John Berry: regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 35 films gevonden.

Chasse aux sorcières à Hollywood 1947-1960

1997 | Documentaire

Frankrijk 1997. Documentaire van Patrick Rotman. Met o.a. Bertrand Tavernier en John Berry.

Plennik Zemli

1991 | Drama

USSR​/​​Verenigde Staten 1991. Drama van John Berry. Met o.a. Alexander Potapov en Sam Waterston.

Een Amerikaanse meteoroloog vliegt mee met een verkenningsvlucht boven de ijskap van Antarctica. Daar ontdekken zij een wrak van een neergestort vliegtuig en zien dat er nog een overlevende is. Omdat het vliegtuig geen radioverbinding met de basis heeft en niet in staat is om te landen, besluit de meteoroloog met een parachute naar beneden te springen om eerste hulp te verlenen. Bij het wrak aangekomen, blijkt de enige overlevende een ernstig gewonde Russische piloot te zijn. Dan slaat het weer om en de kans op overleven wordt steeds kleiner

Cadavres exquis: Légitime défense

1991 | Horror, Thriller

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Horror van John Berry. Met o.a. Daniel Olbrychski en Tuesday Weld.

Bewerking van het korte verhaal [KL]Something To Have To Live With[KLE] van Patricia Highsmith door een Amerikaanse cineast die veel in Frankrijk heeft gefilmd. Jessica (Weld) en Roger (Olbrychski) brengen de eerste nacht door in hun nieuwe huis, ver van de stad. Maar dan moet hij plotseling naar zijn moeder, en zijn vrouw blijft alleen achter. Dat wordt dus bepaald geen rustig nachtje. Een degelijke en heldere regie met een goed gevoel voor tempo en aardige suspense, zoals het merendeel van de (tv-)films van deze bedreven vakman, op basis van het werk van een schrijfster die, dat is waar, een hele angstaanjagende sfeer weet op te roepen en ook vast te houden.

A Captive in the Land

1991 | Avonturenfilm, Drama

USSR​/​​Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van John Berry. Met o.a. Sam Waterston en Alexander Potapov.

Een Amerikaan en een Rus zitten samen vast in een bevroren sneeuwvlakte en trachten te overleven. Naar de roman van Aldrich, een niet overtuigend glasnost-survivalverhaal.

Blancs cassés

1989 |

Frankrijk 1989. Philippe Venault. Met o.a. Jacques Bonaffé, Sylvie Orcier, Christophe Odent, Marion Game en John Berry.

Het dagelijks leven binnen een blanke gemeenschap in een moderne Afrikaanse hoofdstad staat bol van de moeizame onderlinge verhoudingen tussen de moderne ontwikkelingswerkers en de autochtonen. Een beklemmende sfeer in een poging het merendeel van de blanken als week, laaghartig en cynisch af te schilderen. De maker lijkt geen vat op zijn onderwerp te kunnen krijgen. Het blijft allemaal nogal aan de oppervlakte en laat de toeschouwer onverschillig, ondanks talloze merkwaardige verwijzingen.

Il y a maldonne

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van John Berry. Met o.a. Clovis Cornillac, Luc Thuillier, Jacques Martial, Nathalie Gabay en Marcel Maréchal.

Een somber verhaal dat zich afspeelt in de arbeiderswijken van Courbevoie. Over een kleine dief (hij heeft een horloge gestolen!) die de tragische dood van twee hoofdpersonen, waaronder een omgekochte politieman, veroorzaakt. Afgezien van de anekdote, gaat het er voor John Berry om - een Amerikaanse filmer die in het McCarthy-tijdperk werd verjaagd en sinds 1954 in Frankrijk films maakt - de thema's vriendschap en verraad te behandelen. Een paar zwakheden, waaronder een 'voorspelbaar' slot. Doch deze triller gaat uitgebreid in op een minder begunstigde sociale klasse en de personages weten te overtuigen.

Un homme amoureux

1987 | Romantiek, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1987. Romantiek van Diane Kurys. Met o.a. Greta Scacchi, Peter Coyote, Claudia Cardinale, Peter Riegert en John Berry.

