwakt daarmee zijn officiële positie als de smokkelaars de rookwaar vervangen door drugs en wapens. Dit uiterst routineus misdaadwerkje legt zich vooral toe op geweld en bloedvergieten. Men heeft het allemaal vaker gezien - en vermoedelijk beter. USA/GB-titel: SHOOT FIRST...DIE LATER.

La mala Ordina

1973 | Actie, Misdaad, Thriller

Italië 1973. Actie van Fernando Di Leo. Met o.a. Mario Adorf, Woody Strode, Henry Silva, Sylva Koscina en Luciana Paluzzi.

Meedogenloze misdaadfilm waarin een Milanese pooier achternagezeten wordt door de lokale maffia en twee New Yorkse huurmoordenaars (Henry Silva en Woody Strode) nadat een lading heroïne is verdwenen. Naar verluidt was dit duo Quentin Tarantino’s inspiratie voor zijn befaamde huurmoordenaars in Pulp Fiction (1994), gespeeld door Samuel L. Jackson en John Travolta.

Wipeout!

1972 |

1972. Fernando Di Leo. Met o.a. Howard Ross, Gianni Garko, Henry Silva, Vittorio Caprioli en Richard Conte.

Meedogenloze misdaadfilm waarin een Milanese pooier achternagezeten wordt door de lokale maffia en twee New Yorkse huurmoordenaars (Henry Silva en Woody Strode) nadat een lading heroïne is verdwenen. Naar verluidt was dit duo Quentin Tarantino’s inspiratie voor zijn befaamde huurmoordenaars in Pulp Fiction (1994), gespeeld door Samuel L. Jackson en John Travolta.

I Ragazzi del massacro

1970 | Misdaad

Italië 1970. Misdaad van Fernando Di Leo. Met o.a. Pier Paolo Capponi en Susan Scott.

Het verhaal, gesitueerd in Milaan, begint met de ontdekking van het lijk van een jonge leraar die in een lokaal van een avondschool is vermoord en gemarteld. De moordenaars zijn collega's, die de gruweldaad hebben gepleegd onder invloed van alcoholica waar drugs doorheen waren gemengd. De politie ontdekt dat een impotente en duivelse jongen met de drank heeft geknoeid. Een matige film.

Red Roses Code Name

1969 |

1969. Fernando Di Leo. Met o.a. James Daly, Michael Wilding en Pier Angeli.

Het verhaal, gesitueerd in Milaan, begint met de ontdekking van het lijk van een jonge leraar die in een lokaal van een avondschool is vermoord en gemarteld. De moordenaars zijn collega's, die de gruweldaad hebben gepleegd onder invloed van alcoholica waar drugs doorheen waren gemengd. De politie ontdekt dat een impotente en duivelse jongen met de drank heeft geknoeid. Een matige film.

Brucia, ragazzo, brucia

1969 | Drama, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1969. Drama van Fernando Di Leo. Met o.a. Françoise Prévost, Gianni Macchia, Michel Bardinet, Monica Strebel en Anna Pagano.

Een getrouwde vrouw wordt tijdens haar vakantie verliefd op een werkstudent/badmeester. Met hem heeft ze het eerste orgasme van haar leven. Niettemin krijgt hij de bons en zij biecht alles op aan haar echtgenoot, in de hoop op begrip. Na zijn verontwaardigde reactie pleegt ze zelfmoord. Landerige smartlap met quasi-feministisch sausje, waarin de begaafde actrice Prévost vergeefs haar best doet en de regisseur haar had moeten beschermen tegen de weinig flatteuze naaktscènes. Behoorlijk gedateerd.

.....E venne il tempo di uccidere

1968 | Western

Italië 1968. Western van Fernando Di Leo. Met o.a. Jean Sobieski, Anthony Ghidra, Mimmo Palmara, Felicita Fanni en Furio Mericoni.

De held wordt hulpsheriff en in dat beroep neemt hij wraak op de moordenaars van zijn vader. Ook zuivert hij zijn oom, de sherifff, van alle blaam. Di Leo en Enzo Dell'Acqua waren de scenaristen.

Ognuno per sé

1967 | Western

Duitsland​/​​Italië 1967. Western van Giorgio Capitani. Met o.a. Van Heflin, Klaus Kinski, Gilbert Roland, George Hilton en Sarah Ross.

Een oude goudzoeker heeft eindelijk een rijke goudader gevonden en zoekt een vennoot. Hij meent die te vinden in een jongeman die vroeger als een zoon voor hem was. Deze is echter een onbetrouwbaar heerschap geworden en omdat de goudzoeker vreest voor zijn leven zoekt hij een nieuwe bondgenoot.

Un dollaro a testa

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Burt Reynolds, Aldo Sambrell, Tanya Lopert, Nicoletta Machiavalli en Antonio Imparato.

De leden van een bende `outlaws` wordt wordt stuk voor stuk geliquideerd door een geheimzinnige vreemdeling die het opperhoofd van een door hen uitgeroeide Navajostam is. Hij weet de dorpsbevolking ertoe te bewegen verzet tegen hen te organiseren, maar merkt bijna te laat de medeplichtigheid van een achtenswaardige notabel. Spaghetti-western vol verwikkelingen, die zich niet alleen onderscheidt door het uitblinken van de vrouwenrollen maar ook door de keuze van een Indiaan in de traditionele wrekersrol (voornamelijk om zijn acties door het aanbrengen van stamsymbool op de hoofden van de slachtoffers extra bloedige accenten te geven). Voor die rol werd Reynolds voordat hij de status had van superster uit Hollywood ge[KA3]importeerd - toen al bleek zijn gewoonte, later een traditie, van merkwaardige coiffures (pruiken) te zijn begonnen. Scenario van Dean Craig en Fernando di Leo naar een idee van Ugo Pirro. Camerawerk Silvano Ippoliti.

I lunghi giorni della vendetta

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Florestano Vancini. Met o.a. Giuliano Gemma, Gabriella Giorgelli, Francisco Rabal, Conrado Sanmartin en Nieves Navarro.

Gemma ontsnapt uit de gevangenis, en de lange weg van de wraak is daar. Gemma heeft onschuldig gezeten en de schuldigen krijgen nu problemen - tot aan de laatste man, zoals dat in een spaghetti-western hoort. Een goede, spannende film. Vancini heet gebruikt de naam Stan Vance als pseudoniem. Scenario van Fernando Di Leo. Camerawerk van Francisco Marin.