Margery Wilson

Acteur

Margery Wilson is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Wolf Lowry

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Margery Wilson, Aaron Edwards en Carl Ullman.

Een verbitterde, in zichzelf gekeerde eenzame rancher, Hart, hoort op een dag dat iemand zich in zijn vallei heeft gevestigd. Onmiddellijk wil hij de indringer verwijderen, maar hij ziet dan Wilson. Hij wordt verliefd op haar: iets in hem breekt. Wilson was echter op zoek naar haar verloofde die voor zijn gezondheid naar het westen was gereisd. Zij heeft gevoelens van diepe sympathie voor Hart. Ullman, de echte verloofde, komt opdagen. Hart offert zich op en gaat in eenzaamheid naar Alaska. Echt een rol voor Hart: hij wist het altijd zo fijn neer te zetten. Lambert Hillyer - later regisseur - schreef het scenario naar het boek The Rancher van Charles Turner Dazey. Joe August stond achter de camera en Cliff Smith was de assistent-regisseur.

The Gun Fighter

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Margery Wilson, Roy Laidlaw, Joseph Dowling en Milton Ross.

Hart is een bendeleider, maar Laidlaw is dat ook, en de beide outlawbendes maken het elkaar moeilijk. Op een dag ontmoet Hart Wilson die hem voor een koelbloedige moordenaar uitmaakt. Hij wordt woedend, ontvoert het meisje en sluit haar op. Maar dan dringen haar woorden langzaam tot hem door, en hij gaat zijn eigen leven overpeinzen. Hart had dit thema al behandeld, maar Monte Katterjohn wist toch een redelijk scenario op tafel te leggen. Joe August was de cameraman.

The Desert Man

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Margery Wilson, Buster Irving, Henry Belmar en Milton Ross.

Wilson ziet haar vader sterven omdat een dokter niet kwam. Die wordt door Hart bestraft maar gaat dan een romantische verhouding met haar aan. Zij komt er achter dat hij al getrouwd is en wordt dan saloondanseres bij Ross, die buiten de stad moet blijven van Hart. Hij zint op wraak door Hart te dwingen hem toe te laten met zijn vermaakstheater. Het westerndrama werd geschreven door de latere regisseur Lambert Hillyer naar een verhaal van Martin Brown. Joe August deed het camerawerk.

The Return of Draw Egan

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Louise Glaum, Margery Wilson, Robert McKim en J.P. Lockney.

Een bandiet, Hart, ontsnapt met McKim aan een omsingeling. Ze gaan ieder hun weg. In een stadje ziet men in Hart een sterke man en men vraagt hem sheriff te worden. Hij weet orde en rust te brengen tot McKim boven water komt en dan komt de confrontatie met het voor de burgers onbekende verleden van Hart. C. Gardner Sullivan schreef het script en Joe August nam op.

The Primal Lure

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Margery Wilson, Robert McKim, Jerome Storm en Joe Goodboy.

Deze minder goede Hart-western leed vooral onder een matig scenario, dat dan ook niet van C. Gardner Sullivan was maar van een zekere J.G. Hawks, naar een verhaal van Vingie Roe. In Canada leidt Hart een handelspost. Hij ziet Wilson voor dief aan, terwijl ze van hem houdt. Indianen willen hem ook nog offeren in de hoop dat hun God hen dan wil verlossen van de pest. Wilson weet hem te redden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margery Wilson op televisie komt.

Reageer