Eigenlijk zou Jane schrijver worden, maar wanneer ze in Rome een rolletje krijgt aangeboden in een film over literair zwaargewicht Cesare Pavese hapt ze toe. Haar tegenspeler is de charmante Steve, al snel slaan vonken over en ze krijgen wat met elkaar. Maar Steve is getrouwd, en Jane heeft andere perikelen aan het thuisfront. Interessant drama van Kurys (Entre nous) is soms een tikje weerbarstig omdat Scacchi in het begin soms wat houterig acteert. Peter Coyote laat als Steve langzaam maar zeker zijn minder fraaie kanten naar de oppervlakte komen. Kurys werd in Cannes genomineerd voor een Palm.

Golden Eighties

1986 | Musical, Komedie

Zwitserland​/​​België​/​​Frankrijk 1986. Musical van Chantal Akerman. Met o.a. Myriam Boyer, Fanny Cottençon, John Berry, Delphine Seyrig en Nicolas Tronc.

Akerman heeft geprobeerd de de jaren 1980-90 te vangen in een muzikaal drama met als middelpunt een winkelpassage in Brussel. Ongetwijfeld ge[KA3]inspireerd door Demy`s LES PARAPLUIES DE CHERBOURG een verhaaltje (van niks) over kapstertje Lio, die verliefd is op Tronc, die weer op zijn beurt lonkt naar Cottençon, en deze laatste heeft een oogje op Denner. Plotseling duikt Amerikaan Berry op, die iets met het verleden te maken heeft en zich vastklampt aan Seyrig, de echtgenote van Denner; hij heeft haar nooit kunnen vergeten na WO II, en zij is de moeder van Tronc. Dit bonte gebeuren zal v.n.l. genre- liefhebbers aanspreken. Laatste rol van Denner. De muziek is van Marc Herouet. Het scenario werd geschreven door Pascal Bonitzer, Henry Bean, Jean Gruault, Leora Barisch en regisseuse Akerman. Gilberto Azevedo en Luc Benhamou bemanden de camera.

Le Voyage à Paimpol

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van John Berry. Met o.a. Myriam Boyer, Michel Boujenah, Jean-François Garreaud en Dora Doll.

Een getrouwe bewerking van de roman van Dorothée Letessier. Berry is een mythe op zich: hij heeft met Brecht en Welles samengewerkt, is een slachtoffer van het McCarthyisme, en hoewel hij al lang in Frankrijk werkt is hij daar slecht bekend. Dit is een kroniek van het alledaagse leven, aantrekkelijk dankzij de grappige benadering van ernstige zaken zoals de vergankelijkheid van het leven en de bijbehorende ontgoocheling.

Sister, Sister

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van John Berry. Met o.a. Diahann Carroll, Rosalind Cash, Irene Cara, Paul Winfield en Dick Anthony Williams.

Een drama dat het bekijken waard is, geschreven door Maya Angelou, over de pijnlijke hereniging van drie zussen. Daarbij worden de wonden weer opengereten die de familie vroeger al pijn bezorgden. Onbegrijpelijk genoeg is deze film een aantal jaren op de plank blijven liggen in Amerika.

Honeyboy

1982 | Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van John Berry. Met o.a. Erik Estrada, Morgan Fairchild, James McEachin, Robert Costanzo en Yvonne Wilder.

De platgetreden paden zijn bewandeld en alle clichés zijn aangewend van elke boksfilm die ooit in Hollywood werd gemaakt. Estrada speelt de hoofdrol in dit drama over een bokser die zich verwoed zijn weg naar snelle roem en rijkdom ramt.

Angel On My Shoulder

1980 | Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1980. Komedie van John Berry. Met o.a. Peter Strauss, Richard Kiley, Barbara Hershey, Janis Paige en Seymour Cassel.

Aan de tijd aangepaste herverfilming van de prent met Paul Muni over een dode gangster die door een pact met de duivel de plaats van een strenge rechter inneemt, nu met Strauss als een onschuldig ter dood veroordeelde vlegel uit Chicago met een grote bek, die door Satan naar een nieuwe post wordt gestuurd en het duivels moeilijk vindt om slecht te blijven.

The Bad News Bears Go To Japan

1978 | Komedie, Sportfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Japan 1978. Komedie van John Berry. Met o.a. Tony Curtis, Jackie Earle Haley, Tomisaburo Wakayama, George Wyner en Lonny Chapman.

