Khaled Barkat

Acteur, Componist

Khaled Barkat is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Youcef - La légende du septième dormant

1991 | Komedie

Algerije 1991. Komedie van Mohamed Chouikh. Met o.a. Mohamed Ali Allalou, Youcef Benadouda, Selma Shiraz, Dalila Helilou en Mohamed Benguettaf.

Allalou ontsnapt uit een psychiatrische inrichting, maar hij denkt zelf dat hij uit een Frans krijgsgevangenkamp is uitgebroken. Hij verbergt zich in de grotten in de bergen om vanuit zijn schuilplaats de vrijheidsstrijd tegen de Fransen voort te zetten. Geleidelijk aan komt hij erachter dat die overheersers allang verdreven zijn en dat het Algerijnse volk nog veel meer te lijden heeft van het dictatoriale generaalsregime der FLN dan van het toenmalige koloniale bestuur. Boeiende en bijtende, helaas maar al te ware satire gemaakt door een begenadigd filmer, die zijn eigen scenario schreef. Allel Yahioui stond achter de camera.

La citadelle

1989 | Komedie

Algerije 1989. Komedie van Mohamed Chouikh. Met o.a. Khaled Barkat, Djillali Ain-Tedeles, Fettouma Ousliha, Fatima Belhadj en Momo.

Een rijke ambachtsman, zelf in het bezit van drie vrouwen, kan zijn achterlijke zoon maar niet aan de vrouw krijgen en biedt hem tenslotte een plastic pop aan. De jongeman, die zo de risee van het hele dorp wordt, pleegt zelfmoord. Dit ietwat lompe maar Buñuel-achtige gegeven is de aanleiding voor een meedogenloze beschrijving van de besloten Moslimsamenleving, waarin de regisseur heel wat zaken aan de orde stelt: de ongelijkheid tussen de seksen, de vernederende rituelen en de manier waarop het sociale leven is geregeld. Op den duur wordt het wat veel allemaal, omdat hij niets lijkt te hebben willen overslaan. Maar de uitstekende scènes waarin het dorp in zijn geheel wordt geschetst zitten vol wrange humor.

El Kalaa

1988 | Komedie

Algerije 1988. Komedie van Mohammed Chouikh. Met o.a. Khaled Barkat, Djillali Ain-Tedeles, Fettouama Ousliha, Momo en Fatima Beihadij.

Een bekroonde en tweede speelfilm van Chouikh, die op sarcastische wijze de onderdrukking van de islamitische vrouw aan de kaak probeert te stellen. Gefilmd tegen de achtergrond van 'middeleeuws' aandoend Algerijns plattelandsdorpje met als hoofdpersoon een jongen, die op Europese wijze verliefd is op een schattig meisje, maar zijn oom heeft reeds een vrouw voor hem uitgezocht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Khaled Barkat op televisie komt.

Reageer