Larry Buchanan

Regisseur, Cameraman

Larry Buchanan is regisseur en cameraman.
Er zijn 12 films gevonden.

Mistress of the Apes

1979 | Erotiek

Verenigde Staten 1979. Erotiek van Larry Buchanan. Met o.a. Jenny Neumann, Garth Pillsbury, Barbara Leigh, Walt Robin en Stuart Lancaster.

Een vrouw zoekt haar verdwenen echtgenoot-antropoloog in de oerwouden van Centraal-Afrika, waar zij op een stam aapmensen stuit, en wel in de meest letterlijke zin, want spoedig is zij zwanger van een van hen. Zij besluit voorgoed te blijven om zich verder in hun even primitieve als ontwapenende levensstijl te verdiepen. De vreselijke onzin is bijna komisch van stompzinnigheid; de geluidsband draagt enkele popsongs (!) aan.

Norma Jean Goodbye

1976 |

1976. Larry Buchanan. Met o.a. Patch Mackenzie, Terence Locke en Misty Rowe.

Een vrouw zoekt haar verdwenen echtgenoot-antropoloog in de oerwouden van Centraal-Afrika, waar zij op een stam aapmensen stuit, en wel in de meest letterlijke zin, want spoedig is zij zwanger van een van hen. Zij besluit voorgoed te blijven om zich verder in hun even primitieve als ontwapenende levensstijl te verdiepen. De vreselijke onzin is bijna komisch van stompzinnigheid; de geluidsband draagt enkele popsongs (!) aan.

Goodbye, Norma Jean

1976 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1976. Biografie van Larry Buchanan. Met o.a. Misty Rowe, Terence Locke, Patch Mackenzie en Preston Hanson.

Klungelige kijk op Marilyn Monroes tienerjaren en de moeilijke weg naar de top. Als er - wat wel waarschijnlijk is - bij een eventuele tv-uitzending in wordt geknipt, blijft er van dit prul helemaal niets over dat het bekijken waard is.

A Bullet for Pretty Boy

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Larry Buchanan. Met o.a. Fabian Forte, Jocelyn Lane, Astrid Warner en Michael Haynes.

Harde gozer (Pretty Boy Floyd) gaat de weg van geweld op. Goedkoop en bloederig. Ook bekend als: FINAL BULLET.

Zontar, the Thing from Venus

1968 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Larry Buchanan. Met o.a. John Agar, Anthony Houston, Susan Bjurman, Patricia De Laney en Warren Hammack.

Zontar, het buitenaardse wezen uit de titel, dat lijkt op een vleermuis, probeert de macht over te nemen met methoden die lijken op die uit INVASION OF THE BODY SNATCHERS. Agar speelt de held die orde op zaken moet stellen. Deze ongeraffineerde herverfilming van IT CONQUERED THE WORLD werd opgenomen in Texas.

Mars Needs Women

1968 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Larry Buchanan. Met o.a. Tommy Kirk, Yvonne Craig, Byron Lord, Roger Ready en Warren Hammack.

Zoals de titel al aangeeft, landen een vijftal Marsbewoners (waaronder Kirk) op aarde met de bedoeling vrouwen levend gevangen te nemen, die het geboortecijfer op hun planeet moeten opkrikken. Een zonderling gemeende maar uitermate domme en gezwollen film, die werd opgenomen in Texas en waarvoor de regisseur zelf het scenario schreef. De belangrijkste openbaring is dat men op Mars al vijftig jaar geleden van de stropdas afstapte.

Creature of Destruction

1968 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1968. Thriller van Larry Buchanan. Met o.a. Les Tremayne, Pat Delany, Aron Kincaid, Scotty McKay en Pat Delaney.

De geheimzinnige hypnotiseur Dr. Basso (Tremayne) en zijn aantrekkelijke assistente voorspellen moorden in een sjieke country club, die worden begaan door het monster uit titel dat uit een meer opduikt. Afschuwelijk, met belachelijke, onlogische muzikale intermezzi.

Curse of the Swamp Creature

1966 | Horror

Verenigde Staten 1966. Horror van Larry Buchanan. Met o.a. John Agar, Francine York, Shirley McLine, Bill Thurman en Jeff Alexander.

Een geologische expeditie stuit op een gekke dokter die een mens-monster aan het ontwikkelen is. Waardeloos goedkoop gemaakte rommel.

The Eye Creatures

1965 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1965. Horror van Larry Buchanan. Met o.a. John Ashley, Cynthia Hull, Warren Hammack, Chet Davis en Bill Peck.

Bloederige horrorfilm over de titelmonsters en de onverschrokken club die probeert ze te verslaan.

White And 21 Free

1963 |

1963. Larry Buchanan. Met o.a. Johnny Hicks, George Edgley, Annalena Lund en Frederick O'Neal.

Bloederige horrorfilm over de titelmonsters en de onverschrokken club die probeert ze te verslaan.

Free, White and 21

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Larry Buchanan. Met o.a. Frederick O'Neal, Annalene Lund, George Edgley, Johnny Hicks en George Russell.

Werd Lund verkracht door zwarte zakenman O'Neal? Wie kan het wat schelen?

It Conquered the World

1956 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1956. Sciencefiction van Roger Corman. Met o.a. Peter Graves, Beverly Garland, Lee Van Cleef en Sally Fraser.

Sterrekundige Van Cleef slaagt erin een contact tot stand te brengen met een intelligente vorm van leven op Venus. Maar de logge wezens nemen zijn uitnodiging te letterlijk op en komen naar de Aarde met de bedoeling hier de baas te spelen. Goede story met veel spanning en zelfrelativerende humor. Mits een groter budget had deze film kunnen uitgroeien tot een klassieker in het genre. Corman kon rekenen op enkele uitstekende acteurs en vooral zijn monsterspecialist Paul Blaisdel levert hier knap werk. Werd in 1968 opnieuw gefilmd door Larry Buchanan als ZONTAR, THE THING OF VENUS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Larry Buchanan op televisie komt.

Reageer