Gokker Curtis zit diep in de nesten. Hij heeft twaalf ambachten en dertien ongelukken gehad en hij zit nu op zwart zaad. Zijn onaangename ex-vrouw eist de alimentatie op en de telefoonrekening moeten worden betaald. Hij weet zich geen raad. Hij ziet op de tv een interview met de jonge spelers van de honkbalploeg Bad News Bears, die naar Japan moeten om het nationale kampioensteam te verslaan. Na enkele telefoontjes is Curtis is ploegmanager. Dit buitengewoon onnozele derde en laatste deel van de filmreeks is een verschrikkelijk dieptepunt. Voorspelbaar van de allereerste minuut tot de allerlaatste seconde en volledig humorloos wat voor een komedie absoluut fataal is. Bill Lancaster's scenario werd 'door' de computer geschreven en zo kon hij geen enkele cliché missen.

Thieves

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van John Berry. Met o.a. Marlo Thomas, Charles Grodin, Irwin Corey, Hector Elizondo en Mercedes McCambridge.

Een pretentieuze, vervelende bewerking van Gardners toneelstuk over dwaze mensen die hun onschuld willen bewaren in misdadig New York. Corey brengt nog wat leven in deze zogenaamde komedie. Fosse heeft een kleine rol.

F... comme Fairbanks

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Maurice Dugowson. Met o.a. Patrick Dewaere, Miou-Miou, John Berry, Michel Piccoli en Jean-Michel Folon.

Afgestudeerde ingenieur kan na zijn diensttijd geen werk vinden en noch vrienden noch vader (een bioscoop-operateur die hem de bijnaam heeft gegeven van zijn filmidool Douglas Fairbanks) noch de jonge actrice op wie hij verliefd wordt blijken in staat om zijn leven richting te geven. Reeks van mislukkingen vervreemden hem van zijn omgeving en leidt tot een depressie waaraan hij in zijn fantasie ontsnapt op een vliegend tapijt van Fairbanks als Dief van Bagdad. In bravoure verpakte wanhoop van Dewaere geeft socio-psychologisch drama grote overtuigingskracht, te midden van raak en ironisch getekende andere personages en situaties. (Berry in de vaderrol is de door senator McCarthy verbannen Hollywoodregisseur.)

Claudine

1974 | Komedie

Verenigde Staten 1974. Komedie van John Berry. Met o.a. Diahann Carroll, James Earl Jones, Lawrence Hilton-Jacobs, Tamu en David Kruger.

Uit het leven gegrepen komedie met een lach en een traan; een romance bloeit op tussen de vuilnisman Jones en een jonge moeder uit het geetto. Carroll is alleraardigst en geloofwaardig, maar de problemen die ze hebben met hun zes kinderen en hun armoede kunnen niet zo luchtig behandeld worden. Het 'optimisme' aan het einde is niet erg waarschijnlijk.

A tout casser

1967 | Actiefilm, Misdaad, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1967. Actiefilm van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, Johnny Hallyday, Michel Serrault, Catherine Allégret en Annabella Incontrera.

Enkele jongeren hebben vlakbij Parijs een dancing geopend. Ze doorkruisen daarmee de plannen van een gangster die een grote overval heeft voorbereid en lastige pottekijkers daarbij niet kan gebruiken. Een Amerikaanse avonturier komt de jongens te hulp en weet met hen de gangsterbende op te rollen. Deze film is zorgvuldiger en met meer middelen gemaakt dan de latere Eddie-films. Helaas verloopt het allemaal wat traag waardoor het accent vooral op de grappen en de gangster-parodie van Serrault komt te liggen.

Maya

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van John Berry. Met o.a. Clint Walker, Jay North, Sajid Kahn, Jairaj en Sonia Sahni.

De dertienjarige Terry reist vol verwachting naar India om zijn vader op te zoeken, de beroemde grootwildjager Hugh Bowen. Hugh heeft na een tijgeraanval de jacht echter opgegeven en ontvangt zijn zoon koeltjes. Hevig teleurgesteld vlucht Terry het oerwoud in, waar de Indiase jongen Raji hem uit een stroomversnelling redt. Terry besluit Raji te vergezellen op zijn pelgrimstocht. Samen brengen zij een moeder-olifant Maya met haar zoon Primo, een zeldzaam en kostbaar wit olifantje naar een verafgelegen, heilige tempel. Deze avontuurlijke reis is niet zonder gevaar: ze worden belaagd door hebzuchtige mensen en wilde dieren.

