Harold Hopkins: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Our Lips Are Sealed

2000 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 2000. Komedie van Craig Shapiro. Met o.a. Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Jim Mekimen, Tamara Clatterbuck en Robert Miano.

Never Tell Me Never

1998 | Drama

Australië 1998. Drama van David Elfick. Met o.a. Claudia Karvan, Michael Caton, Diane Craig, Paul Bishop en John Howard.

Janine is een langlauf-atlete, die na een auto-ongeluk verlamd raakt. Ze geeft echter de moed niet op, ze leert opnieuw wandelen en begint zelfs vlieglessen te volgen

Joey

1997 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Ian Barry. Met o.a. Alex McKenna, Ed Begley jr, Jamie Croft, Rebecca Gibney en Harold Hopkins.

Janine is een langlauf-atlete, die na een auto-ongeluk verlamd raakt. Ze geeft echter de moed niet op, ze leert opnieuw wandelen en begint zelfs vlieglessen te volgen

Big Ideas

1992 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1992. Familiefilm van Mike Smith. Met o.a. Gosia Dobrowolska, Justin Rosniak, Harold Hopkins, Troy O'Hearn en Paul Chubb.

Het aandoenlijke verhaal van een elf-jaar oude jongen (Rosniak), die zijn moeder (Dobrowolska) - analfabeet en weduwe - helpt de huishoudpot aan te vullen met het statiegeld van lege flessen en opbrengsten uit zelfgemaakte compost, die hij aan een kwekerij in de buurt verkoopt. Een buurvrouw met een overgevoelige neus heeft last van de stank en probeert hen het leven zuur te maken en te bewerkstelligen dat ze moeten verhuizen. Haar man blijkt echter de baai op grote schaal te vervuilen met afgewerkte olie; de bedrieger bedrogen.

The Year My Voice Broke

1987 | Drama, Familiefilm

Australië 1987. Drama van John Duigan. Met o.a. Noah Taylor, Loene Carmen, Ben Mendelsohn, Graeme Blundell en Lynette Curran.

Een roerend verhaal over de vriendschap van een jongeman voor een problematisch meisje. Het speelt in een dorp rond 1960. Dankzij het gevoelige scenario van regisseur Duigan iets beter dan de gemiddelde film over het volwassen worden, en de jonge acteurs komen opvallend natuurlijk over. Het camerawerk is van Geoff Burton.

Fantasy Man

1984 | Komedie

Australië 1984. Komedie van John Meagher. Met o.a. Harold Hopkins, Jeannie Drynan, Kerrie Mack, Kate Fitzpatrick en John W. Howitt.

Hopkins heeft alles om gelukkig te zijn, een mooie vrouw, een gelukkig huwelijk, succes in zijn beroep en een uitstekende gezondheid. Toch is hij niet tevreden met zichzelf. Hij is vlug op de tenen getrapt, wordt om het minste of geringste kwaad en hij komt dikwijls te laat, wat wel vreemd is voor iemand die altijd zo punctueel was. Hij bevindt zich in een moeilijk stadium van zijn leven: hij is de veertig gepasseerd en hij maakt de balans op van zijn leven. Met een bitter cynisme wordt hier het beeld geschetst van een man in volle midlife-crisis. Meaghers scenario is duidelijk autobiografisch en in Hopkins vond hij een geschikt alter ego. De vertolking is over de hele lijn goed. Andrew Lesnie stond achter de camera. De muziek is van Adrian Payne en Kevin Minshull zingt tijdens de aftiteling.

Winds of Jarrah

1983 | Drama, Romantiek

Australië 1983. Drama van Mark Egerton. Met o.a. Terence Donavon, Susan Lyons, Harold Hopkins, Steve Bisley en Martin Vaughn.

Een goed gespeeld romantisch drama over een Engelse vrouw, die op een advertentie schrijft om als gouvernante naar een verafgelegen landgoed in New South Wales te komen, voor een drietal ouderloze kinderen. De kinderen blijken onhandelbaar, maar hun afstandelijke oom, die hen onder zijn hoede heeft, blijkt haar gaandeweg te waarderen. Gesitueerd in Australië van vlak na WO II. Naar de roman The House in the Timberland van Joyce Dingwall.

Buddies

1983 | Komedie, Misdaad

Australië 1983. Komedie van Arch Nicholson. Met o.a. Colin Friels, Harold Hopkins, Kris McQuade, Norman Kaye en Bruce Spence.

Twee vrienden besluiten diamanten te gaan winnen in de woestenij van het Australische Queensland, maar krijgen het aan de stok met de grote mijnonderneming, die zich meester wil maken van hun concessie. Een geestige film met de nodige actie. Ook bekend als BUDDIES - GETTING EVEN.

