Eva Kotamanidou

Acteur

Eva Kotamanidou is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Topio stin omichli

1988 | Drama

Italië/Frankrijk/Griekenland 1988. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Michalis Zeke, Tania Paleologou, Stratos Tzorzoglou, Eva Kotamanidou en Aliki Giorgioglou.

De vijf-jarige Alexandros (Zeke) en de elf-jarige Voula hebben een onbekende vader, maar hun moeder verzint er een die in het verre Duitsland woont. De kinderen besluiten hem te gaan zoeken en maken een eindeloze reis. Onderweg maken ze kennis met het rondtrekkend toneelgezelschap van Giorgioglou. Ze reizen een eindje mee tot de kust en daarna gaan ze liften en Paleologou wordt door een vrachtwagenchauffeur verkracht. In feite is het een imaginaire reis, hetgeen de kijker al snel duidelijk wordt, door de overvloed aan droombeelden. De film heeft een zeer complexe structuur. In dit poëtische werk blijken Griekse mythen en universele begrippen hun waarde behouden te hebben in de moderne maatschappij. Scenario van Tonino Guerra, Thanassis Valtinos en regisseur Angelopoulos. Camerawerk van Giorgis Arvanitis.

To Ema Ton Agalmaton

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Tony Lycouressis. Met o.a. Vera Krouska, Richard Svare, Giorgos Ninios, Ilias Logothetis en Eva Kotamanidou.

Er wordt een archeologisch museum geopend, terwijl tegelijkertijd plannen gemaakt worden om het industriële gebied nieuw leven in te blazen. Plotseling houden drie ontsnapte gevangenen uit een jeugdgevangenis zich schuil in het museum. Ze gijzelen een aantal beelden. Ze dreigen de beelden te vernielen als hun eisen niet ingewilligd worden. Een zwak verhaal. USA-titel: MUSEUM PIECES.

Rosa

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Christoforo Christofis. Met o.a. Andrzej Seweryn, Eva Kotamanidou, Daniel Olbrychski, Aleka Paizi en Aliki Georgouli.

Het verhaal, dat gebaseerd is op een ware gebeurtenis in de jaren zeventig, begint met de aanhouding van een professor, die ondergebracht wordt in een 'pension' in Triëst. Zijn vrouw spoort daar een voormalig student op die bekend staat vanwege zijn anti-dictatoriale activiteiten in Europa. Alle personages in het 'pension' bereiden zich voor op een revolutie die nooit plaats zal vinden. De vrouw van de professor wordt verliefd op de student, maar hun relatie heeft geen toekomst. In de loop van de film zien we de desintegratie van alle personages in het pension. Een ijzersterke film.

I Kangeloporta

1979 | Komedie

Griekenland 1979. Komedie van Dimitris Makris. Met o.a. Fedom Georgitsis, Vangelis Kazan en Eva Kotamanidou.

Een tragi-komedie over een arme, onontwikkelde jongeman zonder scrupules, die de top probeert te bereiken in een corrupte samenleving. De film is gebaseerd op de roman van Andreas Franghias en gaat over een levendig volk, dat nog niet volledig is hersteld van de dictatuur van de junta. USA-titel: THE DOOR WITH BARS.

I Kynighi

1977 | Drama, Historische film

Griekenland 1977. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Mary Hronopoulou, Eva Kotamanidou, Aliki Georgeouli, Betty Valasi en Vangelis Kazan.

De film gaat verder waar THE TRAVELLING PLAYERS ophield. De regisseur blijft de Griekse geschiedenis tot aan het heden volgen. In Griekenland was de film een flop, maar in Frankrijk en andere Europese landen had hij succes. De film gaat over een groep jagers die op een lijk uit de burgeroorlog stuiten. Ze nemen het lijk uit de vrieskou mee naar hun jachthut waar ze een onderzoek beginnen. De film maakt gebruik van flashbacks. Engelse titel: THE HUNTERS.

O Thiassos

1975 | Historische film

Griekenland 1975. Historische film van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Eva Kotamanidou, Aliki Georgoulis, Statos Pachis, Maris Vassiliou en Petros Zarkadis.

De film behandelt een historisch rumoerige periode, van 1939 tot 1952, toen Griekenland te maken had met de dood van een dictator, de Italiaanse WO II-invasie, de burgeroorlog tussen links en rechts, de hulp van de Engelsen en tenslotte van de Amerikanen. Deze dynamische film was de eerste Griekse die internationaal erkenning kreeg. Gemaakt in de jaren zeventig. Engelse titel: THE TRAVELLING PLAYERS.

O, Thiassos

1974 |

Griekenland 1974. Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Aliki Goegoulis en Eva Kotamanidou.

Een groep ronddtrekkendeacteurs in het midden van deze eeuw maakt een eigen odyssee.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eva Kotamanidou op televisie komt.

Reageer