Oh qué mambo!

1958 | Komedie, Misdaad, Muziek

Italië​/​​Frankrijk 1958. Komedie van John Berry. Met o.a. Jean Poiret, Michel Serrault, Magali Noël, Darío Moreno en Alberto Sordi.

Omwille van zijn ambitieuze echtgenote bedenkt een man allerlei tactieken om zijn status en financiën te verbeteren, maar laadt zo de verdenking van criminaliteit en overspel op zich. Tenslotte wordt hij ontdekt als zanger en als ster gelanceerd. Dit met de losse pols ontworpen burleske scenario kreeg een vlotte regie, hoewel de poging om de dikke bijrolspeler Moreno als sterkomiek te lanceren geen goed idee blijkt. Naar de roman van René Masson.

Il giovane leone

1958 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1958. Komedie van John Berry. Met o.a. Darío Moreno, Alberto Sordi en Magali Noël.

Een interessante studie over veranderend gedrag van mensen in onverwachte omstandigheden. Bij een bankroof verandert het saaie leventje van een eenvoudige bankbediende op slag. Uitstekend gespeeld, al is de film zo nu en dan wat al te sentimenteel.

Tamango

1957 | Drama, Historische film, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1957. Drama van John Berry. Met o.a. Dorothy Dandridge, Curd Jürgens, Jean Servais, Alex Cressan en Roger Hanin.

Een Nederlandse zeekapitein transporteert slaven en heeft van een Guinese koning de complete bevolking van het dorp laten kopen. Aan boord komen ze onder leiding van Tamango in opstand en gijzelen de gekleurde ma[KA4]itresse van de kapitein, die tenslotte zelf voor haar ras kiest, waarna de zeelieden het vuur openen. De in Amerika op de zwartelijst gezette regisseur maakte een boeiend en vaak meeslepend pleidooi voor rassenvrijheid, op basis van een verhaal van Prosper Merim[KA1]ee. (Overigens werden geïntegreerde liefdesscènes van Dandridge en Jürgens mèt en zonder kussen gefilmd om vertoningsmogelijkheden in Verenigde Staten niet in gevaar te brengen.)

Pantaloons

1957 |

1957. John Berry. Met o.a. Christine Carrere, Carmen Sevilla en Fernandel.

Een Nederlandse zeekapitein transporteert slaven en heeft van een Guinese koning de complete bevolking van het dorp laten kopen. Aan boord komen ze onder leiding van Tamango in opstand en gijzelen de gekleurde ma[KA4]itresse van de kapitein, die tenslotte zelf voor haar ras kiest, waarna de zeelieden het vuur openen. De in Amerika op de zwartelijst gezette regisseur maakte een boeiend en vaak meeslepend pleidooi voor rassenvrijheid, op basis van een verhaal van Prosper Merim[KA1]ee. (Overigens werden geïntegreerde liefdesscènes van Dandridge en Jürgens mèt en zonder kussen gefilmd om vertoningsmogelijkheden in Verenigde Staten niet in gevaar te brengen.)

Silenzio ... si spara!

1955 | Misdaad, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1955. Misdaad van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, May Britt en Lila Rocco.

Een vrolijke film over boeven die elkaar bedriegen, oplichten, bezwendelen en bejatten. Een slimme, niets ontziende oplichter wordt er door de baas van een smokkelaarsbende op uitgestuurd om uit te zoeken wie er achter de wapendiefstal zit die zo schitterend bedacht en perfect uitgevoerd werd.

Je suis un sentimental

1955 | Actiefilm, Komedie, Misdaad, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1955. Actiefilm van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, Bella Darvi, Walter Chiari, Cosetta Greco en Olivier Hussenot.

