Didier Mahieu is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Horsain

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Philippe Venault. Met o.a. Emmanuel Salinger, Pierre Meyrand, Catherine Sola, Vincent Winterhalter en Stéphane Boucher.

Bernard Alexandre is een jonge, idealistische priester in het Frankrijk van de jaren 1950. Door zijn bisschop wordt hij naar het boerendorpje Vattetot-sous-Beaumont gezonden, zo`n dertig kilometer van Le Havre. De stugge dorpelingen zien deze vreemde eend niet graag komen. Hij is tenger en heeft een fragiele gezondheid, wat in deze gemeenschap van robuuste kerels niet bepaald aanvaard wordt. De burgemeester (Meyrand) begroet hem wel, maar zegt dat hij de hulp van God zal nodig hebben om van zijn dorpsgenoten gewillige schapen te maken. Zijn meid (Sola) heeft geen erg hoog gedacht van de dorpelingen: "Het zijn allemaal vluchtelingen en Belgen", zegt ze. Het leven van een plattelandspastoor en zijn communicatiemoeilijkheden met zijn parochianen. Het werd al meer gebruikt als onderwerp voor een film en deze heeft er niet veel aan toe te voegen. Vlot gemaakt en goed gespeeld, maar met weinig persoonlijkheid of originaliteit in elkaar gestoken. Christian Rullier beaseerde het scenario op de autobiografische roman van Bernard Alexandre. Mooie fotografie van Anne Khripounoff.

Le c[KA21]ur qui tape

1995 | Komedie, Romantiek, Sportfilm

Frankrijk 1995. Komedie van Didier Grousset. Met o.a. Maxime Leroux, Isabelle Gélinas, Thierry Magnier, Jacques Gallo en Maximilien Régiani.

De beloftevolle jonge atleet Gadjo (Magnier) richt zich voor zijn training tot F[KA1]elix (Leroux), een verbitterde ex- topsporter. Onder diens leiding maakt Gadjo duidelijk vooruitgang en als klap op de vuurpijl wint hij zijn eerste triatlon. Hun vriendschap wordt echter brutaal verstoord wanneer Gadjo ontdekt dat Félix zijn vriendinnetje wil stelen. Niet bepaald opwindende cocktail van sport en romantische verwikkelingen. De acteurs zetten zich duidelijk niet erg in om hun personages geloofwaardig te laten overkomen en de actie verzinkt dan tot overmaat van ramp in overdadige dialogen. Michel Delgado schreef het zwakke scenario en Yves Dahan stond in voor de fotografie.

Le Dernier jour d'un condamné

1985 | Historische film, Drama

Frankrijk 1985. Historische film van Jean-Michel Mongrédien. Met o.a. Francois-Xavier Vassard, Amélie Péronne, Jean-François Guémy, Didier Mahieu en Françis Facon.

Een zeer sobere verfilming van het pleidooi tegen de doodstraf geschreven door Victor Hugo (1892-1832) waarvan Mongrédien zowel regisseur, scenario- als dialogenschrijver is. Met het oog op de lengte van de film en, vooral op de beperkte financiële middelen, moest hij alles schrappen wat met het gevangenismilieu te maken heeft. Toch zijn er uiteindelijk maar weinig zwakke plekken en de film legt het accent op de verbazende actualiteit van de tekst. Opmerkelijk is ook de laatste scène warin de veroordeelde in 1820 in een auto staptdie hem naar de plaats van executie brengt terwijl over het scherm de tekst rolt van de franse wet van 9 oktober 1981, de afschaffing van de doodstraf.