Joanna Lee

Regisseur, Acteur, Scenarist

Joanna Lee is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Children of Divorce

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Joanna Lee. Met o.a. Barbara Feldon, Lance Kerwin, Stacey Nelkin, Billy Dee Williams en Olivia Cole.

Drama over de uitwerking die een scheiding heeft op jongeren in drie gezinnen uit verschillende milieus, geschreven door regisseur Lee.

Mirror, Mirror

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Joanna Lee. Met o.a. Janet Leigh, Lee Meriwether, Loretta Swift, Robert Vaughn en Peter Bonerz.

De pogingen van drie vrouwen door plastische chirurgie hun leven nieuwe inhoud te geven. Serieus maar weinig verheffend,

I Want to Keep My Baby

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Jerry Thorpe. Met o.a. Mariel Hemingway, Susan Anspach, Jack Rader, Dori Brenner en Vincent Bagetta.

Een zwangere tiener besluit om haar kind op de wereld te brengen en het zelf op te voeden. Een sociaal drama, met intelligentie en vitaliteit geschreven en geacteerd, ondanks een tikkeltje sensatie. Scenario van Joanna Lee.

Plan 9 from Outer Space

1959 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1959. Sciencefiction van Edward D. Wood jr. Met o.a. Bela Lugosi, Vampira, Gregory Walcott, Mona McKinnon en Lyle Talbot.

Sinds Tim Burton's Ed Wood is wijlen Edward D. Wood jr beroemd om zijn gebrek aan talent als regisseur. Het ultragoedkope Plan 9 from Outer Space wordt wel de slechtste film aller tijden genoemd, maar het werk ademt tenminste een passie voor filmmaken die veel genregenoten ontberen. Van Plan 9 from Outer Space kan genoten worden als van een 'anti-meesterwerk', leuk door de opeenvolgende fouten en rariteiten. De film begint met een begrafenis. De dode herrijst, klaarblijkelijk door toedoen van buitenaardse wezens, die precies op mensen lijken en die in UFO's aan touwtjes vliegen.

The Brain Eaters

1958 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1958. Horror van Bruno De Sota en Bruno Ve Sota. Met o.a. Joanna Lee, Jody Fair, Edwin Nelson, Alan Frost en Jack Hill.

Het script van deze film is een vrije bewerking van Puppet Masters van Robert Heinlein. Het verhaal gaat over sponsachtige hersenwezens die zich vanuit het binnenste der aarde met een voertuig omhoogwerken en zich vastzuigen aan de hoofden van mensen, die daardoor in hersenloze zombies veranderen. Deze film bevat enige ietwat schokkende momenten. In het begin van de film laat Leonard Nimoy zijn gezicht even zien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joanna Lee op televisie komt.

Reageer