Een journalist wordt door zijn hoofdredacteur te hulp geroepen om de moord op diens minnares op te lossen. Een van de aardiger Eddie-films, zowel door de vaardige regie als door het niet al te gezocht scenario - waardoor het gebrek aan echte vondsten en fantasie niet storen - maar de ironie en de knokpartijen zijn volgens standaardrecept, evenals de uitdagende dames. Het scenario is geschreven door Lee Gold, Tamar Hovey en John Berry. Het camerawerk is van Jacques Lemare.

Headlines Of Destruction

1955 |

1955. John Berry. Met o.a. Bella Darvi, Paul Frankeur en Eddie Constantine.

Een journalist wordt door zijn hoofdredacteur te hulp geroepen om de moord op diens minnares op te lossen. Een van de aardiger Eddie-films, zowel door de vaardige regie als door het niet al te gezocht scenario - waardoor het gebrek aan echte vondsten en fantasie niet storen - maar de ironie en de knokpartijen zijn volgens standaardrecept, evenals de uitdagende dames. Het scenario is geschreven door Lee Gold, Tamar Hovey en John Berry. Het camerawerk is van Jacques Lemare.

Don Juan

1955 | Komedie, Romantiek

Frankrijk​/​​Spanje 1955. Komedie van John Berry. Met o.a. Fernandel, Carmen Sevilla, Erno Crisa, Christine Carère en Micheline Dax.

Om moeilijkheden met corrupte politiechef te voorkomen neemt knecht plaats van zijn meester Don Juan in. Diens reputatie bezorgt hem succes bij de vrouwen van Toledo, maar doet hem op brandstapel belanden. Het scenario van Maurice Clavel en Jacques Emmanuel met nog meer persoonsverwisselingen is rommelig geconstrueerd, maar geeft talent veel kansen. Daarnaast mooie locaties en dito actrices.

Ça va barder

1954 | Avonturenfilm

Frankrijk 1954. Avonturenfilm van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, May Britt, Jean Danet, Jean Carmet en Monique Van Vooren.

Avonturier moet van reder wapensmokkel ophelderen, maar de opdrachtgever blijkt zelf de smokkelaar te zijn en wil hem uit de weg ruimen. Vroege Eddie-film is met meer zorgvuldigheid en vaart gemaakt dan veel latere. Verhaal laat zich nauwelijks volgen en is alleen alibi voor knokpartijen en ontmoetingen met mooie dames.

He Ran All the Way

1950 | Misdaad, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1950. Misdaad van John Berry. Met o.a. John Garfield, Shelley Winters, Wallace Ford, Selena Royle en Gladys George.

Tijdens een hold-up raakt de maat van Garfield in paniek en schiet een politieman neer. Garfield vlucht met het geld en belandt in het gemeentelijk zwembad waar hij de jonge Winters ontmoet. Zij is gefascineerd door zijn zelfverzekerde optreden en neemt hem mee naar huis, niet wetend wie hij in werkelijkheid is. Haar ouders hebben wel hun vermoedens, maar leveren hem niet uit aan de politie. Garfield om wie nooit iemand gaf, schenkt zijn liefde aan de ouders en het meisje. Vergezocht melodrama dat echter door een intelligente regie en goede vertolkingen van de ondergang gered wordt. De roman van Sam Ross werd door Guy Endore en Hugo Butler tot scenario bewerkt. James Wong Howe tekende voor de fotografie. Kort na be[KA3]eindiging van de film werd Garfield geveld door een hartaanval (het wast zijn laatste) en moest regisseur Berry de wijk nemen naar Frankrijk om niet kapot te gaan aan de heksenjacht van de psychopathische communistenvreter, senator McCarthy.

Atoll K

1950 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1950. Komedie van Léo Joannon en John Berry. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Suzy Delair, Adriano Rimaldi en Max Elloy.

Stan en Ollie hebben een jacht geërfd en lijden schipbreuk met twee medepassagiers bij Zuidzee-eiland, waar rust van het viertal eerst wordt verstoord door kokette zangeres en vervolgens door een uraniumexpeditie. Historisch document - laatste en langste film en eerste Europese van beroemd duo - stemt treurig. Scenario en regie zijn lamlendig, maar niet slechter dan sommige eerdere films die ze door hun aanwezigheid wèl redden. Volledige uitgeblustheid kan nu niet één lachje wekken. Bovendien was Laurel vóór de opnamen ziek geweest, en zag hij er allerminst lachwekkend uit. In USA uitgebracht in een verkorte versie van 82m. Ook bekend als UTOPIA en ROBINSON CRUSOELAND.

