Filip Trifonov

Acteur

Filip Trifonov is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Monkeys in Winter

2006 | Drama

Bulgarije/Duitsland 2006. Drama van Milena Andonova. Met o.a. Angelina Slavova, Bonka Illieva-Boni, Diana Dobreva, Sava Lolov en Valentin Tanev.

Drie verhalen over drie vrouwen van verschillende afkomst en toekomst die zich in verschillende tijden afspelen. De verhalen geven drie inzichten in het tragische resultaat van de relaties tussen mannen en vrouwen.

Yvan and Alexandra

1988 | Drama, Romantiek

Bulgarije 1988. Drama van Ivan Nichev. Met o.a. Kliment Corbadziev, Monika Budjonova, Filip Trifonov, Marija Statulova en Kalin Arsov.

Corbadziev speelt een elf-jarig jongetje dat verliefd is op Budjonova. Als haar ouders te schande worden gemaakt door het totalitaire regime laat hij zich niet van de wijs brengen, ook later niet als dit gepaard gaat met verraad, gekonkel en chantage. Kritiek over de (verkalkte) dictatuur die op het punt stond aan zijn eigen verstening ten onder te gaan.

Just Forget That Case

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Krassimir Spassov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Loukanov, Lyubomir Kabakchiev, Tsvetana Maneva en Ruth Spassova.

Een jonge, pas aangestelde inspecteur arriveert in een provinciestad. Hij is niet gelukkig met zijn baan en maakt er geen geheim van dat hij van plan is advocaat te worden. Hij stuit op enige verdachte feiten die te maken hebben met zijn voorganger, die ziek is. De dossiers van diens laatste zaak zijn verdwenen. De nieuweling krijgt het advies om zijn neus er niet in te steken, maar hij gelooft dat machtige ambtenaren achter de schermen aan de touwtjes trekken. Als de misdaad is blootgelegd en de schuldigen zijn ontmaskerd moet de jongeman afstand doen van zijn illusies om hogerop te komen in zijn beroep.

Zabravete tozi sluchay

1984 | Drama, Mysterie

Bulgarije 1984. Drama van Krasimir Spasov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Lukanov, Lubomir Kabakchiyev, Tzvetana Maneva en Dorotea Toncheva.

Een sociaal drama, waarin de jonge onderzoeksrechter Andreyev uitzoekt waarom zijn voorganger vroegtijdig gepensioneerd werd en vervolgens op corruptie van de plaatselijke autoriteiten stuit. Ondanks het nogal conventionele plot van het toneelstuk van Georgi Danailov, is de film in zoverre geslaagd te noemen dat hij een waarheidsgetrouw beeld geeft van het provinciale leven in Bulgarije in het begin van de jaren tachtig.

Spasenijeto

1983 | Oorlogsfilm

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Borislav Punchev. Met o.a. Kosta Tsonev, Jan Nowicki, Nevena Kokanova, Michal Bajor en Filip Trifonov.

Een oorlogsfilm, gebaseerd op een authentieke gebeurtenis, zoals die verteld wordt in een roman van Serafim Severniak. In oktober 1944 hielpen de inwoners van Okrida 25 krijgsgevangenen ontsnappen en betaalden voor hun leven en de veiligheid van de stad met 10 kilo goud, die ze onderling bijeenbrachten. Een dramatisch verhaal, dat jammer genoeg op een nogal monumentale wijze is verfilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Filip Trifonov op televisie komt.

Reageer