Käte Pontow

Acteur

Käte Pontow is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der fröhliche Weinberg

1952 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Drama van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Gustav Knuth, Camilla Spira, Willy Reichert, Paul Henckels en Willy Millowitsch.

In een wijndorpje aan de Rijn ontstaan, door de liefde en de uitstekende wijn, allerlei misverstanden en verwikkelingen. Het zeer satirische volksstuk van Carl Zuckmayer is door regisseur Engel teruggegebracht tot een niet onaardige komedie. Het scenario is van Curt J. Braun. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Kommen sie am Ersten

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Erich Engel. Met o.a. Hannelore Schroth, Günther Lüders, Käte Pontow, Inge Meysel en Ernst Lothar.

Een aardige kleine komedie van Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) over een verkoopstertje dat haar baan bij een bijna failliete winkel niet wil verliezen en op pad gaat om de schulden te incasseren. Schlagers: 'Ausgerechnet Du' en 'Das Schicksal hat Ja gesagt'.

12 Herzen für Charly

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Fritz Andelfinger. Met o.a. Willy Fritsch, Heli Finkenzeller, Käte Pontow en Erika von Thellmann.

Fritsch in een grandioze dubbelrol: het leven van een brave muziekleraar raakt in opschudding als zijn tweelingbroer uit de V.S. verschijnt. Deze is dirigent van een strijkje. Deze naoorlogse komedie der verwisselingen kan zich zeker meten met de doorsneefilm uit die tijd. Het is de enige film die regisseur Andelfinger heeft gemaakt.

Sensationsprozess Casilla

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Eduard von Borsody. Met o.a. Heinrich George, Jutta Freybe, Albert Hehn, Richard Häussler en Dagny Servaes.

Een filmwonderkind is ontvoerd en kennelijk vermoord. Ook een Duitse regisseur, in ieder geval Von Borsody, blijkt van een Amerikaanse rechtszaak een meeslepende film te kunnen maken. Een voortreffelijke rol van George als de verdediger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Käte Pontow op televisie komt.

Reageer