Ernst Meincke: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Aus dem Siebenjährige Krieg

1987 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oost Duitsland 1987. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Jitka Molavcová, Rolf Hoppe, Irma Münch en Eberhard Esche.

Laatste deel uit de historische trilogie. Pruisen heeft zich onder Friedrich de Tweede (Wyzniewski) ontwikkeld tot een machtig land dat Sachsen naar de kroon steekt en probeert voorbij te streven. Max de Simonis (Meincke) wordt door Pruisen naar het Saksische hof in Dresden gestuurd met een diplomatieke missie, maar in werkelijkheid moet hij spioneren en berichten over de zwakte en de sterkte van het rijk van August de Derde (Hoppe). De gevreesde Br[KA3]uhl (Haus[KL29]mann) heeft een geducht politieapparaat opgebouwd en beschikt over informanten, verraders en spionnen. Max maakt in Dresden kennis met de knappe barones Pepita von Nostitz (Kunze) op wie hij verliefd wordt. Om haar in te palmen loopt hij over en wordt als het ware dubbelspion. Inmiddels woedt de zevenjarige oorlog in alle hevigheid en laat Friedrich de Tweede Sachsen brandschatten. Ook Br[KA3]uhl ontkomt niet aan zijn lot, maar gravin Franziska (Molavcová) en Pepita ontpoppen zich als superintriganten. Friederich zal tenslotte overwinnen. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt.

Polizeiruf 110: Laß mich nicht im Stich

1985 | Misdaad

Oost Duitsland 1985. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Hans-Georg Körbel, Hans-Peter Reinecke, Stefan Saborowski en Ernst Meincke.

Onder de communisten was het in de echt verbinden en weer scheiden slechts een formaliteit. Omdat de kinderen de slachtoffers waren, werd ook hierin voorzien. De kinderen konden opgroeien in tehuizen, want dit was in het belang van de staat. Men kon die kinderen indoctrineren met patriottische denkbeelden. Met hun Lebensborn instelling hadden de nazi`s immers niets anders gedaan. Toch begrepen hun opvolgers in de DDR op den duur, dat die kinderen iets misten, waardoor ze vaak dreigden te ontsporen in het werkelijke leven. Dit vormde het thema van deze film. Micha Romenei (Saborowski) was zo`n ongelukkige ziel die op zijn zesde in een tehuis terecht kwam, omdat zijn vader Ernst (Reinicke) ging scheiden. Micha is inmiddels achttien, derhalve volwassen en moet op eigen benen staan. Hij zoekt zijn moeder op. Zij heeft een nieuw gezin gesticht en is gelukkig. Micha begrijpt dat hij niet welkom is. Hij gaat naar zijn vader die hem als de verloren zoon binnenhaalt en hem overlaadt met geschenken en kleine attenties. Dan ontdekt Micha dat dit zijn prijs heeft: hij moet zijn vader helpen bij diens onoirbare praktijken. Ondertussen heeft Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep die al bijna veertien jaar bij de Vopo meedraait en van geen ophouden weet) zich met Leutnant Schulz (Körbel) gebogen over een serie kleine vergrijpen. Het spoor leidt naar de familie Romenei. Zou Micha nu wel of niet een goede burger geworden zijn in het kindertehuis van de staat of zou het bloed kruipen, waar het niet gaan kan? Het scenario van regisseur Jacob is natuurlijk voorspelbaar: de misdaad loont niet. Ook niet in het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker. Oberleutnant Hübner waakt ervoor dat het zo blijft. Aflevering 96. Stereo.