Southern Cross

1982 | Oorlogsfilm

Japan​/​​Australië 1982. Oorlogsfilm van Peter Maxwell. Met o.a. John Howard, Atsuo Nakamura, Stuart Wilson, Steve Bisley en Michael Aitkens.

In 1942 wordt een eenheid van de Australische speciale Z- force gevangen genomen door het Japanse leger, na een tweede mislukte poging tot sabotage van de vijandelijke strijdkrachten in Singapore. Er wordt een tolk aangesteld, waarna er een hechte vriendschap ontstaat tussen de Japanse tolk en de Australische legerkapitein Page (Howard). Als de gevangenen uiteindelijk ter dood worden veroordeeld, moet de tolk het vonnis voltrekken... Gebaseerd op ware gebeurtenissen is de film een functioneel, zij het weinig inventief krijgsgevangenen-epos dat kwa thema een beetje doet denken aan MERRY CHRISTMAS, MR. LAWRENCE, al houdt daar de vergelijking op. Er bestaat ook een versie van 143m. Ook bekend als THE HIGHEST HONOR.

Monkey Grip

1982 | Drama

Australië 1982. Drama van Ken Cameron. Met o.a. Noni Hazlehurst, Colin Friels, Alice Carner, Harold Hopkins en Candy Raymond.

De rondborstige Hazlehurst is zo pas gescheiden en heeft emotionele problemen om dit te verwerken; bovendien moet zij voor haar dochtertje zorgen. Verkerend in de kunstzinnige kringen van Melbourne ontmoet ze acteur Friels, waarmee zij een relatie aanknoopt. Deze laatste blijkt verslaafd aan de heroïne. Haar problemen worden alsmaar groter. Een diep tranendal en een deprimerende kijk op de 'moderne ' maatschappij. Een damesdrama waar niet veel aan is.

Sara Dane

1981 | Drama

Australië 1981. Drama van Rod Hardy en Gary Conway. Met o.a. Juliet Jordan, Barry Quinn, Harold Hopkins, Brendan Whittle en Sean Scully.

Mini-serie in acht delen. Sara Dane (Jordan) wordt volkomen onschuldig veroordeeld en naar Australië gezonden, dat in die tijd als ballingsoord voor de Engelsen dienst deed. Ze trouwt een zeeman en zet de tanden op elkaar om van dit gedwongen leven het beste te maken. Naar de roman van Catherine Gaskin.

Gallipoli

1981 | Oorlogsfilm, Drama

Australië 1981. Oorlogsfilm van Peter Weir. Met o.a. Mark Lee, Mel Gibson, Bill Kerr, Robert Grubb en David Argue.

Lee en Gibson zijn twee idealistische Australiërs, die in 1915 dienst nemen in het leger. Na hun opleiding worden ze samen met 35.000 andere jongens op het strand van Gallipoli de vuurlinie ingejaagd. Het wordt al gauw duidelijk dat ze slechts dienen als kanonnenvoer en maar enkelen zullen dit avontuur overleven. De laatste film die Weir in Australië draaide, voordat hij in Amerika de top zou bereiken. Deze rolprent is onterecht minder bekend, want door de beheerste enscenering werd het een van de meest wrange oorlogsfilms ooit gedraaid. Het is een lyrische openbaring, die de absurditeit van het oorlogsgeweld blootlegt, schitterend vertolkt door een jonge cast. Het scenario werd gebaseerd op originele verslagen.

The Club

1980 | Misdaad, Drama

Australië 1980. Misdaad van Bruce Beresford. Met o.a. Jack Thompson, Graham Kennedy, Frank Wilson, Harold Hopkins en John Howard.

Thompson is uitstekend als voetbaltrainer in dit hartverscheurende drama over de politiek achter de schermen van een voetbalclub. Scenario van David Williamson, naar zijn eigen toneelstuk; ook bekend als PLAYERS.

The Picture Show Man

1977 | Historische film, Drama

Australië 1977. Historische film van John Power. Met o.a. Rod Taylor, John Meillon, John Ewart, Harold Hopkins en Patrick Cargill.

Aardig verslag met hoog verteltempo over het begin van de filmbusiness in Australië, met de spullebaas Meillon die zijn filmvoorstellingen in alle uithoeken brengt. Filmfanaten mogen hem niet missen! Gebaseerd op de autobiografie van Lyle Penn.

Don's Party

1976 | Komedie

Australië 1976. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. John Hargreaves, Pat Bishop, Graham Kennedy, Veronica Lang en Harold Hopkins.

Sterk verslag over wat er onderling tussen bewoners van een kleine stad plaatsgrijpt op de avond dat ze op de televisie kijken naar de verkiezings uitslagen. Zeer goede regie van Beresford, uitmuntend spel van iedereen. Scenario van David Williamsom, naar zijn toneelstuk.