Michel Volta

Acteur

Michel Volta is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le corps d'un homme

1997 | Thriller

Frankrijk 1997. Thriller van Claude-Michel Rome. Met o.a. Sophie Broustal, Michel Volta en Jean-François Garreaud.

Politiecommissaris H[KA1]el[KA2]ene Blain (Broustal), gehuwd en moeder van een dochter, heeft een geheime verhouding met Fran[KA1]cois Marcan. Zij komt in nauwe schoentjes wanneer de man vermoord wordt aangetroffen en zij het onderzoek krijgt toegeschoven. Zij kan bovendien haar verdriet nauwelijks de baas. De schoonbroer van het slachtoffer voelt nattigheid wanneer hij Blain lipstick laat onderzoeken die op de flat van François wordt aangetroffen. Mediocre Franse politiethriller, nooit echt spannend, onooglijk Gallisch.

Equipe de nuit

1990 | Horror, Mysterie

Frankrijk 1990. Horror van Claude D'Anna. Met o.a. Michel Volta, Michel Duchaussoy, Bernard Fresson en Simone Valère.

De cineast schreef samen met Laure Bonin dit scenario. Twee broers, die uit jaloezie en door allerlei misverstanden niet meer met elkaar omgaan, brengen de nacht in het ouderlijk huis door, dat leeg staat sedert de dood van de ouders. Maar die nacht staan de geesten van deze laatsten op om hen rekenschap te vragen. Een griezelverhaal dat zich afspeelt in één afgesloten ruimte, met jammergenoeg een enigszins stijve regie en overvloedige dialogen. Maar een knappe weergave van de ondoorgrondelijke en angstaanjagende sfeer van claustrofobie. De gehanteerde stijl is deze regisseur eigen en dat gaat ook op voor de zinsbeschooglende momenten, waarin zich hele vreemde zaken voordoen. Opwindend.

La Méridienne

1988 | Drama

Zwitserland/Frankrijk 1988. Drama van Jean-François Amiguet. Met o.a. Jérôme Anger, Kristin Scott Thomas, Sylvie Orcier, Patrice Kerbrat en Michel Volta.

Een aanbiddelijk provinciestadje, fraai gefilmd door Emmanuel Machuet. Marthe en Marie wonen bij Fran[KA10]cois, filmoperateur in de enige bioscoop ter plaatse en dus vaak vrij. Hij is een charmant, verleidelijk wezen, zo vrij als een vlinder en zit vergeefs achter alle vrouwen aan die hij tijdens zijn omzwervingen tegenkomt. Marie laat hem ondertussen volgen door een detective, niet omdat ze jaloers, o nee, maar om zich te vermaken met het lezen van diens zogenaamd psychologische rapporten. Een goede afloop maakt een einde aan deze goed te volgen vertelling die zich voor een belangrijk deel in een gerieflijk huis (erg fraaie decors van Yanko Hodjis) afspeelt. Doet op z'n minst aan een bittere Eric Rohmer denken, want de tegelijk verfijnde, goed passende en ironische stijl steunt op een hecht scenario terwijl de scènes uitzonderlijk vloeiend in elkaar overlopen.

Jenatsch

1987 | Mysterie

Zwitserland/Frankrijk 1987. Mysterie van Daniel Schmid. Met o.a. Michel Volta, Christine Boisson, Vittorio Mezzogiorno, Jean Bouise en Laura Betti.

Jörg Jenatsch, in de 17e eeuw vermoord, werd een bevrijdingsheld voor de inwoners van het Zwitserse Graubunden. Schmid vertelt het verhaal van een verslaggever die zich zodanig voor deze figuur interesseert dat hij aan hem een reportage wil wijden. Waarschijnlijk onder invloed van hallucinaties, ontmoet hij Jenatsch en wordt ook nog meegesleept in een helse spiraal... De regisseur van LA PALOMA schept nogmaals een barokke, lyrische, verraderlijke en dromerige wereld en tracht daarbij het traditionele besef van tijd ter discussie te stellen. Martin Suter heeft meegewerkt aan het scenario en het prachtige camerawerk is van Renato Berta.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Volta op televisie komt.

Reageer