William Moreno

Acteur

William Moreno is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sicario

1994 | Familiefilm, Drama

Venezuela 1994. Familiefilm van Met o.a. Petro Lander, Gledys Ibarra, Eva Mondolfi, William Moreno en Alfredo Medina.

Sicario betekent huurmoordenaar. Jairo (Olivarez) is zeventien. Hij houdt van voetbal en is fan van de keeper van het nationale team van Colombia. Hij woont in een volksbuurt in Medelin, het vermaarde centrum van de harddrugs. Zijn moeder, Carlota (Ibarra) slooft als dienster in een restaurant en heeft een verhouding met een collega, die in hetzelfde restaurant werkt. Zijn oudere zuster maakt constant ruzie met haar vriend. Jairo wil dit niet langer meer meemaken en besluit beroepskiller te worden, maar weet van de meet af aan dat wie het zwaard opneemt, er ook aan ten onder gaat. En zo geschiedt het. Veelvuldig bekroonde film die een haarscherp portret geeft van de Zuid-Amerikaanse jeugd die nergens uitzicht op heeft. Het scenario is van David Suárez en het is de vierde avondvullende film van Novoa. Het camerawerk is van Oscar Pérez.

Cuchillos de fuego

1990 | Thriller

Venezuela 1990. Thriller van Román Chalbaud. Met o.a. Miguel Angel Landa, Marisela Berti, Javier Zapata en William Moreno.

Een vrouw wordt voor de ogen van haar zoon op brute wijze verkracht en vermoord. Smerig verhaal over wraak dat in grote mate bepaald wordt door de sociaal-culturele context. De kwaliteit en de overtuigingskracht van de film zijn al met al vreselijk wisselvallig.

Muerte al amanecer

1977 | Historische film

Venezuela/Peru 1977. Historische film van Francisco Lombardi. Met o.a. Gustavo Rodríguez, William Moreno, Jorge Rodríguez en Sylvia Gálvez.

Film over de laatste twaalf uur van een ter dood veroordeelde die beschuldigd wordt van verkrachting en doodslag van een kind, en de omstandigheden die deze gebeurtenis omgeven. Een van de aanklachtfilms van de gezaghebbende Peruaanse cineast Francisco Lombardi, gebaseerd op een ware gebeurtenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Moreno op televisie komt.

Reageer