Tension

1949 | Drama, Actiefilm, Film noir

Verenigde Staten 1949. Drama van John Berry. Met o.a. Richard Basehart, Audrey Totter, Cyd Charisse, Barry Sullivan en Tom D'Andrea.

De verlegen Warren (Basehart) stelt een grondig wraakplan op om zijn ruimdenkende vrouw Claire (Totter) die hem in de steek liet, te straffen. Een rustig verlopend drama. Het scenario is van Allen Rivkin naar het verhaal van John Klorer.

Casbah

1948 | Musical, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1948. Musical van John Berry. Met o.a. Yvonne De Carlo, Tony Martin, Peter Lorre, Marta Toren en Hugo Haas.

Deze herverfilming van ALGIERS als musical is niet slecht gedaan. De liedjes van Leo Robin en Harold Arlen en de kleurrijke productie dragen daartoe bij. Lorre is uitstekend als vastberaden politieman die achter Martin aanzit in de Casbah.

From This Day Forward

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van John Berry. Met o.a. Mark Stevens, Joan Fontaine, Henry Morgan, Arline Judge en Bobby Driscoll.

Weliswaar is Joan Fontaine de laatste tijd op tv geweest met louter ware klassiekers (Suspicion, Letter from an Unknown Woman, Gunga Din), vanmiddag moeten we haar in een iets minder glorieus vehikel aanschouwen. In flashbacks vertelt deze soaper over het begin van de relatie tussen Susan (Fontaine) en Bill (Mark Stevens), die niet over rozen ging omdat Bill eerst moest oorlogvoeren en daarna financieel moet lijden. Of zoals de Fontaine-biografie heet: No bed of roses.

Cross My Heart

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van John Berry. Met o.a. Betty Hutton, Sonny Tufts, Rhys Williams, Ruth Donnelly en Iris Adrian.

Vreemde komedie met Hutton als het meisje dat altijd liegt. Ze bekent een moord te hebben gepleegd, want ze wil haar echtgenoot, de gewetensvolle en eerlijke advocaat Tufts, helpen. Tufts wint de zaak: Hutton is vrij van alle blaam en zijn reputatie is gevestigd. Nieuwe versie van TRUE CONFESSION uit 1937 en bijna net zo slecht.

Miss Susie Slagle's

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van John Berry. Met o.a. Veronica Lake, Sonny Tufts, Joan Caulfield, Lillian Gish en Ray Collins.

Een weinig enerverend verhaal over een pension voor artsen en verpleegsters, dat speelt rond de eeuwwisseling.

Straight Shooting

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van John Ford. Met o.a. Harry Carey, Ed Hoot Gibson, John Douglas, Ruth Ford en Fred Steene.

Carey werd ingehuurd door een bende veehandelaren met de bedoeling de boeren van hun land te verdrijven. Aanvankelijk heeft hij hier geen problemen mee, maar nadat de zoon van een van de boeren zonder reden werd neergeschoten, schaart hij zich aan hun zijde. Hij roept de hulp in van een bende outlaws die zich in de bergen schuil houden. De eerste lange film van Ford (wiens voornaam toen nog Jack luidde en zo staat hij op de aftiteling) en verbazend goed; zelfs tachtig jaar later. De actie zit er vanaf het begin in en ook al verloopt de film, naar hedendaagse normen, traag en melodramatisch, toch toont Ford zich reeds een boeiend verteller en een bekwaam regisseur. Het scenario werd geschreven door George Hively en voor de beelden is George Scott verantwoordelijk. In 1925 werd de film opnieuw gemonteerd en van een ander einde voorzien. Deze 45m durende versie werd heruitgebracht als STRAIGHT SHOOTIN'. Deze kritiek is gebaseerd op een Poolse versie die in 1993 door de Franse tv werd uitgezonden. Volgens Peter Bogdanovich, die de biografie John Ford schreef was de rolverdeling alsvolgt: Harry Carey, Molly Malone, Duke Lee, Vester Pegg, Hoot Gibson, George Berrell, Ted Brooks en Milt Brown.