Lester White

Cameraman

Lester White is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Whistling in Brooklyn

1943 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1943. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Red Skelton, Ann Rutherford, Jean Rogers, 'Rags' Ragland en Ray Collins.

Voor de derde (en laatste) maal zien we Skelton als radio- speurder `The Fox`, in een aflevering die veel beter is dan de voorgaande, WHISTLING IN DIXIE. Achtervolgd door zowel een stel moordenaars als de politie, die hem (uiteraard) van moord verdenkt, doet hij zich voor als baseball-speler (bij de Brooklyn Dodgers, met de echte spelers) om alles tot een goed einde te brengen. Ook al komt Skelton's speelstijl als achterhaald over, toch zitten er in deze film een aantal leuke momenten. Niet echt spannend, maar best gezellig om naar te kijken. Scenario van Nat Perrin en Wilkie Mahoney. Camerawerk van Lester White.

The Face Behind The Mask

1938 | Historische film, Fantasy

Verenigde Staten 1938. Historische film van Jacques Tourneur.

In de zeventiende eeuw wordt een onbekende man, wiens gezicht verborgen is achter een ijzeren masker, opgesloten op het eiland Marguerite op verzoek van Koning Louis XIV. Niemand weet wie het is en er wordt op toegezien dat het geheim niet uitlekt. Na veertig jaar sterft de man. Wie was hij en waarom moet hij opgesloten worden? De ploeg van de reeks `A Historical Mystery` geeft natuurlijk (niet bepaald historisch verantwoorde) hints. Het verhaal is zo bekend en de uitwerking zo weinig geïnspireerd dat een hedendaags publiek er niet veel aan heeft. De anonieme acteurs leveren aanvaardbare prestaties. Carey Wilson spreekt de commentaar en Charles E. Whittaker fungeerde als historisch raadgever. Achter de camera stond Lester White.

The Ship That Died

1937 | Documentaire, Mysterie

Verenigde Staten 1937. Documentaire van Jacques Tourneur.

In 1872 verlaat een geladen schip de haven van New York met aan boord negen passagiers. Het is de Mary Celeste. Enkele dagen later wordt de cargo door een ander schip opgemerkt. Bij onderzoek blijkt dat het schip bemanning en passagiers kwijt is, terwijl de lading onaangeroerd in het ruim ligt en er voldoende eten en drinken aan boord is. Het raadsel werd nooit opgelost maar de ploeg van M.G.M.'s Historical Mystery komt wel op de proppen met enkele oplossingen. Een uiterst spannend juweeltje van een korte film, waarin Tourneur eindelijk zijn ware kunnen demonstreert. George Sayre schreef het scenario met Charles E. Whittaker als historisch raadgever. John Nesbitt sprak de commentaar in. De acteurs worden niet vermeld op de generiek. Achter de camera stond Lester White.

Society Doctor

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van George B. Seitz en George Seitz. Met o.a. Chester Morris, Robert Taylor, Virginia Bruce, Billie Burke en Raymond Walburn.

Doktersfilm in optima forma. De briljante jonge ziekenhuisarts Bill Morgan (Morris) redt het leven van miljonairszoon Frank Snowden (Henry) door hem bij een acute blindedarmontsteking onmiddellijk te opereren. Hij haalt zich daarbij het odium op de hals van society-arts Dr. Harvey (Kolker), die hierdoor een lucratieve pati[KA3]ent heeft verloren. Harvey bekokstooft Morgans ontslag uit het ziekenhuis bij chefarts Dr. Waverly (Walburn). Hij kan zijn irrationele beslissing zonder kritiek van de collega`s nemen, omdat zij afgunstig zijn op de vaardigheden van Bill Morgan. Zonder werk kan Bill de knappe verpleegster Madge (Bruce) niet ten huwelijk vragen. Dan komt zijn pati[KA3]ente, de steenrijke Mrs. Crane (Burke) te hulp, zij heeft een ingebeelde ziekte: ze biedt Bill aan om een priv[KA1]e-kliniek te financieren. Ze doet dit niet uit naastenliefde: zij wil dag en nacht over een priv[KA1]e-arts en dito verpleging beschikken voor al haar vermeende kwalen. Terwijl Madge zich z[KA1]o de toekomst niet had voorgesteld, wordt Bill aangeschoten door een gangster. Hij begeeft zich naar het ziekenhuis van Dr. Waverly en vraagt de onervaren Dr. Tommy `Sprout` Ellis (Taylor) hem plaatselijk te verdoven en hem onder zijn aanwijzingen (in de spiegel) te opereren. Hoewel het voorspelbare verhaal een superdraak is, verloopt de film in een lekker vlot tempo, zodat hij per saldo nog steeds behoorlijk amusement bevat. Misschien ook nog interessant vanwege Taylor, toen een opkomende ster, die zou gaan schitteren in de klassiekers QUO VADIS (1951) van Mervyn LeRoy en IVANHOE (1952) van Richard Thorpe. Het scenario is van Michael Fessier en Samuel Marx naar de roman The Harbor van Theodore Reeves. Het camerawerk is van Lester White. GB-titel AFTER EIGHT HOURS.

The Prizefighter and the Lady

1933 | Misdaad, Sportfilm, Drama, Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1933. Misdaad van W.S. Van Dyke. Met o.a. Myrna Loy, Max Baer, Otto Kruger, Walter Huston en Jack Dempsey.

Deze onderhoudende film verzandt niet in clich[KA1]e`s. Steve (Baer) wordt verliefd op gangsterlief Belle (Loy) die uit de hogere klassen komt. Een opwindende bokswedstrijd tot slot. Het scenario naar een verhaal van Frances Marion is van John Meehan en John Lee Mahin. Het camerawerk is van Lester White.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lester White op televisie komt.

Reageer