Ariel Ramirez

Componist

Ariel Ramirez is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

El Sur

1992 | Drama

Spanje 1992. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Oscar Martínez, Gerardo Romano, Nini Gambler, Villanueve Cosse en Jorge Narrale.

Bibliothecaris Martinez uit Buenos Aires (dag)droomt ervan ooit terug te keren naar het landgoed van zijn familie in het Zuiden van Argentinië, waaraan hij dierbare jeugdherinneringen bewaart. Tegelijkertijd droomt hij 's nachts dat hij daar zal worden neergestoken. Als hij er uiteindelijk heen trekt, gaat hij zijn noodlot tegemoet. Een klein meesterwerk van Saura en nu al een klassieker, gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Jorge Luis Borges dat slechts twee pagina's lang is. Saura schreef zelf zijn scenario en Jose Luis Alcaine verzorgde de stemmige, sobere fotografie.

The Wrath of God

1972 | Actiefilm, Western

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Ralph Nelson. Met o.a. Robert Mitchum, Rita Hayworth, Frank Langella, John Colicos en Victor Buono.

In de late jaren 1920-30 redt de uitgetreden priester Mitchum Hutchinson uit de handen van Centraal-Amerikaanse opstandelingen. Wat later worden ze aangehouden door rebellenleider Colicos die hen, samen met derde man Buono dwingt tot een zelfmoordactie: het dorp Mojada ontlasten van de feodale grootgrondbezitter Langella. Na het sterke SOLDIER BLUE stelde Nelson zwaar teleur met deze zwakke neo-western. Een schaamteloze exploitatie vol bloed en geweld. Weinig origineel scenario van hemzelf, gebaseerd op een roman van James Graham. Ook de acteurs maakten zich er met een Jantje van Leyden van af. Enkele knipoogjes maken het draaglijk. Alex Phillips Jr. stond achter de camera. Gefilmd in Panavision.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ariel Ramirez op televisie komt.

Reageer