Lída Baarová (1914-2000): cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Rapsodia de sangre

1959 |

Spanje 1959. Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. María Rosa Salgado, Vicente Parra, Albert Hehn en Lída Baarová.

Een Hongaarse pianist voelt zich onderdrukt in zijn eigen land. Het anti-communistische standaardpamflet uit de Koude Oorlog.

Miedo

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Antonio Vilar, Silvia Morgan, Lída Baarová en Gerard Tichy.

Een ingenieur aarzelt bij het idee zijn kamaraden te helpen bij een diefstal die zij van plan zijn te plegen. Een ruwe, zwakke film, hoewel te prefereren boven de produkties die deze regisseur later maakte.

I vitelloni

1953 | Drama, Experimenteel, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1953. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Franco Fabrizi, Franco Interlenghi, Alberto Sordi, Leonora Ruffo en Riccardo Fellini.

In een Italiaans kustplaatsje brengt een groepje werkeloze jongemannen hun tijd lummelend en zoekend naar vermaak door, tot een van hen moet trouwen met zijn zwangere vriendin. Verantwoordelijkheid voor werk en gezin leert hij met de nodige moeite dragen en ook zijn bevriende zwager neemt de eerste stappen naar een volwassener gedrag. Deze zedenkomedie met autobiografische elementen was de eerste belangrijke Fellini-film die met ironische observatie van personages en milieu het moralisme mist dat zijn beroemdere films uit de jaren 1950-60 nog wel eens ontsiert. Scenario van regisseur Fellini, Tullio Pinelli en Ennio Flaiano. Camerawerk van Otello Martelli, Luciano Trasatti en Carlo Carlini.

Preussische Liebesgeschichte

1950 | Historische film

Duitsland 1950. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Willy Fritsch, Lída Baarová, Viktoria von Ballasko, Dieter Borsche en Hans Nielsen.

Prins Wilhelm, de latere Keizer Wilhelm I, mag om politieke redenen niet met zijn grote liefde trouwen. Saaie historische film uit 1938, die in nazi-Duitsland werd verboden vanwege de rol van Lida Baarova, met wie Goebbels zojuist op bevel van de Führer zijn verhouding had moeten verbreken. Zijzelf en haar films werden in Duitsland taboe. In 1950 ging de film in première onder de titel LIEBESLEGENDE.

Ti conosco masherina

1944 |

Italië 1944. Eduardo De Filippo. Met o.a. Eduardo De Filippo, Peppino De Felippo, Titina De Felippa, Lída Baarová en Paola Stoppa.

Eduardo De Filippo's filmversie van zijn eigen toneelstuk over een vreemde vogel, die tegelijkertijd advocaat en butler is van een aardige, doch ongetalenteerde actrice. Als er een contract wordt geannuleerd en de schuldeisers op de stoep staan beraamt de butler/advocaat een plan om een rijke baron van zijn geld af te helpen. Goed spel van iedereen.

La fornarina

1944 | Biografie

Italië 1944. Biografie van Enrico Guazzoni. Met o.a. Lída Baarová en Walter Lazzaro.

Speelt in het Rome ten tijde van de Renaissance. Het verhaal gaat over de Italiaanse schilder, beeldhouwer en architect Rafaello Sanzio (Lazzaro), een groots artiest, wiens talrijke werken varieerden van fresco's, madonna's en portretten tot beelden en architectonische ontwerpen. Helaas concentreert de film zich op Raffaello's liefde voor een jong meisje uit kringen van plebejers, bijgenaamd 'Forarina'. Guazzoni's regie is tweederangs en de acteurs doen het niet veel beter.

Il cappello da prete

1943 | Drama

Italië 1943. Drama van Ferdinando Maria Poggioli. Met o.a. Rolando Lupi, Lída Baarová en Luigi Almirante.

Tragisch verhaal over het menselijk geweten, waarin de acteurs zichzelf overtreffen. De baron van Santafosca, laatste telg uit een aan lager wal geraakt geslacht, vermoordt een opdringerige priester bij wie hij in het krijt stond. Spijt en angst voor ontdekking achtervolgen hem tot hij er krankzinnig van wordt.

Der Spieler

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Hannes Stelzer, Albrecht Schoenhals, Eugen Klöpfer en Hilde Körber.

Geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Dostojewski. De sfeer is goed getroffen en de rollen zijn uitstekend bezet. Jammer genoeg stond deze film onder een slecht gesternte. Hoofdrolspeelster Lida Baarova viel bij Hitler in ongenade vanwege haar verhouding met propagandaminister Goebbels. Ze werd afgevoerd naar Tsjechoslowakije en de film werd verboden. Pas na de oorlog draaide hij, met veel succes, in de Duitse bioscopen. Een film die zeer het aanzien waard is en die de vergelijking met andere verfilmingen van hetzelfde verhaal glansrijk kan doorstaan.

Patrioten

1937 | Romantiek

Duitsland 1937. Romantiek van Karl Ritter. Met o.a. Lída Baarová, Mathias Wieman, Hilde Körber, Paul Dahlke en Bruno Hübner.

Een Duitse vliegenier stort in WO I neer achter de vijandelijke linies. Goebbels vriendin Baarova is het meisje dat trouw op de vliegenier wacht.

Die Fledermaus

1937 | Muziek

Duitsland 1937. Muziek van Met o.a. Lída Baarová, Hans Söhnker en Friedl Czepa.

Verfilming van Johann Strauss' beroemde operette met een beschermelingetje van Goebbels in een hoofdrol: Baarova.

Verräter

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Ritter. Met o.a. Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos en Irene von Meyendorff.

Een van de beste spionagefilms van het Derde Rijk. Aan de hand van drie voorbeelden krijgt het publiek voorgeschoteld, welke gevaren er voor de Duitse staat aan spionage vanuit het buitenland kleven. Daarnaast worden zeker niet alleen buitenlandse agenten (Birgel) als schurk neergezet, maar wordt ook getoond hoe de gewone Duitse burger uit zwakte of door chantage een verrader (Fernau) kan worden. Natuurlijk wordt iedereen op het laatst gepakt en bereikt geen enkel geheim het buitenland. Dit is een bijzonder goed gemaakte propagandafilm, omdat de spanning op de voorgrond staat en de toeschouwer nauwelijks iets van de propaganda merkt, zodat de film zijn doel bereikt. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) voor vertoning vrijgegeven.

Die Stunde der Versuchung

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Paul Wegener. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Harald Paulsen en Theodor Loos.

Advocaat Leuttern vindt de poederdoos van zijn vrouw bij het lijk van een vermoorde kennis, MacNorris, waardoor hij haar ervan verdenkt zowel diens geliefde als diens moordenares te zijn geweest. De regie van de befaamde acteur Wegener doet vergeten dat het verhaal niet bijster origineel is en geeft Paulsen de gelegenheid van de rol van MacNorris iets heel moois te maken.

Leutnant Bobby, der Teufelskerl

1935 | Romantiek

Oostenrijk 1935. Romantiek van Georg Jacoby. Met o.a. Gustav Fröhlich, Georg Alexander, Fritz Odemar, Rudolf Carl en Lída Baarová.

Een Engelse luitenant raakt in de gunst bij een weduwe die hem voor een staljongen houdt. De film is niet erg origineel en heeft bovendien weinig tempo, maar de typeringen en de dialogen zijn aardig.

Einer zuviel an Bord

1935 | Thriller

Duitsland 1935. Thriller van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, René Deltgen, Albrecht Schoenhals en Willy Birgel.

Hoewel officieel vastgesteld is dat kapitein Moltmann tijdens een zware storm overboord is geslagen, wordt het onderzoek naar de toedracht heropend. Een geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Fred Andreas met mooie rollen van Deltgen en Birgel.

Barcarole

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Willy Birgel, Will Dohm en Elsa Wagner.

Tijdens het carnaval in Veneti[KA3]e wedt vrouwengek Colloredo (Fr[KA3]ohlich) met schietkampioen Zubaran (Birgel) dat hij diens vrouw (Baarova) kan verleiden. Als hij faalt mag Zubaran in het dan volgende duel het eerst schieten. Het lukt Colloredo de vrouw te verleiden maar hij wordt écht verliefd op de vrouw. Het wordt voor beiden een verrukkelijke nacht. De volgende ochtend vertelt hij Zubaran echter edelmoedig dat hij de weddenschap heeft verloren. In het duel vindt hij de dood. Dit bombastische verhaal wint aan waarde door de vlotte regie van Lamprechts, het uitstekende spel en de goed getroffen sfeer van Venetië. Lamprecht heeft er ook een Franse versie van gemaakt, BARCAROLLE.